Tukholman lentokentältä ja satamasta keskustaan

Tukholmassa on kaksi kansainvälistä lentokenttää, lukuisia satamia ja Keski-Eurooppaan linkittyvä junaverkosto. Meille suomalaisille luontevimmin matka taittuu meri- tai ilmateitse, mutta Tukholmasta on myös hyvä jatkaa matkaa kohti etelää ja Eurooppaa junalla.

Lentokentät Tukholmassa

Suurempi kahdesta lentokentästä, kansainvälinen Arlanda, on kaukana keskustasta. City-kenttä Bromma puolestaan on jopa niin lähellä, että sen meluhaitoista on valitettu vuosikaudet. Arlandaan on sijainnista huolimatta hyvät yhteydet. Arlanda Express -pikajuna hurauttaa keskustaan 20 minuutissa ja Flygbussarna-lentokenttäbussilla (edullisin vaihtoehto) taittaa matkan hieman alle tunnissa. Sekä bussissa että junassa on langaton netti, joten matkalla voi heittää jo muutamat selfiet ja hashtagit nettiin. Arlandasta pääsee keskustaan myös lähijunalla (Pendeltåg). En kuitenkaan suosittele lähijunaa. Vuorovälit ovat harvassa ja junat myöhästelevät usein. Jos päätät ottaa taksin, sovi matkalle kiinteä hinta.

Bromma sijaitsee Länsi-Tukholmassa, ja sieltä pääsee keskustaan lentokenttäbussilla. Julkisen liikenteen bussilla nro 152 pääsee myös läheisiin kaupunginosiin: Solnaan, Gröndahliin ja lopuksi Liljeholmeniin, josta voi vaihtaa metroverkostoon. Se ei ehkä ole nopein reitti kaupunkiin, mutta ehdottomasti edullisin, ja hyvä vaihtoehto jos olet matkalla etelään.

Satamat

Monet meistä ovat tulleet Tukholmaan laivalla. Viking Line saapuu Södermalmiin lähelle keskustaa. Kuten entisaikojen ruotsinkielen oppikirjoissa kerrotaan, (julkisella) bussilla pääsee Slusseniin, jossa voi vaihtaa kätevästi metroon. Flygbussarna vie suoraan rautatieasemalle, ja sään salliessa koko matkan voi kävellä.

Tallink Silja saapuu pohjoiseen, jonne muutkin laivat tulevaisuudessa todennäköisesti muuttavat. Punainen metrolinja Ropstenin ja Norsborgin välillä vie suoraan keskustaan ja siitä Södermalmiin. Metrot kulkevat muutaman minuutin välein, ja aseman nimi on Gärdet. Tallink Siljan satamasta pääsee myös Flygbussarna-bussilla suoraan Djurgårdenin saaren huippunähtävyyksiin, kuten Junibackenille, Skansenille, Gröna Lundiin ja Abba-museoon.

©Soile Vauhkonen

Soile Vauhkonen

Tukholmassa asuva, sopivasti ruotsalaistunut yrittäjä ja sunnuntai-bloggaaja.

Kommentit (1):

Erica Löfman 29.07.2019 14:07

Moi Soile! Mikä kaupunginosa on kivoin, jos haluaa majoittua kätevästi Arlanda Expressin tuntumaan? Kiitos jo etukäteen :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Soile Vauhkonen 30.07.2019 22:04

Hei Erica,

Arlanda Express lähtee Tukholman keskustasta, joten juuri siinä tuntumassa ei ole mitään kovin idyllistä. Jos on valmis vähän kävelemään, niin Vasastanin puolella on rauhallisempaa. Siellä on paljon kivijalkakauppoja, kahviloita ja taidegallerioita. Suosittelisin itseasiassa Lilla Rådmannen hotellia. Sinne on 10-15min kävelymatka Arlanda Expressiltä, mutta se on mukava ja edullinen hotelli kivalla alueella. Käy kokeilemassa viereisessä korttelissa oleva Cafe Gast tai Tegnergatanin Green Rabbit!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Erica Löfman 31.07.2019 14:29

Kiitos paljon hyvistä neuvoista! Matkasuunnitelmat muuttuivat, mutta pidän nämä tallessa seuraavaa kertaa varten. Samat toiveet pätevät varmasti silloinkin :)
T. Erica

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *