Ostoksilla San Franciscossa

USA on shoppailijan paratiisi. Ostamisesta on tehty äärimmäisen helppoa kulutusjuhlan kotimaassa. Siksi San Franciscossakin shoppaaminen on mutkatonta.  San Franciscon kaupat ovat auki yleensä aamukymmenestä iltayhdeksään tai -kymmeneen, monet seitsemän päivää viikossa ympäri vuoden. Myös erilaisia alennustempauksia on lähes joka kuussa. Vaikka verkkokaupat hallitsevat ostamista entistä enemmän, etenkin vaatteita, kenkiä, kosmetiikkaa, designia ja matkamuistoja on runsaasti tarjolla.

Market Streetillä ja Kearny Streetin ja Union Squaren välissä sijaitsee suurin osa San Franciscon vaatekauppaketjuista, luksusvaateputiikeista ja tavarataloista. Muun muassa Banana Republic, Victoria’s Secret, Nike, Old Navy ja San Franciscosta kotoisin olevan Leviksen myymälä löytyvät näiltä kulmilta. Tavarataloista Westfieldin ostoskeskuksessa sijaitsee Bloomingdale’s ja O’Farrell Streetillä Macy’s, Mission Streetin ja 4th Streetin kulmasta pääsee Targetiin.

Pieniä design-kauppoja löytää parhaiten Missionin Valencia Streetiltä, Nob Hillin Polk Streetiltä, Pacific Heightsin Fillmorelta, Haight Ashburyn Haight Streetiltä, Hayes Valleyn Hayes Streetiltä tai Marinan Chestnut Streetiltä. Niissä törmää myös paikallisten suunnittelijoiden tuotantoon.  Japantownin Japan Center -kauppakeskus on täynnä kaikkea söpöä ja eksoottista japanilaista tavaraa ja purtavaa. Monen kirjailijan kotikaupungissa laadukkaita kirjakauppoja majailee lähes joka kaupunginosassa.

Fillmore Streetillä, Valencia Streetillä ja Haight Streetillä sijaitsee muutama hyvä kirppis ja vintage-kauppa, mutta Goodwill-ketjut ja Out of Closet -myymälät ovat myös täynnä laadukkaita käytettyjä vaatteita ja tavaroita. Niitä on useita ympäri kaupunkia.

Jos kaipaat perinteisiä turistimatkamuistoja, niitä kaupataan Walgreenseissä, Chinatownissa ja Fisherman’s Wharfissa. Ferry Building tarjoaa etenkin paikallisia makumatkamuistoja, oliiviöljyjä ja tyylikkäitä Heath Ceramicsin keramiikka-astioita.

Osta paikallista:

Paikallinen on kestävä valinta. Tutki paikallisia tuotteita osoitteessa sfmade.org ja tsekkaa nämä kaupat:

Isso

Jos Haight Streetin vintageputiikeilta jää aikaa, kannattaa tutustua tähän Missionin Dolores Parkin läheisyydessä sijaitsevaan kauppaan. Se myy San Franciscossa ommeltuja ja tuunattuja design- ja vintagevaatteita sekä koruja ja asusteita. Kaupasta löytyy myös San Francisco -aiheisia akvarelleja ja muuta taidetta. Ystävällistä palvelua ja kohtuullisia hintoja.

3608 19th Street

Sunhee Moon

Paikallisesti suunniteltuja ja ommeltuja selkeälinjaisia, kauniin värisiä designer-vaatteita Pacific Heightsissa.

1833 Fillmore Street

Cotton Basics

Jos olet puhtaan puuvillan ystävä, tästä Noe Valleyssä sijaitsevasta putiikista saat Oaklandissa valmistettuja letkeitä puuvillapaitoja, -hameita ja -housuja muutamalla kympillä.

1301 Castro Street

© Reetta Kemppi

  • Lataa DayTripster-matkasovelluksen San Francisco -opas ja löydät lisää shoppailuvinkkejä!

San Franciscon Farmers Marketit

Ruokakauppaturismia San Franciscossa

Reetta Kemppi

Toimittaja ja valtiotieteilijä, joka etsii ihannekaupungin aineksia tällä hetkellä San Franciscossa.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *