Missionin ravintolat

San Franciscon Missionin kaupunginosan ruokakulttuuri tarjoaa alueen luonteen mukaisesti Latinalaisen Amerikan makuja. Koska kaupunginosa on ravintoloita pullollaan myös muiden alueiden maut ja Kalifornian paikalliset herkut ovat helposti saatavilla. Ravintoloita löytää paljon Valencia, Mission ja 24th Streetiltä. Ravintolasuosituksia Missionin kaupunginosaan voisi antaa toki paljon enemmänkin, joten tämä listaus kattaa vain osan mainiosta ruokatarjonnasta.

Edulliset (alle 10$)

Taqueria El Buen Sabor

Tofu-mustapapuburrito on kasvissyöjälle herkullinen, edullinen ja proteiinintäyteinen lounasruoka. Lihansyöjille on toki vielä enemmän vaihtoehtoja tarjolla.

Sijainti: 699 Valencia Street

Taqueria Mission

Taquerian carnitas burrito on listattu maan parhaaksi burritoksi. Yli nelikymmenvuotias Taqueria on nähnyt ajat, jolloin burriton sai alle dollarilla, ja kun Missionin kaduilla puhuttiin enimmäkseen espanjaa.

Sijainti: 2889 Mission Street

Taqueria Vallarta

Taqueria tarjoaa edellä mainittuihin verrattuna hiukan mausteisempia vaihtoehtoja. Etenkin lihansyöjät viihtyvät.

Sijainti: 3033 24th Street

Keskihintaiset (pääruoat 10-30$)

Beloved Natural Cafe and Organic Juicery

Pikkuruisessa kahvilassa aamu käynnistyy terveellisillä ja kauniilla smoothiella ja superruokakulhoilla. Jos et mahdu aamulla, lounasaikaan tai alkuillan teehetkenä ravintolan tiskin muutamalle istuimelle, annoksia saa toki myös mukaan. Vegaanit ja gluteenittomat huomioidaan hyvin.

Sijainti: 3338 24th Street

Kitava

Hyvänmakuista terveysruokaa, joka sopii vegaanista, gluteenitonta ja pähkinätöntä ruokavaliota sekä paleodieettiä noudattaville.

Sijainti: 2011 Mission Street

Pizzeria Delfina

Suosittu napolilaista pizzaa paistava ravintola, jonka naapurissa voit illallistaa ravintolan gourmet-puolella.

Sijainti: 3611 18th Street

Gracias Madre

Ravintola tarjoilee meksikolaistyyppistä vegaaniruokaa. Herkulliset papuannokset ja cashew-kastikkeet saavat lihansyöjätkin viihtymään.

Sijainti: 2211 Mission Street

Tartine Manufactory

Brunssia, lounasta ja illallista tarjoava Missionin ylpeyden, Tartine Bakeryn, ravintolalaajennus. Tässä ravintolassa lautaselle sujahtaa tyylikästä, modernia ja laadukasta Kalifornian lähiruokaa. Myös cocktailit ovat kohdallaan.

Sijainti: 595 Alabama Street

Al's Place. Kuva: Ivan Frade
Al’s Place. Kuva: Ivan Frade

Gourmet-ravintolatasoa

Al’s Place

Michelin-tähditetty ravintola, jossa ei tarvitse pulittaa satoja dollareita, kymmenet riittävät. Innovatiivisen ja monipuolisen maistelumenun syötävillä kukilla koristellut kauniit annokset sopivat suurimmaksi osin kasvissyöjille.

Sijainti: 1499 Valencia Street

© Reetta Kemppi

Reetta Kemppi

Toimittaja ja valtiotieteilijä, joka etsii ihannekaupungin aineksia tällä hetkellä San Franciscossa.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *