Lapsiperheen ostokset Tukholmassa

Tukholmasta löytyy paljon ostettavaa lapsille. Ruotsalaisten kivenkovia tavaramerkkejä ovat laatu, kestävyys ja luomu. Kaupungista löytyy myös monta hyvää käytettyjen vaatteiden ja tavaroiden myymälää.

Ruotsin kiistatta suosituin lastenvaatemerkki on Polarn O. Pyret. En ole tainnut törmätä yhteenkään taaperoon, jolla ei komeilisi merkin P-kirjainlogo jossain päin vartaloa. Vaatteet ovat todella laadukkaita, ja materiaalina on monesti luomupuuvilla. Muita suosikkejani ovat Villervalla, The Tiny Universe, Newbie ja tavaratalo Åhlensin oma tuotemerkki Å. Tavaratalo NK:n lastenosastolta löytyy hyvä valikoima pieniä pohjoismaisia lastenvaatemerkkejä. Alennusmyyntien aikaan se on todellinen aarreaitta.  Hyviä käytettyjä lastenvaatteita myyvät esimerkiksi Södermalmin Rackarungar, Emmaus ja Butik Under sekä Vasastanin Tre BabyBarn ja Nu & Då Second Hand.

Leluostoksille paras paikka on Pohjoismaiden suurin ostoskeskus Mall of Scandinavia. Se sijaitsee Tukholman Solnassa, jonne pääsee helposti lähijunalla eli Pendeltågilla. Matka keskustasta kestää vain seitsemän minuuttia. Valtavassa kauppakeskuksessa on muun muassa Disney-kauppa ja Ruotsin ainoa Lego-konseptiliike. Automerkki Teslan näyttelyhuone kiinnostaa myös perheen vanhempia, jopa aikuisia lapsia. Itse suosin pieniä itsenäisiä lelupuoteja: Krabat vanhassa kaupungissa ja Rödbroka Södermalmissa myyvät suloisia puuleluja, kirjoja ja luomuvaatteita. Olen myös ihastunut Design Torgetin hauskaan ja kekseliääseen leluvalikoimaan.

©Soile Vauhkonen

Soile Vauhkonen

Tukholmassa asuva, sopivasti ruotsalaistunut yrittäjä ja sunnuntai-bloggaaja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *