San Franciscon romanttisimmat näköalapaikat

San Francisco on kaupunki, jonka menneisyydessä ja nykyisyydessä on paljon dramatiikkaa ja suruakin. Mutta se on myös rakkauden kaupunki. Kaupunki, jossa on kukkuloita ja laaksoja, merenlahti ja aava valtameri sekä lähes loputon kesän vihreys, tulvii haaveita ja romantiikkaa. Kerranpa luonamme vieraillut ystävä polvistui Coit Towerin tasanteelle kosimaan silloista tyttöystäväänsä, nykyistä vaimoaan.

Ystävänpäivän tienoilla koko San Francisco koristautuu punaisiin sydämiin, ja on hyvä hetki miettiä, missä kokea kaupungin kaikista romanttisimmat hetket.

Auringonlasku Sutro Baths -raunioilla tai Ocean Beachillä

Liikemies Adolph Sutro rakennutti vuonna 1894 Sutro Baths -kylpylän, josta ei kuitenkaan tullut niin suosittua kaupunkilaisten virkistäytymispaikkaa kuin mies haaveili. Luisteluratanakin sittemmin toimineen kylpylän rakenteet tuhoutuivat lopullisesti tulipalossa vuonna 1966. Nykyisin rauniot ja niiltä avautuva valtameri tarjoavat oivan paikan ihailla auringonlaskua, jos sää sumulta vain sallii. Lands End Lookout Visitor Centerin kupeessa sijaitsevalla paikalla saattaa tosin olla muutama muukin turisti, joten yksityisyyttä ei kokemus välttämättä tarjoa. Auringonlaskuillallisen voi nauttia Sutro Bathsin viereisessä Cliff House -ravintolassa. Jos mielit katsoa hämärtyvää iltaa hiekkarannalla istuen, kannattaa siirtyä Ocean Beachille.

Twin Peaks -kukkuloilta näkyy kaupungin yli aina Oaklandiin asti. Kuva: Nicolas Raymond, Flickr.com, CC BY 2.0.

Twin Peaks ja kaupungin valot

Vuonna 1967 hippinuoret juhlistivat kesäpäivänseisausta meditoimalla auringonlaskuun saakka Twin Peaksin kukkulalla. Nykyään Twin Peaksin huipulla voi ihastella keskustan pilvenpiirtäjien valoja illan hämärässä. Suositun näköalapaikan varjopuoli on, että automurtoja ja varkauksia tapahtuu alueella jonkin verran. Kannattaa siis kuljettaa lompakot turvassa, eikä jättää autoon mitään näkyville.

Filbert Steps -portaikon puutarhanäkymiä. Kuva: Kārlis Dambrāns, Flickr.com, CC BY 2.0.
Filbert Steps -portaikon puutarhanäkymiä. Kuva: Kārlis Dambrāns, Flickr.com, CC BY 2.0.

Filbert Steps ja vihreät puutarhat

Coit Towerin vierailuun ja Telegraph Hillin papukaijojen bongailuun kannattaa vihreimpinä kesäkuukausina yhdistää Filbert Steps -puuportaikon astelu. Samoja portaita tallaili myös Humphrey Bogart vuonna 1947 ensi-iltansa saaneessa Pimeä Käytävä -elokuvassa. Ylimmiltä rappusilta näkee San Franciscon lahdelle Bay Bridgen suuntaan. Vihreys ja rauha, naapurustojen kauniit puutarhat ja luontoon sulautuvat puurappuset kiireisen keskustan katseiden takana luovat intiimin ja idyllisen kokemuksen. Portaat kulkevat tavallisten ihmisten pihojen lävitse, joten asukkaita kunnioittava käyttäytyminen on suositeltavaa.

©Reetta Kemppi

Reetta Kemppi

Toimittaja ja valtiotieteilijä, joka etsii ihannekaupungin aineksia tällä hetkellä San Franciscossa.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *