Ylevä Pacific Heights ja eksoottinen Japantown

Pacific Heightsin pääkatu Fillmore Street on elävä, ravintoloita täynnä oleva katu. Kadulla on kauppoja kirppiksistä ja vintageliikkeistä kalliisiin muotikauppoihin ja joogavaateliikkeisiin. Kesäisin Fillmore Jazz -festivaali täyttää kadun musiikilla ja väenpaljoudella. Kaupunginosan pohjoispuolella voi ihailla upeita viktoriaanisia kartanoita ja tutustua Haas-Lilienthal House -kotimuseoon. Viktoriaanisista taloista voit oppia lisää opastetulla kierroksella, joka starttaa Pacific Heightsista.

Japantownin keskellä avautuu Pagoda Peace Plaza, jossa järjestetään tapahtumia, kuten Cherry Blossom Festival. Urbaani miljöö ei ole kirsikankukantäyteinen, mutta kulttuurisesti kiinnostava. Japan Center on hauska ostoskeskus, joka tarjoaa söpöjä japanilaisia tavaroita, mangakirjoja, Totoro-reppuja, matcha-makeisia sekä tietysti sushia ja raamenia. Viereinen Sundance Cinemas -elokuvateatteri kokoaa elokuvavieraat keväisin San Francisco International Film Festivalin päänäyttämölle.

Geary Boulevardin eteläpuolella sijaitsee kuuluisa Fillmore-rockklubi sekä hiukan nuukahtanut Fillmoren Jazz-alue, jossa on vielä muutama jazz-baari jäljellä.

Hotellisuosituksia Japantowniin ja Pacific Heightsiin

Haluatko kokea vaihtoehdon keskustan hotelleille ja yöpyä hiukan rauhallisemmassa San Franciscossa? Kokeile vaikkapa näitä hotelleja:

Kimpton Buchanan Hotel

Japantownissa sijaitseva hotelli tarjoaa ilmaiset iltapäiväviinit, joogamatot ja mahdollisuuksien mukaan polkupyöränkin. Huoneet ovat yksinkertaisia, hämärähköjä mutta siistejä. Joskus niitä löytää suhteellisen edulliseenkin hintaan. Keskustaan pääsee vartissa esimerkiksi 2-linjan bussilla.

Osoite: 1800 Sutter Street
Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä

Hotel Drisco

Jos haluat kokea ripauksen luksusta, varaa hotelli Pacific Heightsin historiallisista kortteleista, vauraiden kartanoiden kupeesta. Hinnat ovat alueen mukaisesti korkeita, mutta Presidion viheralue ja Fillmoren ostoskatu sijaitsevat kävelymatkan päässä.

Osoite: 2901 Pacific Avenue
Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä

© Reetta Kemppi

Reetta Kemppi

Toimittaja ja valtiotieteilijä, joka etsii ihannekaupungin aineksia tällä hetkellä San Franciscossa.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *