Tukholman tavaratalot ja ostoskeskukset

Tukholman tavaratalot ja ostoskeskukset tarjoavat hyvän läpilaikkauksen ruotsalaista muotia ja päivittäistavaroita. Monilla ostoskeskuksilla on kauppojen lisäksi hyvä ravintolavalikoima. Shoppailun lomassa voi nauttia myös tähtikokkien herkuista. Tälle sivulle on listattu Tukholman parhaat ostosparatiisit.

  • Lue lisää shoppailuvinkkejä Tripsteri Tukholma -opaskirjasta
  • Lataa DayTripster-matkasovelluksen Tukholma-opas, niin näet tuoreimmat suosituksemme kartalla sijaintisi mukaan. Saat myös reittiohjeet, aukioloajat ja parhaat kaupunkikierrokset!

Tukholman tavaratalot

NK – Nordiska Kompaniet

Nordiska Kompaniet, tuttavallisesti NK on Ruotsin Harrods. Täällä shoppailee Ruotsin kerma ja alennusmyyntien aikaan koko Tukholma. Tarjolla on ruotsalaista ja kansainvälistä huippudesignia: vaatteita, huonekaluja ja sisustustarvikkeita.

NK:lla on myös uusi upea ruokaosasto NK Saluhall. Ruokahalli ei ole vain ostoksia varten, vaan myös hyvä paikka käydä napostelemassa. Itsenäisten kauppiaiden tuoretiskeiltä löytyy paikan päällä nautittavaksi kakkuja, leipiä, suklaita, juustoja, kalaa ja lihaa. Istu tiskin ääreen, tilaa lasillinen viiniä ja vaikkapa Melanders Fiskin herkullinen paneerattu kalafilee.

Missä: Hamngatan 18–20. Julkinen liikenne: Metro T-Centralen, Kungsträdgården, Östermalmstorg

Åhlens City

Jos ostoksiin on aikaa vain muutama tunti, suuntaa kohti keskustan Åhlens Cityä. Tavaratalosta löytyvät kaikki merkittävät ruotsalaiset vaatemerkit naisille, miehille ja lapsille. Lisäksi tavaratalon neljännessä kerroksessa on japanilaisketju Mujin sisustusliike. Tavaratalo on paraatipaikalla Sergelstorgetin kupeessa, ja sinne on hyvät yhteydet koko Tukholman alueelta.

Missä: Klarabergsgatan 50. Julkinen liikenne: Metro T-Centralen

Åhlens city
Åhlens city tarjoaa hyvän läpileikkauksen ruotsalaista muotia ja päivittäistavaroita. Kuva: Soile Vauhkonen

Illums Bolighus

Tanskalaisen Illums Bolighusin pieni tavaratalo, jossa tarjolla on lähinnä tanskalaista designia: vaatteita, asusteita ja sisustustavaraa.

Missä: Klarabergsgatan 62. Julkinen liikenne: Metro T-Centralen

Tukholman ostoskeskukset

Gallerian

Gallerian tarkoittaa ruotsiksi kauppakeskusta. Tämä onkin yksi Tukholman suurimmista ja aivan ydinkeskustassa: muotiliikkeitä, leluja, elektroniikkaa, ja kesällä 2022 Ikean uusi 8000 neliömetrin liike. Gallerianista löytyy myös kiipeilykeskus ja turisti-info. Gallerian on iltapäivisin ja viikonloppuisin tupaten täysi, joten suosittelen ajoittamaan ostokset aamupäivään.

Missä: (keskusta) Hamngatan 37. Julkinen liikenne: Metro T-Centralen

Gallerian
Gallerian ostoskeskuksessa on kauppojen lisäksi kiipeilyseinä. Kuva: Soile Vauhkonen

Mood

Trendikäs kauppakeskus Mood on Tukholman keskustassa. Se on piilossa turistimassoilta tavaratalo NKn takana. Mood on rauhallisempi kuin muut keskustan kauppakeskukset, ja se on pullollaan pieniä design-liikkeitä. Erityisen huomion ansaitsee Moodin ravintolatarjonta. Muun muassa tapas-baari Boqueria ja hampurilaisravintola Vigårda tarjoavat maistuvia lounaita ja illallisia.

Missä: (keskusta) Regeringsgatan 48. Julkinen liikenne: Metro Östermalmstorg

Sturegallerian

Pieni ostoskeskus Östermalmilla Stureplanin kupeessa. Sisustus huokuu historiaa. Puupaneloidut seinät ja lasitaide luovat seesteisen ilmapiirin. Ostoskeskus on usein rauhallinen ja siellä on pieniä vaate- ja kosmetiikkaliikkeitä, sekä historiallinen uimala Sturebadet.

Missä: (Östermalm) Stureplan 4. Julkinen liikenne: Metro Östermalmstorg

Sturegallerian
Seesteinen Sturegallerian toivottaa tervetulleeksi Östermalmille. Kuva: Soile

Fältöversten

Valoisassa ostoskeskuksessa Karlaplanin kupeessa on yli 60 erilaista kauppaa ja ravintolaa. Fältöversten mainostaa itseään naapuruston tapaamispaikkana. Siellä järjestetään erilaisia sosiaalisia naapuritreffejä, muoti-iltoja ja lasten tapahtumia. Tänne voi tuoda jopa ruukkukasvinsa kesähoitoon loman ajaksi.

Missä: (Östermalm) Karlaplan 13. Julkinen liikenne: Metro Karlaplan

Ringen Centrum

Pieni ostoskeskus Södermalmissa perusvarustuksella: muutama vaateliike, kahvila ja ruokakauppa. Parasta Ringenissä on sen uusi ja jännittävä ravintolamaailma Teatern, jossa voi herkutella tähtikokkien pikarualla. Täällä nauttivat myös vegaanit.

Missä: (Sodermalm) Götgatan 132. Julkinen liikenne: Metro Skanstull

Teatern kauppakeskus Ringenissä_Soile
Tukholman tavarataloilla on ostomahdollisuuksien lisäksi houkutteleva ravintolatarjonta. Kuva: Soile Vauhkonen

Skrapan

Ostoskeskus vilkkaan Götgatanin varrella. Siinä on kaksi kerrosta ja noin 30 kauppaa, ravintolaa ja kahvilaa, kaikkea södermalmilaisten mieleen: vaate-, kosmetiikka- ja sisustuskauppoja sekä suuri akateeminen kirjakauppa. Skrapanin huipulta, korkean tornin ylimmässä kerroksessa sijaitsevasta ravintola Himlanista on upeat näkymät Södermalmin yli.

Missä: (Södermalm) Götgatan 78. Julkinen liikenne: Metro Medborgarplatsen

Hornstull Centrum

Kirjava ostoskeskus eläväisessä ja coolissa Hornstullissa pitää sisällään pieniä putiikkeja ja ostoskeskuksen ulkoseinällä on monta hyvää ravintolaa, kuten raikas ja monipuolinen Klang Market ja kaupungin paras sporttibaari Enzos.

Missä: (Södermalm) Långholmsgatan 15b. Julkinen liikenne: Metro Hornstull

Hornstulls Centrum
Hornstullin sydän. Kuva: Soile Vauhkonen

Mall of Scandinavia

Mall of Scandinavia sijaitsee Tukholman Solnassa, ja se oli tiettävästi Pohjoismaiden suurin ostoskeskus ennen Helsingin Triplan valmistumista. Avajaisia vietettiin marraskuussa 2015. Ostoskeskuksessa on yhteensä 224 kauppaa ja 22 ravintolaa, kuntosali ja IMAX-elokuvateatteri. Lapsille löytyy useampi leikkipaikka ja Lego-konseptiliike. Vähän isommille lapsille on tarjolla automerkki Teslan esittelytila. Mall of Scandinaviaan pääsee helposti Tukholman rautatieasemalta lähijunalla (pendeltågilla). Aseman nimi on Solna Station ja matka kestää vain seitsemän minuuttia.

Missä: (Solna) Stjärntorget 2, 169 79 Solna. Julkinen liikenne: Pendeltåg Solna Station

Lataamo Mall of Scandinaviassa Tukholmassa. kuva: ©Soile Vauhkonen
Lataamo Mall of Scandinaviassa. kuva: ©Soile Vauhkonen

Stockholm Quality Outlet Barkarby

Tukholman kuuluisa ulkoilma-outlet on Järfällassa. Outletissa alennusmyynnit eivät koskaan pääty. Siellä voi ympäri vuoden tehdä löytöjä edellisten sesonkien valikoimasta ja ylijäämävarastoista. Sijainti on hieman syrjässä, joten varaa riittävästi aikaa matkaan. Jos olet liikkeellä julkisilla, ota rautatieasemalta lähijuna (pendeltåg) joko Jakobsbergiin tai Barkarbyhyn. Sen jälkeen vaihda bussiin numero 567. Tarkista julkisen liikenteen tila SL:n verkkosivuilta tai Res i STHLM -älypuhelinsovelluksesta ennen matkaa.

Missä: (Barkaby) Flyginfarten 4, 177 38 Järfälla. Julkinen liikenne: Bussi Barkarby handelsplats

Täby Centrum

Täby Centrum on kaukana keskustasta, mutta viihtyisä kauppakeskus on vierailun arvoinen. Siellä on myös Tukholman ainut Apple Store. Täby Centrumiin pääsee junalla (Roslagsbanan). Juna lähtee Tekniseltä korkeakoululta (Tekniska Högskolan), jonne pääsee helposti punaisella metrolinjalla (Ropsten-Norsborg).

Missä: (Täby) Stora Marknadsvägen, 183 70 Täby. Julkinen liikenne: Roslagsbanan Täby Centrum station

Pysähdy ostosten lomassa pullakahville eli Fikalle shoppaillessasi Tukholmassa. Kuva: ©Soile Vauhkonen
Pysähdy ostosten lomassa pullakahville eli Fikalle. Kuva: ©Soile Vauhkonen

© Soile Vauhkonen

Soile Vauhkonen

Tukholmassa asuva, sopivasti ruotsalaistunut yrittäjä ja sunnuntai-bloggaaja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *