San Franciscon kasvis- ja vegaaniravintolat

San Francisco on vegaanille ja kasvissyöjälle lähes täydellinen matkakohde. Kasvis- ja vegaaniravintoloita on runsaasti, ja vegaanivaihtoehtoja on helppo löytää muistakin ravintoloista. Listattujen kasvis- ja vegaaniravintoloiden lisäksi esimerkiksi etiopialaiset ja intialaiset ravintolat huomioivat vegaanit ja kasvissyöjät hyvin. Kaupunginosista etenkin Mission on vegaanin paratiisi.

MISSION

Shizen Sushi Barin Proud Peacock -sushilajitelma. Kuva: Reetta Kemppi
Shizen Vegan Sushi Barin Proud Peacock -sushilajitelma. Kuva: Reetta Kemppi

Shizen Vegan Sushi Bar & Izakaya

Vegaanisushiravintola sijaitsee hiukan syrjäisillä kulmilla, mutta koska ruoka on sen verran maittavaa, kannattaa japanilaistyylisestä vegaaniruoasta pitävän suunnata tänne. Monipuolisista sushiannoksista löytyy vähän kaikkea: kurpitsaa, punajuurta, paputahnaa, tofua, merilevähelmiä. Lisäksi tarjolla on perinteisiä japanilaisravintolan annoksia vegaanisina eli raamenkeittoa sekä misokeitto- ja edamame-alkuruokia. Myös gluteeniton ruokavalio huomioidaan hyvin illallisravintolassa.

Sijainti: 370 14th Street

Cha-Ya

Japanilaisen vegaaniravintolan pitkään ruokalistaan kuuluu nuudeli- ja sushityyppisiä annoksia. Kasviksissa käytetään paljon edamame-papuja, kabochaa ja siitakesieniä. Tempurat ovat herkullisia, sushi-rullat söisin jossakin muualla. Monipuolisia sake-vaihtoehtoja on myös tarjolla.

Sijainti: 762 Valencia Street

Gracias Madren terassilla voi ihastella upeaa muraalia. Kuva: Reetta Kemppi
Gracias Madren terassilla voi ihastella upeaa muraalia. Kuva: Reetta Kemppi

Gracias Madre

Vaikka lattariruoka ja vegaanius ei välttämättä ole tyypillisin mielleyhtymä, meksikolaisvaikutteisessa vegaaniravintola Gracias Madressa viihtyy lihansyöjäkin. Eloisaan ja viihtyisään ravintolaan riittää myös jonoa. Annoksissa käytetään paljon tyypillisten avokado- ja mustapapuainesten lisäksi cashew-kastikkeita ja -juustoja. Vegaanimolea ja tempeh chorizoakin löytyy listalta.

Sijainti: 2211 Mission Street

Indochine Vegan

Monenlaista aasialaista ruokaa vegaaniversiona tarjoilevan ravintolan valikoimaan lukeutuu kevätrullia, tofu- ja soija-annoksia hapanimelä- ja teriyakikastikkeilla sekä nuudelikeittoja.

Sijainti: 508 Valencia Street

HAIGHT-ASHBURY

Veganburgin sisäänkäynti Haight-Ashburyssä.
Veganburg tarjoaa vastuullisia vegaanihampurilaisia. Kuva: Reetta Kemppi

Veganburg

Haight-Ashburyssä sijaitseva pikaruokaravintola on astetta perushampurilaispaikkaa viihtyisämpi vaihtoehto. Hampurilaiset on varustettu GMO-vapailla soijapihveillä ja muun muassa tartar- ja teriyakikastikkeilla. Ananakset ja avokadot tuovat raikkautta annoksiin. Ranskalaiset voi nauttia sipauksella merilevää. Halutessaan listalta voi valita myös paleo-burgerin.

Sijainti: 1466 Haight Street

MARINA

Greens Restaurant

Greens Restaurant on San Franciscon lahden rannalla Fort Masonin parakeissa sijaitseva fiini ja hintatasoltaan tämän listan tyyrein kasvisravintola (pääruoat yli 20$), jossa suuren osan annoksista saa myös vegaaniversioina. Vuodesta 1979 sanfranciscolaisia palvellut lähiruokaravintola tarjoaa herkullista ruokaa aina alkupaloista lähtien. Kansainväliset maut pohjautuvat monen maan ruokakulttuuriin esimerkiksi aasialaiseen, meksikolaiseen tai välimerelliseen.

Sijainti: Landmark Building A, Fort Mason

Wildseedin pizza ja muita annoksia.
Wildseed on yksi San Franciscon uusimmista vegaaniravintoloista. Kuva: Reetta Kemppi

Wildseed

Yksi kaupungin tuoreimmista vegaaniravintoloista sijaitsee lähellä Marinan kaupunginosaa. Listalla on kalifornialaisittain tyypillisesti eri maiden, kuten Perun, Intian ja Etelä-Korean, keittiöihin pohjautuvia annoksia sekä keveitä keittoja ja salaatteja. Listalta löytyy myös Impossible Burger. Gluteeniton ruokavalio huomioidaan ravintolassa hyvin.

Sijainti: 2000 Union Street

HAYES VALLEY

Rad Radish

Wildseedin tiimin arkisempi vegaaniravintola sijaitsee eloisalla ravintolakadulla Hayes Valleyssä. Se tarjoilee lounaskulhoja, flatbreadejä, salaatteja ja burgereita. Superfoodit ja probiootit kukoistavat Red Radishin listoilla. Ruoan voi tilata ruudulta ilman kontaktia. Allergisoivat ainesosat on merkitty selkeästi ruokalistaan.

Sijainti: 301 Hayes Street

CIVIC CENTER

Golden Era Vegan

Aasialaistyyppiseen vegaaniruokaan erikoistunut ravintola tarjoaa kattavan listan annoksia, joista etenkin House Rice Claypot on suositeltava. Ravintolassa on myös monta gluteenitonta vaihtoehtoa, ja pitkän jälkiruokalistan antimet tehdään paikan päällä. Annosten hinnat ovat kympin tienoilla, ja ravintola on avoinna koko päivän. Koska alueen korttelit ovat hiukan levottomia, kannattaa Market Streetiltä kulkea Larkin Streetin kautta ja kääntyä oikealle ravintolaan. Samalla voi ihastella San Franciscon kaupungintaloa.

Sijainti: 395 Golden Gate Ave

INNER SUNSET

Loving Hut

Jos haluat nauttia edullisen (noin 10$) ja terveellisen vegaanilounaan tai aikaisen illallisen, Loving Hut -ketju on oiva vaihtoehto. Kansainvälisen vegaaniravintolaketjun lista on aasialaispainotteinen.

Sijainti: 524 Irving Street.

© Reetta Kemppi

  • Lataa DayTripster-matkasovelluksen San Francisco -opas ja löydät ajankohtaisia ravintolavinkkejä kaupunkiin!

Reetta Kemppi

Toimittaja ja valtiotieteilijä, joka etsii ihannekaupungin aineksia tällä hetkellä San Franciscossa.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *