Tukholman Boutiquehotellit (alle 250 euroa / yö)

Nämä boutiquehotellit on valittu niille jotka haluavat yöpymiseltään muutakin kun vain pehmeän sängyn. Valikoimaa riittää urbaaneista ja funktionaalisista tiloista, antiikeilla kuorrutettuun majataloon ja vanhaan levystudioon.

HOBO Hotel €€

Miksi: HOBO on New Yorkin ja Lontoon ACE-hotellien pikkuserkku. Kompakteissa, mutta supertoimivissa huoneissa on hyödynnetty innovatiivisia säilytysratkaisuja ja vempeleitä. Vuoteet ovat mukavat ja suihkut tarpeeksi tilavat, wifi toimii nopeasti ja respan kanssa voi olla yhteydessä tekstiviesteillä. HOBOn arvomaailma perustuu vastuullisuuteen ja hotellin ravintolat hyödyntävät paikallisia luomuraaka-aineita. Kausittainen menu pohjautuu Pohjoisen parhaisiin makuihin. Aulan urbaanin yrttitarhan antimia hyödynnetään niin ruoka-annoksissa kuin cocktaileissa – joten täällä lähiruoka on todella lähellä kasvanutta. HOBO soveltuu erityisen hyvin aktiiviselle kaupunkimatkailijalle, diginomadille ja designin ystävälle.

Missä: Brunkebergstorg 4, 11151 Tukholma. Julkinen liikenne: Metro Stockholm City/ T-Centralen

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus täältä

 • HOBOn huoneet ovat pienet mutta tehokkaasti sisustetut. Kuva: HOBO Hotel
 • Tukholman keskihintaiset hotellit ovat mielenkiintoisia ja laadukkaista. Kuva: HOBO Hotel

Miss Clara €€€

Miksi: Tämä boutiquehotelli majailee upeassa jugendrakennuksessa aivan keskustan kupeessa. Vaaleat pinnat, tumma puu ja marmori sisustuksessa luovat arvokkaan tunnelman. Huoneet ovat tilavat ja valoisat ja hotellin yleiset tilat niin tyylikkäät, että siellä tekee mieli vain istua ja tulla nähdyksi. Hotellissa on myös pieni sauna. Miss Clara on avattu entisen tyttökoulun tiloihin ja nimetty sen rehtorin Clara Strömbergin mukaan. Clara oli positiivinen ja innokas feministi, joka rohkaisi oppilaitaan haastamaan normit ja seuraamaan unelmiaan. Joka vuosi hotelli tukee nousevia naisartisteja järjestämällä heille tiloissaan taidenäyttelyitä. Hotellin italialaiset omistajat ovat myös avanneet hotellin kupeeseen napolilaisen pizzerian, Girosin. Hotelliin voi tulla myös brunssille. 

Missä: Sveavägen 48. Julkinen liikenne: Metro Hötorget

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä

 • Miss Clara sviitti
 • Miss Clara
 • Miss Clara brunssi
 • Miss Clara aamiainen

The Sparrow Hotel €€

Miksi: Itsenäisessä Sparrow hotellissa Stureplanin kupeessa, Östermalmissa vallitsee ikuinen kevät. Haaleat pastellinsävyiset seinät, värikkäät huonekalut ja runsaat kukkakoristeet luovat raikkaan, pirskahtelevan tunnelman. Huoneita ei ole pinta-alalla pilattu, mutta korkea katto ja suuret ikkunat tekevät pienestäkin standardihuoneesta ilmavan. Tilan tarpeeseen löytyy deluxe-huoneita ja muutama sviitti. Jos kaipaat vain pehmeää sänkyä hyvällä sijainnilla, Sparrown pienet nest-huoneet hotellin ylimmässä kerroksessa täyttävät tämänkin toiveen. Hotellissa on tehokas wifi, ja runsas ranskalainen aamiainen kuuluu aina hintaan. Hotellin ravintolasta vastaa julkkiskokki Mathias Dahlgren ja sen yhteydessä on myös kotoisa Sparrow-viinibaari.  

Missä: Birger Jarlsgatan 24. Julkinen liikenne: Metro Östermalmstorg

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä

 • The Sparrow Hotel aula
 • The Sparrow Hotel huoneet
 • The Sparrow Hotel kylpyhuone
 • The Sparrow Hotel yleiset tilat

Downtown Camper by Scandic €€

Miksi: Tyylikkäät ja tilavat huoneet ovat vasta elämyksellisyyden alku. Tässä boutiquehotellissa on kylpylä (vain aikuisille), pelihuone ja elokuvateatteri. Vieraat voivat vuokrata pyöriä, skeittilautoja ja kajakkeja ja osallistua aktiviteetteihin kuten jooga- ja meditaatiotunneille. Hotellissa on jopa co-working-tila ja vuokrattava podcast-studio. Downtown Camper on osa Scandic-ketjua ja sitoutunut tukemaan paikallisia pienyrittäjiä, minimoimaan hotellin päästöt ja hävikin. Esteettömyys ja erikoisruokavaliot on myös hyvin huomioitu. Lisäksi tämä designhotelli on aivan Tukholman keskustassa. 

Missä: Brunkebergstorg 9. Julkinen liikenne: Metro T-centralen

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä

 • Downtown Camper huone
 • Downtown Camper meditaatio
 • The Nest
 • Downtown Campe kulmahuone
 • Downtown Camper ravintola

Collector’s Victory Hotel €€

Miksi: Hauskan boutiquehotellin seinät on koristeltu merihenkisin antiikein. Huoneet ovat hieman ahtaat, kuten Vanhassakaupungissa voi odottaakin, mutta muuten thotellissa on loistavat fasiliteetit: poreallas, kaksi hyvää ravintolaa, Burgundy ja Djuret ja tyylikäs cocktail-baari Twwed. Keskustaan on vain 10 minuuttia ja matkan voi taittaa jalan tunnelmallisen Vanhankaupungin läpi.

Missä: Lilla Nygatan 5, 111 28 Tukholma. Julkinen liikenne: Metro Gamla Stan

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus täältä

Collectors Victory huone
Laiva-aiheiset taulut koristavat Victory hotellin huoneita. Kuva: Victory hotel

Hotel Hellsten €€

Miksi: Kun Hotel Hellsten perustettiin, rakennus oli usean kansainvälisen levy-yhtiön koti. Matkustavat artistit viettivät studiossa pitkiä aikoja ja esittivät rakennuksen omistajalle toiveen, että saisivat yöpyä siellä. Boutiquehotelli Hellsten aloitti toimintansa vain muutamalla huoneella. Nykyisin huoneita on 72, ja hotellin asiakaskunta on kirjavaa. Hotelli on tyylikkäästi sisustettu, ja siellä on kuntosali ja sauna. Hotellin Earth-baarissa järjestetään jazz-iltoja. Hellsten sijaitsee Vasastanissa kävelyetäisyydellä keskustasta.

Missä: Luntmakargatan 68, SE-113 51, Tukholma. Julkinen liikenne: Metro Rådmansgatan

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hotel Hellsten huone
Hotelli Hellstenin huoneet ovat kaikki yksilöllisesti sisustettu. Kuva: Hotel Hellsten

Blique by Nobis €€

Miksi: Terve Brooklyn! Vanhaan Sigurd Lewerendsin suunnittelemaan 1930-luvun funktionaaliseen varastoon rakennettu hotelli Vasastanissa on kuin suoraan New Yorkista. Nykyaikainen tyyli koostuu suurista valoisista tiloista ja ajamattomista luonnonmateriaaleista, kuten tammesta, nahasta ja villasta. Hotellin ravintola tarjoilee katuruokaa,ja kattobaarissa voi nauttia cocktaileista ja korealaisesta pikkupurtavasta. Huoneita löytyy kolmenlaisia: ikkunattomia ”makuukammareita”, tavallisia tuplahuoneita sekä studioita pidempään viihtyville.

Missä: Gävlegatan 18. Julkinen liikenne: Metro Odenplan

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä

 • Blique by Nobis
 • Blique by Nobis huone
 • Blique by Nobis baari

Lue lisää Tukholman hotelleista: Tukholman luksushotellit, Tukholman keskihintaiset hotellit ja Tukholman edulliset hotellit

©Soile Vauhkonen

Soile Vauhkonen

Tukholmassa asuva, sopivasti ruotsalaistunut yrittäjä ja sunnuntai-bloggaaja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *