Lapsiperheiden kaupunginosa Noe Valley

Noe Valley on lintukoto, siisti ja hiukan eurooppalaistyyppinen kaupunginosa San Franciscossa. Koska lapsiperheet suosivat aluetta, kaupunginosa tunnetaan myös lempinimellä “Stroller Valley”. Myös Piilaakson it-jättien työntekijöitä asuu alueella, jonka kaduilla työpaikkabussit pysähtyvät. Englannin lisäksi kaduilla kuulee ranskaa, espanjaa, saksaa ja pohjoismaisiakin kieliä.

Kaupunginosan pääkadun, 24th Streetin, tuntumassa on lukuisia lapsiperheille suunnattuja laadukkaita lelu-vaatekauppoja. Suklaapuoti Chocolate Covered myy erilaisia ympäri maailmaa tulevia suklaita. Suklaavalikoima on kaupungin laajin. Olive this Olive that on herttainen oliiviöljykauppa, jossa myydään kalifornialaisia öljyjä ja balsamicoja. Siellä voi maistella itselleen mieluisia makuja. Lauantaisin Noe Valleyn Town Square -aukion täyttää kylämäinen farmer’s market -tori.

Missä syödä Noe Valleyssä?

Lovejoy's Tea Room on söpö lounas- ja teepaikka. Kuva: Reetta Kemppi
Lovejoy’s Tea Room on söpö lounas- ja teepaikka. Kuva: Reetta Kemppi

Suositun ja tunnelmallisen italialaisravintolan, Lupa Trattorian, ruoat ovat maistuvia ja erityisen herkullinen leipä tuo mieleen eteläisen Euroopan patongit, joita San Franciscossa välillä kaipaa.

Elegantti englantilainen teetupa Lovejoys sopii valinnaksi myös kevyelle lounaalle, jos tilaa salaatti-teeleipä-voileipätarjottimen.

Noe Valley Bakery on oiva paikka croissantilla tai kuppikakulla herkutteluun. Jos haluat nähdä paikallista naapurustoelämää, suuntaa kahville Diamond Cafeen tai Noe Cafeen.

© Reetta Kemppi

Uusimmat matkavinkit


[pt_view id=”0c232e49f9″]

© Reetta Kemppi

Reetta Kemppi

Toimittaja ja valtiotieteilijä, joka etsii ihannekaupungin aineksia tällä hetkellä San Franciscossa.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *