Kaukoliikenne San Franciscosta

San Franciscosta tai Oaklandista pääsee liikkumaan muihin osavaltioihin tai Kalifornian kaupunkeihin maata pitkin Amtrak-junilla ja busseilla. Golden Gate Transitin bussit puolestaan kuljettavat matkailijat muun muassa viinialueiden tuntumaan.

Amtrak-junat Oaklandista

Kaukoliikenteen junien eli Amtrakin lähimmät rautatieasemat sijaitsevat Oaklandin Jack London Squarella ja Emeryvillessä. Juniin voi ostaa liput San Franciscosta ja hypätä Emeryvilleen kulkevan liityntäbussin kyytiin. Myöhästely on tavallista ja junamatkustaminen on hitaampaa kuin Suomessa, mutta upeiden maisemien takia suositeltavaa. Junat ovat myös loistava paikka tavata amerikkalaisia maan eri kolkista ja kuulla heidän tarinoitaan. Junahyttihintoihin sisältyvät ateriat, mutta jos valitset edullisimman vaihtoehdon eli tavallisen paikkalipun, ateriat voi tarvittaessa ostaa erikseen.

Junilla pääsee kulkemaan etelään Los Angelesin ja San Diegon suuntaan tai pohjoiseen Sacramenton ja Reddingin suuntaan. Idässä pääsee muun muassa Yosemiten kansallispuistoon, jos vaihtaa Mercedin Amtrak-asemalta bussiin. Truckeesta puolestaan voi matkustaa Lake Tahoelle.

BUSSIT

Bussit ovat edullinen tapa matkustaa Kaliforniassa. Jos mahdollista, ajoita matkustus päiväsaikaan, sillä jotkut bussit tai asemien ympäristöt ovat öiseen aikaan levottomia. Los Angelesiin voi matkustaa San Franciscosta muun muassa Flixbusilla tai Megabusilla. Bussit lähtevät Caltrain-aseman tuntumasta Townsend ja 5th Streetin kulmasta.

Greyhound-bussit tarjoavat reittejä useampiin Kalifornian kaupunkeihin kuin Flixbus, mutta ne voivat olla rauhaton vaihtoehto. San Franciscossa bussit lähtevät Embarcaderon läheltä San Franciscon uudesta Transbay Terminalista osoitteesta 425 Mission Street.

Golden Gate Transit on paikallinen bussiyhtiö, joka liikennöi nimensä mukaisesti Golden Gaten toiselle puolelle. Se kuljettaa myös Santa Rosan ympäristöön eli Sonoman viinialueiden tuntumaan, mutta viinitiloille liikkuminen ilman autoa tai pyörää vaatii suunnittelua. Viinilaaksoon voi matkustaa myös turistiretkien mukana.

© Reetta Kemppi

Reetta Kemppi

Toimittaja ja valtiotieteilijä, joka etsii ihannekaupungin aineksia tällä hetkellä San Franciscossa.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *