Tukholman lapsiystävälliset ravintolat

Lapsen saa lähes aina ottaa ravintolaan mukaan, joskin siihen saatetaan suhtautua Tukholmassa hieman nihkeästi. Ravintolat arvostavat sitä, jos soittaa etukäteen ja kysyy, onko paikka taaperoystävällinen. Silloin vastaus on lähes poikkeuksetta myönteinen. Ravintolat suosittelevat lapsiperheille aikaista kattausta. Lastenvaunut voi joutua jättämään ulkopuolelle: pakkaa silloin lukko mukaan reissuun, sillä kalliit lastenvaunut ovat varkaiden suurinta herkkua.

Hyviä ruokapaikkoja lapsille ilman pöytävarausta ovat Tukholman laadukkaat food courtit eli ravintolamaailmat. Niihin mahtuu vaunujen kanssa sisään, ja ravintolavalikoimasta löytyy trendiruokaa aikuisille ja gourmet burgerit perheen pikkuisille. Parhaat ravintolamaailmat ovat K25 Kungsgatanilla, Urban Deli Sveavägenillä ja luomukauppa Paradiset Södermalmissa. Suosittelen myös Teaternia Ringen Centrumissa Skanstullissa, vaikkakin siellä vessat ja jopa hoitohuone ovat maksullisia (10 kruunua siitä että saa vaihtaa vaipan!). Joka tapauksessa ruoka on siellä taivaallisen hyvää. Tavaratalo NK:n ylimmän kerroksen ravintolamaailma on julkkiskokki Björn Franzenin suunnittelema ja varusteltu lastentuoleilla. Jopa tavaratalon viinibaariin Gastoniin voi ottaa vaunut mukaan.

Lempipaikkani taaperon kanssa on kuitenkin keskustan kauppakeskus Moodin hampurilaisravintola Vigårda. Vaunujen kanssa on helppo rullata sisään ja ravintolan listalla on perinteinen Classic-burger pekonilla, joka on sekä minun että lapsen lempiannos. Moodissa on muitakin kivoja ravintoloita: Boqueria, samppanjabaari Cafe Egoïste ja terveysruokaa myyvä IchaIcha. Kauppakeskuksessa on tilavat, ja mikä parasta, ilmaiset vessat. Niin Moodissa kuin NK:ssakin on myös imetyshuoneita rauhaa arvostaville. Tukholmassa voi tosin imettää lähes ravintolassa kuin ravintolassa.

Vanhemmat lapset saattavat innostua myös iltapäiväteestä. Seitsenvuotiaan kummityttöni kanssa olemme käyneet nauttimassa posliinikupeista ja kakkutornista Tukholman vanhimmassa kahvilassa Wienercafeetissa. Prinsessakengät jalassa tietysti. Kaupungin hienoin iltapäivätee tarjoillaan Grand Hôtelin Cadier-baarissa.

©Soile Vauhkonen

Soile Vauhkonen

Tukholmassa asuva, sopivasti ruotsalaistunut yrittäjä ja sunnuntai-bloggaaja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *