Musiikki ja Yöelämä Tukholmassa

Tukholman alati muuttuva yöelämä on yksi sen tavaramerkeistä. Viime vuosina kaupunkiin on ilmestynyt monia uusia loistavia baareja, ja elävän musiikin tarjonta on todella monipuolista. Mutta missä on paras meno juuri nyt? Se riippuu täysin mieltymyksistä, sillä kaupungista löytyy kaikkea Stureplanin kiiltävistä klubeista pieniin hämyisiin jazz-kahviloihin ja underground-bileisiin. Kesän lähestyessä meno siirtyy puistoihin, terasseille ja saaristokaupungin laitureille. Huvipuisto Gröna Lund järjestää kesän parhaat ulkoilmakeikat. Ruotsalaiset ovat erityisen ylpeitä roolistaan maailman musiikkitehtaana, ja Tukholman suurilla areenoilla vierailevat monet maailman ykkösartistit.

Tulit sitten kaupunkiin nauttimaan musiikista, hyvistä drinkeistä tai tanssimaan laiturilla aamuviiteen, katso ajat ja tee varaukset etukäteen. Klubeille ei todennäköisesti pääse sisään ilman että nimi on listalla (ks. alta miten nimen saa listalle), ja keikkalippuja harvoin riittää ovelle asti. Tulevat keikat voit tarkistaa osoitteesta gigguide.se tai evenemang.se.

Lue lisää: Gröna Lundin keikat

Baarit

Sukellus Tukholman yöhön kannattaa jakaa kolmeen osaan, sillä muuten voi päätyä istumaan iltaa tyhjässä yökerhossa. Alkuillasta (klo 18–22) voi suunnata Söderiin tai Gamla Staniin nauttimaan cocktail-miksologiasta, mikropanimo-oluista tai laadukkaista viineistä. Ilta jatkuu (klo 22–02) keikalla tai keskustan ravintola-baareissa, ja vasta kahden jälkeen kannattaa suunnata Stureplanin klubeille.

Tukholma ei ole oikea paikka spontaaneille baari-illoille. Ajoitus on tärkeää (älä tule liian myöhään, saati sitten liian aikaisin), ja nimi kannattaa hankkia listalle jo edellisenä päivänä (tai viikkona). Monilla ravintoloilla ja klubeilla on kotisivut tai Facebook-sivut. joiden kautta voi kirjautua vieraslistalle tai ilmoittaa olevansa tulossa.

Lue lisää Tukholman baareista:

Tukholma-blogi – Pieni olutopas
Tukholma-blogi – Kaupungin parhaat viinibaarit
Tukholma-blogi – Hornstull – Tukholmalaisten kesäparatiisi

© Soile Vauhkonen

Soile Vauhkonen

Tukholmassa asuva, sopivasti ruotsalaistunut yrittäjä ja sunnuntai-bloggaaja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *