Kalifornia

Punaisten mattojen salamavalot tai siemaus laatuviiniä porealtaalla. Maailman muuttaminen kännykkäsovelluksella. Syitä saapua Kaliforniaan yhdistää unelma paremmasta. Intohimoisempaa suhdetta ruokaan, yhteydenottoon kolmanteen ulottuvuuteen tai pitsoja optimaalisella nopeudella pyörittävään robottiin saa hakea.

Kalifornia, Golden State, ei ole vain suurkaupunkien sykettä ja rantoja. Se on kaikkea aavikon surrealistisista puista ja täyteläisestä kuumuudesta maailman korkeimpien puiden maagiseen sademetsäsumuun ja tulivuorten värittämään maaperään.

Kalifornia on kiehtova kulttuurien sekoitus, onhan sinne tultu 170 vuoden ajan ympäri maailmaa. Voit yhä törmätä englantia taitamattomaan maatuskamummoon, syödä mongolialaisessa barbequeravintolassa tai kuunnella mariachien soittoa taqueriassa. Matkusta Kaliforniaan, ja ymmärrät enemmän!

KALIFORNIAN KAUPUNGIT

Kalifornian vierailluimmat kaupungit ovat osavaltion suurin kaupunki Los Angeles sekä San Francisco. Aivan Meksikon rajalla sijaitsevan San Diegon miljoonakaupungin lisäksi pienemmät kaupungit kuten hallintopääkaupunki Sacramento, aurinkoinen Santa Barbara ja modernistisen arkkitehtuurin Palm Springs ovat matkan arvoisia.

KALIFORNIAN LUONTO

Tyynen Valtameren aava rantaviiva, jyrkkäseinäinen El Capitan -vuori Yosemitessa, Lassen-kansallispuiston vulkaaninen maaperä, laavaluolat, lukemattomat vesiputoukset, polttavan kuumat aavikot ja maailman suurimpien puiden varjot. Kaikki tämä on mahdollista kokea Kaliforniassa, jossa suurkaupunkien kiireen vastapainoksi voi paeta lähes koskemattomaan luontoon. Patikointi on lähestulkoon Kalifornian kansallislaji ja telttamatkailu leirintäalueilla edullinen ja luonnonläheinen matkustustapa.

MAJOITUS KALIFORNIASSA

Hotelliyöt lohkaisevat suurimman siivun Kalifornian-matkabudjetista. Hotelleja edullisemman yöpymisvaihtoehdon tarjoavat motellit, hostellit ja leirintäalueet.

Kalifornia on etenkin kesäisin, viikonloppuisin ja pitkien viikonloppujen ympärillä supersuosittu vierailukohde. Majoitus kannattaa varata sesonkiaikana hyvissä ajoin.

LIIKKUMINEN KALIFORNIASSA

Helpoin tapa matkustaa Kaliforniaan on lentää Euroopan kaupunkien kautta San Franciscoon tai Los Angelesiin.

Useimmissa Kalifornian kaupungeissa voi matkustaa julkisella liikenteellä, pyörällä tai kävellen. Kaupunkien välillä voi liikkua alueellisilla kulkuneuvoilla, Amtrak-junilla tai Megabus- ja Greyhound-busseilla. Julkisella liikenteellä liikkuminen vaatii suunnittelua ja autoiluun verrattuna joskus lisää aikaakin.

Jokaiseen Kalifornian kolkkaan ei pysty ilman autoa matkustamaan. Jos kierrät Kaliforniaa ilman autoa, onkin hyvä varautua käyttämään julkisen liikenteen lisäksi taksia, Lyft- ja Uber-taksipalveluja tai järjestettyjä bussikierroksia. Kaupunkien sisällä ja lähiliikenteessä toimii monia eri liikenneyhtiöitä.

©Reetta Kemppi

Reetta Kemppi

Toimittaja ja valtiotieteilijä, joka etsii ihannekaupungin aineksia tällä hetkellä San Franciscossa.

Lue lisää

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *