Ulkoilmaleikkejä Tukholmassa

Hyvä vaihtoehto kalliille eläintarhalle ovat niin sanotut 4H-puistot. Ne ovat pieniä kotieläin- ja leikkipuistoja, joita löytyy ympäri Tukholmaa. Puistoissa on leikkimökkejä, kahluu- tai uima-altaita, grillikatoksia ja maatilaeläimiä. Sisäänpääsy on usein ilmainen, mutta poniratsastus ja muut palvelut voivat olla maksullisia. Tunnettuja 4H-puistoja ovat mm. Aspudsparken, Augustendals 4H-gård ja Stora Skuggan. Lista Tukholman 4H-puistoista löytyy täältä.

Saaristokaupungissa on lukuisia hyviä ulkoilma-altaita ja uimarantoja. Tukholmaa ympäröivä Mälaren-järvi ei kärsi kesäisin sinilevästä. Hyviä luonnonrantoja ovat muun muassa Långholmenin ranta ja Smedsuddsbadet Kungsholmenissa. Altaista lapsille sopivat parhaiten Eriksdahlbadet Södermalmissa, Vanadisbadet ja Kampementsbadet. Lisäksi perheen taaperoille löytyy ympäri kaupunkia matalia kahluualtaita eli plaskdammeja. Lista Tukholman kahluualtaista löytyy täältä.

Muuta tekemistä lapsille

Tukholmassa voi tehdä muutakin kun kiertää nähtävyyksiä ja apinoida leikkipuistoissa. Tyttäreni on vielä pieni, mutta odotan sitä päivää, kun voimme yhdessä käydä ilmaisissa puistoteattereissa. Puistoteattereiden tulevan kesän ohjelma julkaistaan keväällä Kulturhusetin verkkosivuilla.

Halpaa huvia on myös seikkailla Tukholman saaristossa liikkuvilla lautoilla. Lautat lähtevät Nybråkajenilta ja Slussenista. Muun muassa kuuluisalla Djurgårdsfärjanilla, kuten kaikilla muillakin SL:n (Stockholms lokaltrafik) lautoilla voi ajaa tavallisella julkisen liikenteen lipulla.

Isommille lapsille suosittelen petankkikahviloita, joissa voi kisailla rennosti perheen kesken. Esimerkiksi Boulebar ja Boule & Berså sopivat kaikenikäisille. Jos kalastus kiinnostaa, niin Tukholman keskustassa saa onkia mato-ongella ilman kalastuslupaa. Haukia voi napata muun muassa parlamenttitalon edustalla. Omatoiminen kalastaja voi tiedustella ongen vuokrausta Turisti-infosta, mutta muutama kalakerho järjestää myös opastettuja onkimiskierroksia.

Lue lisää: Tukholman puistot

©Soile Vauhkonen

Soile Vauhkonen

Tukholmassa asuva, sopivasti ruotsalaistunut yrittäjä ja sunnuntai-bloggaaja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *