Kulttuurien kohtauspaikka – San Franciscon Richmond

Richmond on omasta mielestäni yksi San Franciscon kiinnostavimmista kaupunginosista. Siellä voi kokea aitoa monikulttuurisuutta, joka gentrifikaation muovaamassa kaupungissa alkaa olla uhanalainen ilmiö. Kaupunginosan vuokrahinnat eivät ole nousseet pilviin, joten siellä pystyvät asumaan muutkin kuin teknologia- tai finanssialojen ammattilaiset. Niinpä Richmond on alueesta riippuen täynnä aasialaisia leipomoita, venäläisiä maatuskamummoja, synagogia, sipulikirkkoja ja kieliä, joita et välttämättä ymmärrä. Toki siellä on myös laadukkaita indiekirjakauppoja ja hipsterijonoja burmalaisiin ravintoloihin.

Inner Richmond on keskustaa lähempänä sijaitseva alue, joka on erityisesti aasialaisväestön ja -yritysten hallitsema. Siellä kannattaa vierailla erityisesti Clement Streetillä. Outer Richmondissa näkyvät venäläis- ja juutalaisvaikutteet. Outer Richmondiin saattaa kestää tunninkin verran körötellä keskustasta esimerkiksi 38R -bussilinjalla (R tarkoittaa “rapid” eli bussi ei pysähdy ihan jokaisella korttelipysäkillä), mutta ravintolat ja linjan päässä häämöttävä valtameri Sutro Baths -näköaloineen ovat vaivan arvoisia.

Vinkit Richmondin ravintoloihin

Inner Richmond

Burma Superstar

Burmalainen ravintola on San Franciscon kestosuosikki, joten kannattaa tulla ajoissa tai varautua jonottamaan.

Sijainti: 309 Clement Street

Cinderella Bakery

Edullinen venäläinen leipomo-ravintola, josta saa arkisia blinejä, lihapiirakoita sekä pinaatti- ja borssikeittoja. Tuore, rukiinen leipä tekee lounaskokemuksesta erityisen miellyttävän.

Sijainti: 436 Balboa Street

Outer Ricmond

Moskow & Tbilisi Bakery

Leipomo kauppaa Cinderellan tapaan arkista venäläisruokaa ja leivonnaisia.

Sijainti: 5540 Geary Boulevard

Red Tavern

Tässä elegantissa venäläisravintolassa voit törmätä vaikkapa eläkeläisten riehakkaaseen, vodkasnapsilauluja venäjäksi laulavaan synttäriseurueeseen, jonka pöydät on koristettu Happy Birthday -foliopalloilla. Herkullisella ruokalistalla on tarjolla silakoita, seljankaa, kaalikääryleitä, pelmenejä ja stroganoffia.

Sijainti: 2229 Clement Street

Richmondin kaupat

Tantrum

Söpö lastenvaatteita ja leluja myyvä designkauppa.

Sijainti: 248 Clement Street

Green Apple Books

Laaja, käytettyjä ja uusia kirjoja myyvä kirjakauppa, jolla on kaksi erillistä sisäänkäyntiä.

Sijainti: 506 Clement Street

© Reetta Kemppi

Reetta Kemppi

Toimittaja ja valtiotieteilijä, joka etsii ihannekaupungin aineksia tällä hetkellä San Franciscossa.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *