San Franciscon ravintolat

San Franciscon ravintolat tarjoavat tuoreita kauden kasviksia, kalaa ja monen maan makuja. Tuhansien ravintoloiden kaupungissa matkailijalla on varaa valita. Sijainti Tyynenmeren rannalla takaa sen, että meren eläviä on tarjolla monessa San Franciscon ruokalistassa. Simpukkakeitto (clam chowder) sourdough-hapanjuurileivän sisällä tarjottuna sekä äyriäisiä ja kalaa sisältävä Cioppino-keitto ovat paikallisia klassikkoja. Myös rapukakku (crab cake) on tutustumisen arvoinen. Älä myöskään unohda ostereita ja hummereita. Tai jos kotoisia makuja kaipaat, lohta saa helposti lautaselle.

Maista, haista, kosketa, kuuntele, katsele. Näin kehottaa kalifornialaisen keittiön pioneeri Alice Waters valitsemaan ruoka-aineksia. Watersin Berkeleyssä sijaitseva ravintola, Chez Panisse, aloitti luomu- ja lähiruokavillityksen San Franciscon lähellä jo 1970-luvulla. Perustajan kerrotaan poimineen villiyrttejä tienvierustoilta aina, kun niitä tuli vastaan. Ravintolat hyödyntävätkin Kalifornian runsaita kasvisvarantoja ja farmer’s marketeilta haalittuja kauden vihanneksia kekseliäästi menuissaan. Artisokka, avokado, ruusukaali tai myskikurpitsa maistuvat suussa sulavien kastikkeiden kera. Kaliforniassa viljellyt mantelit ja pähkinät höystävät monia makuelämyksiä. Siinä missä jäätelössä voidaan käyttää pekonia tai olutta, ruoka-annostasi voidaan sävyttää popcornilla.

Fuusiokeittiö näkyy monenlaisissa ruokalajeissa. Esimerkiksi mereneläviä ja avokadoja yhdistetään moniin antimiin, joissa niitä ei välttämättä perinteisesti olisi. California roll -sushi sisältää rapua, kurkkua ja avokadoa. Suosittu lounaspaikka Sushirrito myy burriton ja sushin sekoitusta. Ranskalainen, italialainen, meksikolainen, eteläamerikkalainen ja aasialainen keittiö ovat San Franciscon ruokakulttuurissa vahvasti läsnä.

San Franciscossa on muutama kymmenen Michelin-ravintolaa, mutta budjettimatkailija pärjää burritoilla ja dim sumeilla mainiosti. Myös kohtuuhintaiset ruokarekat tarjoavat lounasruokaa ympäri kaupunkia ja Off the Grid -tapahtumissa. Perinteiset burgerit löytyvät useilta lounaslistoilta.

Sanfranciscolaiset rakastavat jonottamista ja trendikkäimpiin ravintoloihin on joskus vaikea päästä sisään. Osa suosituimmista fine dining -ravintoloista vaatii varauksen viikkoja etukäteen. Koska kaupungissa on valtava määrä laaturavintoloita, jonottamattakin voi saada huippuruokaa. Yelp ja Open Table -sovellukset auttavat valinnassa ja pöytien varaamisessa.

Osa ravintoloista on avoinna koko päivän. Lounasaika on usein klo 11–14.30 välillä ja illallisaika viidestä eteenpäin noin klo 22–23 asti. Jos ravintola on kiinni jonakin viikonpäivänä, yleisin lepopäivä on maanantai tai tiistai.

  • Lataa DayTripster-matkasovelluksen San Francisco -opas ja löydät ajankohtaisia ravintolavinkkejä kaupunkiin!

© Reetta Kemppi

Brunssille San Franciscoon

San Franciscon kasvis- ja vegaaniravintolat

Ruokakauppaturismia San Franciscossa

San Franciscon farmer’s marketit

Reetta Kemppi

Toimittaja ja valtiotieteilijä, joka etsii ihannekaupungin aineksia tällä hetkellä San Franciscossa.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *