Ostoksilla San Franciscossa

USA on shoppailijan paratiisi. Ostamisesta on tehty äärimmäisen helppoa kulutusjuhlan kotimaassa. Monet San Franciscon kaupat ovat auki aamukymmenestä iltayhdeksään tai -kymmeneen, usein seitsemän päivää viikossa ympäri vuoden. Myös erilaisia alennustempauksia on lähes joka kuussa. Vaikka verkkokaupat hallitsevat ostamista entistä enemmän, etenkin vaatteita, kenkiä, kosmetiikkaa, designia ja matkamuistoja on runsaasti tarjolla.

Market Streetillä ja Kearny Streetin ja Union Squaren välissä sijaitsee suurin osa San Franciscon vaatekauppaketjuista, luksusvaateputiikeista ja tavarataloista. Muun muassa Banana Republic, Victoria’s Secret, Nike, Old Navy ja San Franciscosta kotoisin olevan Leviksen myymälä löytyvät näiltä kulmilta. Tavarataloista Westfieldin ostoskeskuksessa sijaitsee Bloomingdale’s ja O’Farrell Streetillä Macy’s, Mission Streetin ja 4th Streetin kulmasta pääsee Targetiin.

Pieniä design-kauppoja löytää parhaiten Missionin Valencia Streetiltä, Nob Hillin Polk Streetiltä, Pacific Heightsin Fillmorelta, Haight Ashburyn Haight Streetiltä, Hayes Valleyn Hayes Streetiltä tai Marinan Chestnut Streetiltä. Niissä törmää myös paikallisten suunnittelijoiden tuotantoon.  Japantownin Japan Center -kauppakeskus on täynnä kaikkea söpöä ja eksoottista japanilaista tavaraa ja purtavaa. Monen kirjailijan kotikaupungissa laadukkaita kirjakauppoja majailee lähes joka kaupunginosassa.

Fillmore Streetillä, Valencia Streetillä ja Haight Streetillä sijaitsee muutama hyvä kirppis ja vintage-kauppa, mutta Goodwill-ketjut ja Out of Closet -myymälät ovat myös täynnä laadukkaita käytettyjä vaatteita ja tavaroita. Niitä on useita ympäri kaupunkia.

Jos kaipaat perinteisiä turistimatkamuistoja, niitä kaupataan Walgreenseissä, Chinatownissa ja Fisherman’s Wharfissa. Ferry Building tarjoaa etenkin paikallisia makumatkamuistoja, oliiviöljyjä ja tyylikkäitä Heath Ceramicsin keramiikka-astioita.

Paikallinen on kestävä valinta. Tutki paikallisia tuotteita osoitteessa sfmade.org.

 

© Reetta Kemppi

  • Lataa DayTripster-matkasovelluksen San Francisco -opas ja löydät lisää shoppailuvinkkejä!

San Franciscon Farmers Marketit

Ruokakauppaturismia San Franciscossa

Reetta Kemppi

Toimittaja ja valtiotieteilijä, joka etsii ihannekaupungin aineksia tällä hetkellä San Franciscossa.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *