Tokio: yhden, kahden ja kolmen päivän matkasuunnitelma

Mitä tehdä yhdessä maailman vilkkaimmista pääkaupungeista, jos aikaa on vain yksi, kaksi tai kolme päivää? Tokio on lyhyen visiitin puolesta helppo kohde. Kaupungissa tapahtuu aina ja joka kolkassa, joten elämyksiä saa, vaikka vain kävelisi vailla päämäärää silmät auki ja korvat höröllä.

Tästä huolimatta joskus voi olla hyvä seurata valmista listausta, jos tahtoo nähdä kohokohdat ja säästää aikaa suunnittelulta ja harhailulta. Tripsterin päivävinkeillä koluat Tokion parhaita puolia tehokkaasti.

Aikaa yksi päivä

Voi onnetonta, vain yksi päivä! Tokio on ikuinen uusien elämysten estradi vielä parin vuoden asumisenkin jälkeen, joten yhden päivän visiitillä kannattaa nauttia pieni pala mahdollisimman hartaasti. Siis:

Hieman uutta, hieman vanhaa ja hieman matchaa

1. Aamupäivä klo 9-12: Aloita päivä matkustamalla Ryogokun kaupunginosaan tutkimaan Edo-Tokyo Museumia. Upea museo antaa perustiedot kaupunkiin ja Japanin historiaan.

2. Lounas klo 12-13: Suunnista länteen Harajukuun. Matkan varrelta voit ostaa konbinista jännittävät eväät ja nauttia piknikin oluen ja kylmän vihreän pulloteen kera eläväisessä Yoyogin puistossa. Sunnuntaisin puistossa on mahtavan letkeä tunnelma, ja kojuista voi ostaa pientä purtavaa.

3. Klo 13-15: Käyskentele viereisen Meiji Jingu -pyhäkön huomaan humisevan metsän varjoihin ja astu perinteiseen tunnelmaan.

4. Klo 15-16: Harmonia on mennyttä – tunge Takeshita Dori -kadun teinimassaan pällistelemään värikkäitä krääsäpuoteja. Esimerkiksi Daiso-kaupassa (kadun vasemmalla puolella) kaikki maksaa 100 jeniä, joten paikka on kätevä edullisille tuliaisille. Syö kadunkulmassa överimakea lettutötterö.

5. Klo 16-17: Omotesandossa shoppailet tuliaiset lapsille (eli itsellesi) useakerroksisessa Kiddyland-leluparatiisissa ja sen viereisessä kauniissa Oriental Bazaarissa, jossa myydään esimerkiksi yukatoja, kokeshi-nukkeja ja viuhkoja.

6. Klo 17-19: Ota metro Shibuyaan ja sukkuloi kohti korkeinta näkemääsi rakennusta eli Cerulean Toweria. Hotellin huipulla on tyylikäs maisemabaari Bellovisto, jossa drinkin hinnalla saa upeat maisemat yli miljoonakaupungin – ensin valoisassa, sitten auringonlaskussa. Klo 19 jälkeen baariin on pieni sisäänpääsymaksu, joten kannattaa saapua ennen sitä. Vaihtoehtoisesti suhaa liukuportaita Mag’s Park -näköalatasanteelle aivan Shibuyan ytimessä Magnet by Shibuya109 -tavaratalossa. Huima näkymä kuuluisien liikennevalojen kuhinaan ei maksa mitään!

7. Klo 19-20: Pimeys on laskeutunut – paitsi Shibuyan väriloisteeseen. Seuraa Shibuya Crossingin liikennevalovilinää ja vaeltele Center-gai-katua pitkin. Pistäydy sokkona satunnaisessa yläkerroksen baarissa.

8. Klo 20-22: Ruokaile izakayassa eli pubiravintolassa, jossa useimmiten on vallaton, välitön tunnelma. Turistille helppo, joskin varsin meluisa paikka on esimerkiksi DomaDoma lähellä Shibuyan Tower Recordsia. Izakayoissa ei ole montaa vegaanivaihtoehtoa, mutta jotakin yleensä löytyy. Lue varsinaisista kasvisruoka- ja vegaaniravintoloista täältä.

9. Klo 22: Valitse viimeiseksi kohteeksi villi perinnehupi eli karaoke! Shibuayssa helposti löydettäviä ketjuja ovat esimerkiksi Karaoke-Kan (osoitteessa 30-8 Udagawacho sijaitsee Lost in Translation -elokuvan karaokepaikka), Big Echo ja Utahiroba. Puhelimella biirutilaus, mikki käteen, sohvalle tanssimaan ja kurkku suoraksi! Viimeinen Yamanote-juna kulkee hieman puolenyön jälkeen, metrot menevät unille keskiyön maissa. Karaokea voi toki laulaa myös aamuviiteen, jolloin ensimmäiset junat taas starttaavat!

Aikaa kaksi päivää

Kahdessa päivässä ehtii hektisen kaupungin tunnelmaan jo oikein mukavasti mukaan. Lähde edellisen päivän lisäksi:

Seikkailulle vanhaan Tokioon

1. Klo 9-11: Matkaa Asakusaan ja tutustu Senso-ji-temppelin alueeseen, Nakamise-dori-kujan matkamuistoihin ja perinneherkkuihin sekä Kappabashi Dorin erikoiseen keittiötarvikekatuun.

2. 12-14: Ota metro Uenoon. Syö lounas aseman automaattiravintolassa, vegaaniraamenkuppila T’s Tantanissa tai osta aseman herkullisesta leipomosta eväät Uenon puistoon. Puisto on mukavaa rentoutumisaluetta ja kirsikankukkien aikaan erityisen kaunis. Siniset teltat puiston siimeksessä kuuluvat kodittomille. He eivät häiritse turisteja.

3. Klo 14-16: Tutustu Uenon puiston johonkin museoon. Valittavana on esimerkiksi Tokyo National Museum ja National Museum of Western Art.

4. Klo 16-20: Matkusta Yamanote-junalla Shinjukuun. Ei iltaa ilman neonvälkettä! Länsipuolella sijaitsee pilvenpiirtäjäalue, ja esimerkiksi ilmainen Tokyo Metropolitan Government Building on auki klo 23 asti (hissit klo 22), jos korkeat näkymät 202 metristä kiehtovat.

Itäpuolella Kabukichon alue on värikylläinen, meluisa korttelikko, jossa vieri vieressä on baareja ja viihdelaitoksia. Komeat nuoret miehet ovat hosteja, jotka etsivät asiakkaita lähinnä japanilaisista nuorista naisista. Herrasmiesbaareissa nuorukaiset esittävät maksua vastaan täydellistä deittiä. Nurkan takana sijaitsee Golden Gain ällistyttävä minibaarikortteli, jonka hauskoissa sokkeloissa lymyää parisataa pientä kuppilaa. Testaa esimerkiksi länsimaalaisystävällinen Albatross.

5. Klo 20-21: Syö okonomiyakia, tempuraa tai raamenia, ellet ole mitään näistä kolmesta vielä maistanut, tai etsi kiva kasvisruokaravintola: lue lisää täältä.

6. Klo 21-23: Palaa oman hotellisi huudeille ja päätä ilta ihanasti ja rentouttavasti korttelikylvyssä, ellei majapaikassasi ole omaa allashuonetta. Hotellisi osaa vinkata lähimmän sentoon eli julkisen korttelikylpypaikan. Lue kylpemiskoodistosta ja isommista kylpypaikoista täältä. Nukut kylvyn jälkeen erityisen makeasti.

Aikaa kolme päivää

Kolmen päivän matkan jälkeen voit jo kehua tuntevasi Tokion! Edellisten kahden päivän lisäksi:

Tutustu vaihtoehtoiseen Tokioon

Kuva: Beyond Neon, flickr.com, CC BY-SA 2.0.

1. Klo 10-12: Junaile Roppongille ja vieraile yhdessä tyylikkäimmistä nykytaiteen museoista, Morissa. Samalla näet jälleen hulppeat pilvenpiirtäjänäkymät.

2. Klo 12-13: Lounasta Roppongi Hillseillä ja tutki alueen arkkitehtuuria.

3. Klo 13-15: Matkaa Shimokitazawan värikkäille kujille. Tämä on Tokion hippeilyseutua, jolla sijaitsee runsaasti kivoja kahviloita, putiikkeja, second hand -liikkeitä ja gallerioita.

4. Klo 15-18: Suuntaa Daikanyamaan ja käy ihanassa, viihtyisässä Daikanyama T-SITEN kirjakauppakompleksissa.

5. Klo 18-21: Metroile illansuuksi Tokyo Domelle hurvittelemaan. Testaa karmiva Thunder Dolphin -vuoristorata, josta näet älyttömistä kulmista iltamaisemat Tokioon. Ellet ole vielä kokenut japanilaista kylpyä, tee se nyt luksusversiona ja astu LaQua-kylpylään.

6. Klo 21-23: Nauti iltajuomat legendaariseksi muotoutuneessa Hub Pubissa, josta saa myös ruokaa – tietenkin!

Kolme vaihtoehtoa edellisiin menoihin:

  1. Shinjuku Gyoen -puiston japanilaisen puutarhan osio: lampia, pallopuita, karppeja, teehuone ja ihastuttava tunnelma!
  2. Ginza ja Keisarilliset puutarhat: hienostuneessa kaupunginosassa shoppailet, puutarhan katveessa lepäilet.
  3. Tokyo Sky Tree: huippujen faneille yyberkokemus.

© Siru Valleala

Lisää vinkkejä monipuolisessa ja upean kauniissa matkaseuralaisessa: Tripsteri Tokio -printtimatkaoppaassa! Osta omasi edullisesti!

 

Tokion hotellitarjouksia:

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *