Pyöräily Tukholmassa

Pyöräily Tukholmassa on helppoa ja se on erinomainen tapa tutustua kaupunkiin paikallisen silmin. Kaupunki on viime vuosina investoinut pyöräteihin, joten pyöräilijöitä ei näy jalkakäytävillä (jalkakäytävällä pyöräily on laitonta). Matka kaupunginosien (saarten) välillä sujuu mukavasti omalla kaistalla, ja reitit siltojen yli ovat jo itsessään nähtävyys. Pyörä on ehdottomasti paras tapa tutkia myös Tukholman tuntemattomampia kaupunginosia.

Kaikesta huolimatta suosittelen varovaisuutta ja kypärän käyttöä. Joskus vaikuttaa siltä, että pyöräteitä käytetään Tour de France -harjoitteluun, ja hitaammat polkijat saavat väistää pois alta.

Lisäksi Tukholmassa on paljon sähköpotkulautoja. Muistathan jättää sähköpotkulaudan vastuullisesti paikkaan, jossa se ei ole muun liikenteen tiellä.

Pyöräily Tukholmassa on helppoa
Pyörä on paras kulkuväline tutkia Tukholman tuntemattomampia kaupunginosia. Kuva: Soile Vauhkonen

Miten vuokrata pyörä Tukholmassa

Ympäri kaupunkia löytyy Clear Channelin City Bikes -kaupunkipyöriä ja vuonna 2022 Tukholman kaupunki aloittaa sähköisten eBikes-kaupunkipyörien vuokrauksen. Kaupunkipyöriä – tavallisia ja sähköisiä – löytyy yli 300 pyöräasemalta ympäri Tukholman. Sähköpyörien hinnat ovat todella edulliset alkaen 11 kruunua/ päivä. Lissä tietoa kaupunkipyöristä täältä.

Pyöriä voi vuokrata myös pyöräkaupoista, kuten Gamla Stans Cyckelistä ja Rent a Bikesta. Jotkut hotellit tarjoavat myös asiakkailleen pyöriä lainaan tai edullisesti vuokralle.

Parhaat hotellit pyöräilijöille

Generator hostel on tyylikäs hostelli aivan Tukholman keskustassa. Huoneita on erikokoisia, 1-2 hengen huoneista jaettuihin 4-6 hengen huoneisiin. Generator tarjoaa asiakkailleen pyöriä vuokralle pientä lisämaksua vastaan. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Scandic Downtown Camper sijaitsee vain kivenheiton päässä Sergelstorgetista. Se on Scandic brändistä huolimatta hieman erilainen hotelli. Aktiviteetteja on tarjolla paljon: meditaatio-hetkiä, leffailtoja, skeitti-tunteja ja vaikka mitä. Hotellista voi myös vuokrata edullisesti pyörän tai longboardin. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus täältä.

Blique by Nobis Vasastanissa on upea, arkkitehti Sigurd Lewerentzin funktionaaliseen varastoon restauroitu putiikkihotelli. Paras tapa liikkua keskustaan on ehdottomasti pyörällä vaikka julkisilla kulkuvälineilläkin pääsee. Vuokrattavia pyöriä voi tiedustella hotellin aulasta. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varas tästä.

Prince van Orangiën on hulppea laivahotelli Djurgårdenin vieressä pienen Blekholmenin saaren rannassa. Täällä voi yöpyä upeassa kapteenin hytissä ja aamiaisenkin tarjoilee Michelin-ravintola Oaxen. Hotellin hintaan kuuluvat lainapyörät asiakkaille.

© Soile Vauhkonen

Soile Vauhkonen

Tukholmassa asuva, sopivasti ruotsalaistunut yrittäjä ja sunnuntai-bloggaaja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *