Terassivinkit San Franciscoon

San Franciscon lämpimimmät kuukaudet sijoittuvat perinteisesti alkusyksyyn. Mistä löytää siis kaupungin parhaat terassit? Viihtyisimmät terassit sijaitsevat usein ravintoloiden takapihoilla, sillä etuoviterassit ovat yleensä lähellä vilkasta liikennettä. Seuraavat terassivinkit pätevät erityisesti, jos mielit pysähtyä lomallasi lasilliselle. Suurin osa ravintoloista tarjoaa myös ruokaa, vähintäänkin hampurilaisia tai muuta baariruokaa. Päivisin terassivierailijaa odottaa polttava aurinko ja vaihteleva lämpötila. San Franciscon illat ovat usein koleita, mutta joillakin terasseilla on lämmityslaitteita tai vilttejä – muuten kannattaa harrastaa toimivaa kerrospukeutumista. Moni terassi tosin sulkee ovensakin yhdeksään tai kymmeneen mennessä illalla.

Terassivinkit San Franciscoon:

Zeitgeistin terassi. Kuva: Ann Larie Valentine, Flikcr.com.
Zeitgeistin terassi. Kuva: Ann Larie Valentine, Flikcr.com.

Zeitgeist

Legendaarinen rockhenkinen baari, jossa olutkannut kuohuvat suojaisalla pihalla ja kaiuttimet raikaavat melkoisella volyymilla. Zeitgeistissa voi nauttia baaripurtavasta sekä kattavasta valikoimasta paikallisoluita.

Sijainti: Mission, 199 Valencia Street.

The Ramp

Ravintola tunnetaan Woody Allenin Blue Jasmine -elokuvan terassikohtausten näyttämönä. Terassi on arkisempi kuin elokuvasta välittyy, mutta jos nautit rosoisen kauniista lahtinäkymistä rahtilaivoineen ja nostokurkineen, Ramp on viihtyisä valinta. Drinkin seuraksi voi tilata syötävää suoraan pihan grillistä tai nauttia keittiön muista antimista kuten merenelävistä ja tacoista. Viikonloppuiltapäivisin terassilla myös tanssitaan lattaritahteihin muun muassa salsaa.

Sijainti: Dogpatch, 855 Terry Francois Street.

Biergarten

Baijerilaistyylinen Biergarten on Hayes Valleyssä niin ikään sijaitsevan saksalaisravintola Suppenküchen terassisisarus. Luonteensa mukaisesti tarjolla on saksalaisoluita, perunasalaattia ja bratwurst-annoksia. Ruoan aineksissa suositaan luomua.

Sijainti: Hayes Valley, 424 Octavia Street.

Jones

Vihreä ja fiini mutta viihtyisä cocktailbaari-ravintola sijaitsee keskustahotellin matalalla kattotasanteella.

Sijainti: Union Square, 620 Jones Street

El Techo

Missionissa sijaitseva kattoterassi tarjoaa tapastyylistä Latinalaisen Amerikan katuruokaa mutta myös cocktaileja. Ravintola on todella suosittu, joten sinne pitää usein jonottaa. Happy Hour tarjoilee maanantaista perjantaihin muun muassa suosittuja margaritoja.

Sijainti: Mission, 2518 Mission Street.

Embarcaderon terasseja.
Embarcaderon terassinäkymiä. Kuva: Reetta Kemppi

Embarcaderon terassit

Embarcaderossa voi ulkoilmasta nauttia useassa paikassa. Vaihtoehtoja löytyy muun muassa Waterbarin fiinistä ruoka-cocktailmeiningistä arkisiin dive bar -terasseihin kuten Hidiveen. Bay Bridgen läheisyydessä liikenteen melu saattaa tosin häiritä.

Hidiven sijainti: Embarcadero, Pier 28 1/2.

© Reetta Kemppi

Reetta Kemppi

Toimittaja ja valtiotieteilijä, joka etsii ihannekaupungin aineksia tällä hetkellä San Franciscossa.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *