San Franciscon it-keskittymä: South of Market

South of Market eli SoMa on tunnettu startupeistaan ja pilvikäytävistään. Twitter sai alkunsa South Parkin puistossa. Nykyisin Twitterin lisäksi Yelp, Salesforce ja Wikimedia Foundation, Wired -lehti ja Airbnb majailevat SoMassa.

SoMan ja Financial Districtin risteyksessä sijaitsee monta laadukasta museota ja Yerba Buena Center of Arts -kulttuurikeskus. Yerba Buenan puistossa järjestetään monia ilmaistapahtumia, mutta se sopii myös lounaspiknikin viettämiseen. South Park on sympaattinen ovaalinmuotoinen pientalojen ympäröimä puisto keskellä SoMan lofteja ja pilvenpiirtäjiä.

SoMan itäosan teollisuushallit tarjosivat massojen silmiltä välttävät puitteet eri alakulttuureille 1960-luvulta lähtien. SoMa olikin pitkään hurvittelukeskus erityisesti homopiireissä. 11th Street ympäristöineen on yhä yksi kaupungin vilkkaimmista yöelämän keskuksista.

SoMassa juhlitaan vuosittain nahkakulttuurin Folsom Street Fairiä ja kaikkea outoa rakastavaa How Weird Street Faire -katufestivaalia. Molemmissa tapahtumissa alastomuus on osa pukukoodia, edellisessä sen lisäksi nahka, jälkimmäisessä mitä friikimpi sen parempi.

Kun katunumerot kasvavat, SoMan korttelit muuttuvat rujommiksi. Siitä huolimatta kannattaa vierailla ravintoloissa, 11th streetin yöelämässä tai SoMa StrEat Food Parkissa. StrEat Food Park sijaitsee valtatieramppien katveessa ja kodittomien telttakylien nurkilla, mutta on sijainnistaan huolimatta viihtyisä tapa tutustua kaupungin elävään ruokarekkakulttuuriin. Streat Food Parkissa järjestetään myös teematapahtumia kuten Oscar- ja urheilukisakatsomoita.

Lue myös: SoMan ja FiDin ravintolasuositukset

© Reetta Kemppi

 

Reetta Kemppi

Toimittaja ja valtiotieteilijä, joka etsii ihannekaupungin aineksia tällä hetkellä San Franciscossa.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *