San Franciscon museot

San Franciscon museot esittelevät tiedettä, taidetta ja erilaisia ihmisryhmiä seksuaalivähemmistöistä afro-amerikkalaisiin. Museoita riittää kymmeniä. Tämän sivun tarkoituksena onkin erotella jyvät akanoista eli tarjota parhaat museotärpit San Franciscon -matkailijalle.

Osa museoista on maanantaisin kiinni, mutta muuten paria juhlapäivää lukuun ottamatta avoinna ympäri vuoden.

Laajimmat San Franciscon museot maksavat 20–40 dollaria, joten jos olet museofriikki, kannattaa katsastaa Go San Francisco Card, joka kattaa sisäänpääsyn moneen museoon ja nähtävyyteen. Vinkkinä San Franciscossa asuville tai asukkaiden luona vieraileville: kirjastosta saa ilmaispasseja museoihin ja nähtävyyksiin kirjastokortilla.

San Franciscon parhaat museot

SoMa

San Francisco Museum of Modern Art

SFMOMA on Kalifornian laajin taidemuseo, jonka massiiviset kokoelmat kattavat kaikkia modernin taiteen osa-alueita poptaiteesta valokuviin ja videotaiteeseen. Taiteilijoiden tunnetuimpia nimiä ovat Warhol, Lichtenstein, Hopper ja Chuck Close, mutta monia eurooppalaisiakin helmiä museosta löytyy. Kiasma-henkinen designin ystävän kauppa on ehkä kaupungin paras museokauppa. Museo on suljettu keskiviikkoisin.

151 3rd Street www.sfmoma.org

Osta lippu ennakkoon:

Lue myös: San Franciscon SFMOMA avaa ovensa tänään

California Historical Society

Pieni museo, joka esittelee paikallista historiaa muutaman kerran vuodessa vaihtuvan teeman kautta.

678 Mission Street www.californiahistoricalsociety.org

Contemporary Jewish Museum

Nimensä mukaisesti juutalaismuseo ei kerro holokaustista, vaan sitä tuoreemmasta juutalaiskulttuurista. Näyttelyt esittelevät kekseliäällä tavalla juutalaisten tekemää musiikkia ja taidetta. Amy Winehouse ja Allen Ginsberg ovat muun muassa saaneet oman näyttelynsä viime vuosina. Vapaa pääsy kuun ensimmäisenä tiistaina.

736 Mission Street www.thecjm.org

Museum of African Diaspora

Taidepainotteinen museo esittelee afro-amerikkalaisen väestön historiasta ja kulttuurista kertovia näyttelyitä.

685 Mission Street www.moadsf.org

CIVIC CENTER

Asian Art Museum

Asian Art Museum on laadukas, nimensä mukaisesti aasialaiseen taiteeseen ja kulttuuriin erikoistunut museo. Museoravintola tarjoilee Aasian maiden herkkuja. Perusnäyttelyyn on vapaa pääsy joka kuukauden ensimmäinen sunnuntai ja turistikauden ulkopuolella sisään pääsee alehintaan torstaisin klo 17 jälkeen.

200 Larkin Street www.asianart.org

Osta lippu ennakkoon:

GOLDEN GATE PARK

California Academy of Sciences

Sademetsäsimulaatio, planetaario ja akvaario pitävät huolen, että viihdyt tiedemuseossa vaikka koko päivän. Museossa on monipuolinen ravintola, joka suosii lähi- ja luomuruokaa. Tiistai-iltaisin museossa tarjoillaan cocktaileja ja musiikkia aikuisille.

55 Music Concourse Drive www.calacademy.org

Osta jonon ohi -lippu ennakkoon:

De Young Museum

Taidemuseo on tuonut viime vuosina nähtäville Georgia O’Keeffen, Paul Gauguinin ja William Turnerin kaltaisia klassikkoja. Toisessa kerroksessa saa silmäyksen 1800–1900 vaihteessa Kalifornian luontoa tallentaneiden maisemamaalareiden, tonalistien ja Hudson River -koulukunnan teoksiin. Perusnäyttelyyn on vapaa pääsy kuun ensimmäisenä tiistaina.

50 Hagiwara Tea Garden Drive deyoung.famsf.org

Osta lippu ennakkoon:

EMBARCADERO

Exploratorium

Exploratorium

Exploratorium on tiedenörtin leikkipaikka numero yksi. Museo peittoaa laajuudessaan Heurekan moninkertaisesti. Paikallisväriä tarjoavat alueen meriin, maanjäristyksiin ja puihin liittyvät näyttelynosat. Bonuksena museosta avautuu upea maisema lahdelle. Vapaa pääsy kuutena päivänä vuodessa.

Pier 15 (Embarcadero at Green Street) www.exploratorium.edu

Osta lippu ennakkoon:

LINCOLN PARK

Legion of Honor

Eurooppalaiseen taiteeseen keskittynyt Legion of Honor on jo pelkän sijaintinsa ja rakennuksensa takia vierailun arvoinen museo. Ilmainen sisäänpääsy kuun ensimmäisenä tiistaina perusnäyttelyyn.

100 34th Avenue legionofhonor.famsf.org

Osta lippu ennakkoon:

© Reetta Kemppi

Reetta Kemppi

Toimittaja ja valtiotieteilijä, joka etsii ihannekaupungin aineksia tällä hetkellä San Franciscossa.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *