Tukholman Laivahotellit

Tukholman laivahotellit eli botellit ovat edullinen ja jännittävä tapa majoittua Tukholmassa. Persoonallisia botelleja on ankkuroitu pitkin Vanhaakaupunkia, Riddarholmenia ja Södermälarstandia (Södermalm), ja niistä on kävelymatka kaupungin ytimeen. Huoneen saa usein noin 500–1000 kruunulla per yö ja sängyn alle 300 kruunulla per yö (jos huoneen jakaminen ei haittaa). Botelleja on moneen makuun modernista jahtihotelli Mälardrottningenista saunaosastoineen aina 1800-luvulla rakennettuun af Chapmaniin ja luksuslaiva Prince van Orangiëniin. Laiva-asuminen on mahtava tapa päästä mukaan Tukholman saaristotunnelmaan, ja botellien kansilta on usein lyömättömät näkymät. Tukholman suosituimpia laivahotelleja ovat:

Mälardrotningen

Miksi: Tämä kaunotar on ankkurissa Riddarholmeninin rannassa aitiopaikalla jos Vanhakaupunki ja Södermalm kiinnostavat. Laiva rakennettiin New Yorkissa 1924 miljonääri C.K.G Billingsille ja se oli aikansa suurin dieselkulkuinen jahti. Hotellissa on 61 hyttiä, joissa on kaikissa oma kylpyhuone. Laivahotellissa on jopa oma sauna joka on hotellin vieraiden käytössä.

Missä: Riddarholmen. Julkinen liikenne: Metro Gamla stan

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Mälardrottningen
Mälardrottningen oli 1920-luvulla maailman suurin dieselkulkuinen jahti. Kuva: Mälardrottningen

Red Boat Mälaren

Miksi: Laivahotelli on ankkurissa Södermalmissa noin 600 metrin päässä Slussenin metroasemasta. Laiva on sievän punainen – sitä on vaikea olla huomaamatta, jos kävelee pitkin Söder Mälarstrandia. Huoneet ovat yksinkertaisesti sisustettuja ja niissä on puukalusteet. Vain Superior-hyteissä on oma kylpyhuone.

Missä: Söder Mälarstrand kajplats 10. Julkinen liikenne: Metro Slussen

Kuvassa kirkkaanpunainen laivahotelli Red Boat Mälaren
Red Boat Mälaren on Tukholman värikkäin laivahotelli. Kuva: Soile Vauhkonen
Kuvassa kirkkaanpunainen laivahotelli Red Boat Mälaren
Red Boat Mälaren on Tukholman värikkäin laivahotelli. Kuva: Soile Vauhkonen

STF af Chapman & Skeppsholmen Hostelli

Miksi: Laivahotelli Af Chapman on ankkurissa kauniissa ympäristössä Skeppsholmenin saarella, aivan keskustan kupeessa. Laivan kannelta on näköala Vanhaankaupunkiin ja kuninkaanlinnalle. Voit asua mukavasti hiljattain kunnostetussa käsityöläistalossa tai komeassa kolmimastoisessa Chapmanissa. Huoneita on monenlaisia makuusaleista perhehuoneisiin ja tyylikkäisiin superior-huoneisiin. Voit asua myös historiallisessa kapteenin hytissä. Aamiainen tarjoillaan käsityöläistalossa. Se on mannermainen ja sisältää vegaanisia, gluteenittomia ja laktoosittomia vaihtoehtoja.

Missä: Flaggmansvägen 8. Julkinen liikenne: Metro Kungsträdgården

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

af Chapman ankkurissa
Kolmimastoinen af Chapman on ankkurissa Skeppsholmenin rannassa. Kuva: Fredrik Ohlander unsplash.com

Prince van Orangiën

Miksi: Laivahotellien kuninkaallinen, on ankkurissa Djurgårdenin kupessa, hiljaisen Beckholmenin rannassa. Kustannuksissa ei säästelty, kun laiva rakennettiin 1935 Hollannissa laivanvarustajan liikkuvaksi kodiksi. Huonekalut ovat mahonkia ja marmoria, ja katossa roikkuu kristallikruunu. Laivassa on kuusi hyttiä, joista kolmessa suurimmassa on oma suihku tai kylpyamme, sekä tilava terassi. Pienet hytit jakavat WC:n ja suihkun käytävällä. Yhteisiä tiloja on sekä kannella että laivan loungessa, josta löytyy kirjoja ja pelejä. Täällä voi selata jopa laivalla ympäri maailmaa seilanneen omistajaperheen vanhaa valokuva-albumia.

Aamiaisen voi nauttia missä haluaa: hytissä, laivan kannella tai yhteisessä olohuoneessa takkatulen ääressä. Hotellilta saa myös lainaksi polkupyöriä, jos tekee mieli piipahtaa keskustassa tai vaikka pyöräillä Djurgårdenin ympäri. Laivahotellin omistaa huippuravintola Oaxen ja huoneista saa huomattavan alennuksen, jos illallistaa Oaxenin kahden Michelin-tähden ravintolassa Oaxen Krogissa.

Missä: Beckholmsvägen 26.

Kapteenin hytti Prince van Orangiën
Ylellinen kapteenin hytti Prince van Orangiënissa. Kuva: Soile Vauhkonen

Lisää hotellisuosituksia: Tukholman luksushotellit, Tukholman boutiquehotellit, Tukholman keskihintaiset hotellit ja Tukholman edulliset hotellit ja hostellit.

© Soile Vauhkonen

Soile Vauhkonen

Tukholmassa asuva, sopivasti ruotsalaistunut yrittäjä ja sunnuntai-bloggaaja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *