Hyödylliset kännykkäsovellukset San Franciscossa

Mitkä kännykkäsovellukset helpottavat matkustamista San Franciscossa? San Francisco on it-alan keskus, joten moni matkailijan elämää helpottava sovellus on myös sieltä lähtöisin. Eli käyttäessäsi Yelpiä tai Uberia saatat samalla suhata firmojen pääkonttoreiden ohitse. Sovellukset saa ladattua pääosin iOS- ja Android-puhelimiin, Windows-puhelimiin niitä on rajatusti tarjolla.

Sovellusten etuna on, että niitä voi käyttää myös monissa muissa Amerikan kaupungeissa ja osaa kansainvälisestikin.

Yelp

Mitä ei ole Yelpissä arvosteltu, sitä ei tarvitse tietää. Amerikkalaiset arvostelevat Yelpissä kaiken päiväkodeista lääkäreihin. Arvostelut menevät välillä niin henkilökohtaisuuksiin, että suomalaista lukijaa hirvittää. Matkailija saa Yelpistä apua erityisesti ravintoloiden, kahviloiden, hotellien ja kauppojen valintaan sekä nähtävyystarjontaan ja tapahtumiin. Arvosteluihin tulee kuitenkin suhtautua kriittisesti. Suomalaista matkailijaa ei välttämättä niin hätkäytä, jos tarjoilija ei hymyillyt tarpeeksi.

Open Table

Sovelluksen avulla voit varata pöytiä ravintoloihin. Kaikki ravintolat eivät tosin ole palvelussa mukana. Open Table toimii myös selaimessa hyvin, joten sitä ei välttämättä tarvitse ladata.

Joukkoliikennesovellukset

Joukkoliikenteen käyttöön on monia eri sovelluksia. Quicky ja Nextmuni kertovat reaaliaikaisesti, missä ja milloin bussi on tulossa. Sovellusten avulla voi katsoa myös, mitä reittiä lähistöllä kulkevat bussit ajavat. Sovellusten huono puoli on se, että ne jättävät osan busseista ja ratikoista välistä, joten ne ovat toisinaan epäluotettavia. Google Maps on hyvä apu reittien valinnassa. MuniMobile on liikennelaitoksen oma applikaatio, josta voi myös ostaa tarpeen tullen lippuja busseihin ja metroihin.

Uber ja Lyft

Kaikki Uberiä käyttäneet tietävät sen edut. Voit tilata sen missä vaan, eikä tarvitse huolehtia onko käteistä taksiin. Siinä missä Uber on kansainvälinen, Lyft toimii vain USA:ssa, mutta se panostaa hiukan enemmän palveluun ja kuskit tiettävästi voivat ansaita Uberia enemmän. Uber on Lyftiä enemmän ryvettynyt muun muassa naistyöntekijöiden huonoon kohtelemiseen liittyvissä skandaaleissaan, joten vaaka valinnassa saattaisi kallistua Lyftin puolelle.

DayTripster

Tripsterin omassa matkasovelluksessa on myös San Francisco mukana. Sovelluksen avulla löydät kaupungin parhaat ravintolat, baarit, nähtävyydet, ulkoilukohteet ja tekemistä lasten kanssa. DayTripsterissä pystyt myös luomaan omia kierroksia ja matkareittejä.

© Reetta Kemppi

Uusimmat matkavinkit


[pt_view id=”0c232e49f9″]

Reetta Kemppi

Toimittaja ja valtiotieteilijä, joka etsii ihannekaupungin aineksia tällä hetkellä San Franciscossa.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *