San Franciscon parhaat indie-kirjakaupat

Vaikka lukisit kirjasi iPadilta ja Kindleltä, San Franciscon indie-kirjakaupat palauttavat rakkauden kirjoihin ja kirjakaupoissa hengailuun. Kirjakauppojen omistajat ja työntekijät ovat usein intohimoisia lukemisen ystäviä ja antautuvat mielellään keskusteluun valikoimistaan. Myös henkilökunnan suosikit ja kommentit ovat näkyvillä monissa kaupoissa.

Henkipitimikseen kirjakaupat järjestävät kirjailijavierailuja, joiden pääsymaksut vaihtelevat ilmaisesta useaan kymmeneen dollariin.

Tässä indie-kirjakauppojen parhaimmisto:

NORTH BEACH

City Lights Booksellers & Publishers

City Lights on beat-kirjailijoiden, Chomskyn ja laatukaunokirjallisuuden ystävien paratiisi. Fiktiovalikoima kattaa runsaasti eurooppalaista kirjallisuutta ja runoutta. Vuonna 1953 avatun beat-kirjailijoiden kohtauspaikan notkuvat portaat johdattavat alakerran erinomaiseen tietokirjaosioon. Avoinna puoleenyöhön.

Osoite: 261 Columbus Avenue
http://www.citylights.com/

HAIGHT-ASHBURY

Borderlands Books

Kallistuvien vuokrien ja palkkojen kaupungissa uhanalainen sci-fiin ja fantasiaan erikoistunut kirjakauppa on sen verran rakastettu, että kaupungin asukkaat pelastivat sen tukikampanjalla. Kaupassa on hyvä käytettyjen ja uusien kirjojen suhde.

Osoite: 1740 Haight Street
borderlands-books.com

Bound Together Anarchist Collective Bookstore

Vapaaehtoisten työntekijöiden pyörittämä kirjakauppa, joka tarjoaa vaihtoehtoista poliittista kirjallisuutta sekä vaikkapa vegaaniuden ja polkupyöräilyn filosofiaan pureutuvaa luettavaa. Ostoksilla voi tukea vankilaprojektia, joka auttaa vankeja pääsemään paremmin käsiksi kirjallisuuteen.

Osoite: 1369 Haight Street

Forest Books -kirjakauppa San Franciscon Japantownissa. Kuva: Reetta Kemppi
Forest Books -kirjakauppa San Franciscon Japantownissa. Kuva: Reetta Kemppi

JAPANTOWN

Forest Books

Zeniä huokuvassa, pienehkössä kirjakaupassa on mielenkiintoinen omistajan räätälöimä valikoima faktaa ja fiktiota. Kaunokirjallisuus jakautuu maiden mukaan. Omistaja vetää kaupassa lauantai-aamujen meditaatiosession.

Osoite: 1748 Buchanan Street
www.forestbooks.net

RICHMOND JA INNER SUNSET

Green Apple Books

United Airlinesin teknikon vuonna 1967 perustamalla kirjakaupalla on kaksi sijaintia, joista Richmondin kauppa on erityisen laaja. Sinne pääsee kahdesta sisäänkäynnistä, joista toinen avautuu uusien kirjojen ja toinen käytettyjen osastolle. Lisäksi kaupassa myydään levyjä ja leffoja. Molemmissa myymälöissä on ehkäpä kaupungin parhaat lastenkirjavalikoimat. Avoinna 22-22.30 asti.

Osoite (Richmond): 506 Clement Street
Osoite (Sunset): 1231 9th Avenue (Inner Sunset)
www.greenapplebooks.com

MISSION

Dog Eared Books

Yli 30 vuotta kaupungissa toiminut kirjakauppa myy uusia ja käytettyjä kirjoja.

Osoite: 900 Valencia Street
https://www.dogearedbooks.com/

Medicine for Nightmares

Missionin latinokortteleiden sydämessä sijaitsevan kirjakaupan perällä on taidegalleria. Kirjoja on tarjolla englanniksi ja espanjaksi. Myös paikallisten kirjailijoiden tuotoksia on hyllyillä.

Osoite: 3036 24th Street
https://medicinefornightmares.com/

GLEN PARK

Bird & Beckett

Tunnelmallinen ja boheemi kaupunginosakirja-levykauppa, jonka erikoisuutena ovat jazziltamat.

Osoite: 653 Chenery Street
www.birdbeckett.com/

NOE VALLEY

Omnivore Books on Food

Kirjakauppa on erikoistunut ruokakirjoihin. Kokkauksesta kiinnostunut voi valita uusia ja vanhoja, paikallisten tai kaukomaiden makujen mukaisia oppaita.

Osoite: 3885 Cesar Chavez Street
https://omnivorebooks.com/

P.S. Älä unohda Haight-Ashburyn Booksmithiä tai Books Inc -kauppoja. San Franciscon persoonallisin kirjakauppa on Financial Districtin ikkunavitriineissä sijaitseva 34 Trinity Arts and News.

© Reetta Kemppi

Reetta Kemppi

Toimittaja ja valtiotieteilijä, joka etsii ihannekaupungin aineksia tällä hetkellä San Franciscossa.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *