Liikkuminen San Franciscossa

San Franciscossa ja sen lähialueilla voi matkustaa maitse, vesitse ja raiteitse. San Franciscossa liikkuminen on suhteellisen helppoa, mutta paikasta toiseen siirtymiseen kannattaa varata aikaa etenkin ruuhka-aikoina. Kävelemällä näkee kaupunkia parhaiten ja bongaa monia yksityiskohtia, mutta kun se ei ole mahdollista, vaihtoehtoja riittää metroista ja ratikoista autonvuokraukseen.

MUNI

San Franciscon metro. Kuva: telmo32, Flickr.com, CC 2.0
San Franciscon metro. Kuva: telmo32, Flickr.com, CC 2.0

Muni (San Francisco Municipal Transportation Agency) on San Franciscon joukkoliikennejärjestelmä niin kuin HSL on Helsingissä. Järjestelmä kattaa busseja, ratikoita, ratikkaa muistuttavan metron ja cable car -vaunut. Bussit pysähtyvät tiheästi ja ovat melko hitaita etenkin ruuhka-aikaan, joten maanalaiset vaihtoehdot ovat nopeimmat. Tosin metrokin kulkee osittain maan päällä, eikä sillä pääse kaikkiin kaupunginosiin. Castroon (linjat M, K, S), Haight-Ashburyyn (N), Golden Gate Parkiin (N), Civic Centeriin (M, K, N, J), Dogpatchiin, Union Squarelle ja Chinatowniin (T) sekä Embarcaderoon (M, K, N, J) on kätevintä kulkea metrolla. Myös Fisherman’s Wharfista Castroon Market Streetiä pitkin kulkevat historialliset raitiovaunut (linja F) ovat kokeilemisen arvoisia. Ne ovat hitaita mutta söpöjä.

Muniin voi ostaa bussikuskilta ja metroasemien automaateista kertalippuja, jotka maksavat kolme dollaria ja ovat voimassa 120 minuuttia. Joukkoliikennettä matkallaan käyttävän on kätevintä ostaa maanalaisilta asemilta tai myyntipisteistä yhden, kolmen tai seitsemän päivän turistilippu (Visitor Pass) tai Clipper-kortti, johon voi ladata päiviä tai rahaa. Turistilippu tai Clipper-kortti ovat hyödyllisiä siksi, ettei tarvitse varata tasarahaa linja-autossa matkustamista varten, sillä busseissa ei saa vaihtorahaa. Yksittäisiä lippuja ja turistipasseja voi ostaa myös luottokortilla MuniMobile -sovelluksen kautta. Clipperiä ja MuniMobilea käytettäessä yksittäinen lippu maksaa 2,50 dollaria. MuniMobilesta saa myös viisi dollaria maksavan päivälipun, jolla voi matkustaa cable car -vaunuja lukuun ottamatta San Franciscon joukkoliikenteessä päivän ajan. Yksittäinen cable car -kaapeliraitiovaunumatka maksaa 8 dollaria.

Alle 19-vuotiaat kulkevat Munin busseissa ja metroissa toistaiseksi ilmaiseksi, mutta kaapeliraitiovaunu on yhä maksullinen. Jos perinteistä pysäkkikatosta ei ole, bussipysäkin tunnistaa tolppaan maalatusta keltaisesta juovasta ja siihen merkitystä bussilinjan numerosta.

Lentokentältä keskustaan kulkevaan Bart-junaan tarvitsee erillisen Bart-lipun.

BART

Bart (Bay Area Rapid Transit) on lähijunaverkosto, joka kulkee osittain maan alla ja osittain maan päällä. Sillä pääsee kätevästi kulkemaan San Franciscossa etenkin Embarcaderon, keskustan ja Missionin väliä. Lisäksi Bart kuljettaa matkailijan muun muassa lentokentälle, Oaklandiin ja Berkeleyhin. SFO:lla Bart-asema sijaitsee kansainvälisten lentojen terminaalissa.

Bartissa ja Caltrainissa voi maksaa Clipper-kortilla, johon on ladattu rahaa. Sekä Bartissa että Caltrainissä matkalippu tai Clipper-kortti pitää myös matkan päättyessä asemalla painaa näyttölaitteeseen, jotta kortilta veloitetaan matkustusetäisyyden vaatima summa. On hyvä muistaa, että Bart on eri järjestelmä kuin Muni eli Bartista ei voi vaihtaa samalla lipulla Muniin, vaikka junat pysähtyisivät saman aseman eri kerroksissa.

Clipper-leimauslaite Bart-asemalla. Kuva: Eric Fischer, Flickr.com, CC 2.0
Clipper-leimauslaite Bart-asemalla. Kuva: Eric Fischer, Flickr.com, CC 2.0

CALTRAIN

Caltrain on lähijuna, jolla moni työmatkalainen kulkee San Franciscosta Piilaakson kaupunkeihin ja päinvastoin. Sen pääteasema on San Josessa.

AUTONVUOKRAUS

Autoja vuokraavia firmoja, Hertzistä ja Enterprisestä lähtien, on lentokentällä ja kaupungissa pilvin pimein. Mahdolliset bensa- ja vakuutuskulut kiristävät kukkaroa vuokrataksan lisäksi. Jos olet alle 25-vuotias, katsasta myös vuokraehdot, sillä jotkut firmat rokottavat nuoria kuskeja muita korkeammilla vakuutuksilla. Jos aiot ajaa autolla eri osavaltioissa, on syytä tarkastaa niiden vaihtelevat liikennesäännöt.

Kaupungissa pidempiä aikoja viettävän kannattaa harkita myös car sharing -yhteyskäyttöpalveluita kuten Zipcaria.

Parkkimaksuihin San Franciscossa saattaa kulua kaksinumeroisia summia päivässä erityisesti kaupungin keskustassa. Kun auton pysäköi, kaikki tavarat on hyvä pakata takakonttiin, edes ruokaa ei kannata jättää näkyville, sillä automurrot ovat kaupungissa yleisiä. Muun muassa näistä syistä autonvuokrauksen sijaan San Franciscossa on hyvä harkita joukkoliikenteen käyttämistä.

TAKSI

Perinteisiä taksikyytejä tarjoavat muun muassa Yellow Cab ja Green Cab. Taksia tilattaessa kysytään usein määränpää. Taksikuskit ajavat vähäpäästöisillä autoilla, mutta minuuttiaikataulut kannattaa unohtaa, sillä toisinaan kyydin saanti viivästyy. Uber ja Lyft tarjoavat usein taksia edullisemman vaihtoehdon.

Lentokentältä taksi maksaa keskustaan noin 45 dollaria ja Uber vähintään kympin vähemmän.

Yellow Cab +1 415 333 3333, Green Cab +1 415 626 4733

KÄVELEMINEN

San Franciscossa on helppo kävellä, kun tietää kuinka välttää jyrkimmät kukkulat ja levottomimmat kadunkulmat. Suurimmat mäet ovat edessä, kun kaupungin lävistää pohjois-eteläsuunnassa. SoMasta Fisherman’s Wharfiin pääsee ilman isoja kukkuloita. Polk Street on Nob Hillillä kävely-ystävällinen katu, jota pitkin pääsee Aquatic Parkiin asti ilman suuria ponnisteluita. Embarcaderon rantaviiva on ystävällinen sekä kävelijälle että pyöräilijälle.

Lue myös: San Franciscon kaupunginosat kävellen kahdessa päivässä

sanfrancisco_liikkuminen_pyoraPYÖRÄILY

Pyörätieverkot eivät ole yhtenäisiä ja väylät risteilevät osittain autojen keskellä. Siitäkin huolimatta San Francisco on pyöräily-ystävällinen kaupunki. Kanssapyöräilijät saattavat olla hurjapäisiä, joten esimerkkiä ei kannata noudattaa. Etenkin rantoja pitkin pyöräily on helppoa, turvallista ja upeiden maisemien takia suositeltavaa. Esimerkiksi Fisherman’s Wharfissa on paljon pyörävuokraamoja kannustamassa matkailijoita fillaroimaan yli Golden Gaten. Usein tarjolla on myös sähköpyöriä.

Bartissa, Caltrainissa ja bussien ulkotelineillä voi kuljettaa polkupyörää maksutta.

Lue myös: Koe klassikko − aja Golden Gate pyörällä
Vuokraa pyörä tai osta pyöräretki yhteistyökumppanimme sivuilta

LAUTAT

Ferry Buildingistä ja Fisherman’s Wharfin Pier 41:lta seilaavat lautat kuljettavat matkailijan muun muassa Angel Islandille, Sausalitoon, Oaklandin Jack London Squarelle ja Alamedaan. Lautat ovat myös turistiristeilyjä edullisempi tapa ihailla lahden maisemia. Yksittäiset lauttaliput ovat usein satamasta ostettuna useamman dollarin kalliimpia kuin Clipper-korttia käytettäessä, joten Clipper-kortti kannattaa myös vesillä matkaa taittaessa.

© Reetta Kemppi

Lue myös: San Franciscoon lentäminen

Osta liput San Franciscon kiertoajelulle yhteistyökumppanimme sivuilta

Reetta Kemppi

Toimittaja ja valtiotieteilijä, joka etsii ihannekaupungin aineksia tällä hetkellä San Franciscossa.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *