Postikorttinäkymien ja designkauppojen Hayes Valley

Hayes Valley on yksi San Franciscon suosikkialueistani. Se on sopivan kompakti kaupunginosa täynnä viihtyisiä terasseja, patioita ja viheralueita. Hayes Valleyn uudistuvassa keskustassa, Octavia Streetin ja Hayes Streetin kulmassa, näyttäytyy Proxy-kaupunkiprojekti, joka koostuu ruokarekoista ja kulttuuritapahtumista. Herkuttelija voi nauttia Smitten Ice Creamin paikan päällä tehtyä jäätelöä, Ritual Roastersin kahvia ja Juice Shopin luksusluomumehuja. Hiukan taaempana odottaa Biergartenin olutterassi. Aukiolla järjestetään myös ulkoilmaelokuvanäytöksiä ja taidetapahtumia.

Hayes Streetin design-kaupat, herkkupuodit ja trendiravintolat kutsuvat luokseen ennen kuin mäki kohti Alamo Squarea jyrkkenee. Alamo Squaren puisto on tunnettu postikorttinäkymästä eli viktoriaanisesta Painted Ladies -talorivistöstä, jonka taustalla pilvenpiirtäjät paljastavat kaupungin arkkitehtuuriset kerrokset.

Alamo Squaren toiselle puolelle Divisadero-kadun ympäristöön on muovautunut uusi trendialue ravintoloineen, baareineen ja kahviloineen. Divisaderolla sijaitsee muun muassa suosittu Mill-leipomo, joka järjestää myös leivontakursseja.

© Reetta Kemppi

Reetta Kemppi

Toimittaja ja valtiotieteilijä, joka etsii ihannekaupungin aineksia tällä hetkellä San Franciscossa.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *