Hipsterit kuulolle: Tokion letkeimmät kaupunginosat

Daikanyama, Shimokitazawa, Koenji ja Kichijoji ovat tripsteri-hipsterin valintoja kivan fiiliksen päivään. Kaupunginosat sijaitsevat samalla suunnalla muun muassa Keio Inokashira -linjan ja JR Chuo-Sobu-linjan varrella. Daikanyamaan pääsee Tokyu Toyoko -linjalla.

Daikanyama

Ebisun ja Shibuyan lähistöllä sijaitseva Daikanyama on kuin pala ranskalaista tai italialaista pikkukaupunkia tokiolaisella trendikkyydellä ja omalaatuisella arkkitehtuurilla höystettynä. Joistakin taloista mieleen tulee New Orleans, toisinaan taas betonilaatikoilta näyttävä kaupunkisuunnittelu huvittaa.

Alue on paikallisten nuorten tyylikotirouvien lempiseutua, eikä ole tavatonta nähdä korkokengissä kopistelevia ystävättäriä työntelemässä muodikkaasti puettuja mäyräkoiriaan koiravaunuissa kohti CouCou-kauppaa, josta kaikkea pinkkiä saa hintaan 300 jeniä per rihkama.

Daikanyamassa näkyy myös paljon lastenvaunuja lykkiviä muotiäitejä, ja sen myötä alueella on useita lastentavaraliikkeitä. Toisaalta joka nurkalla on myös luomupuoteja ja orgaanisia ravintoloita, joten hipimpääkin porukkaa seutu kiehtoo.

Muuta kaupunginosalle leimallista on runsas vohveleiden, leivosten ja italialaisen jäätelön tarjonta sekä vilkas kahvilakulttuuri. Putiikit ovat tyrmäävän tyylikkäitä, ja niissä kulkee ja ihmettelee mielellään, vaikkei ostaisikaan mitään.

 • Oma lempikohteeni on T-SITE, Tsutaya-kirjakauppaketjun uusin ja upein saavutus. Moniosainen kirjakompleksi on mainio sadepäivän piilopaikka, jossa on laaja valikoima kirjallisuutta (myös varsin laaja englanninkielinen osasto), musiikkia, lehtiä ja leffoja. Vintagelehdillä koristellussa kahvilassa tai Starbucksissa voi lueskella kaupan antia teemukin äärellä. T-Site sulkee ovensa vasta kello 02. LUE LISÄÄ T-Sitesta artikkelistani keskustakirjasto.fi-sivustolla.
  17-5 Sarugakucho
  real.tsite.jp/daikanyama
 • Shoppailuosastolla kiva tuliaispuoti on OKURA, ravintolalta ulospäin näyttävä vaatekauppa, jossa esillä on kiinnostava,  perinteistä japanilaisuutta ja uusia suuntauksia yhdistävä valikoima. Lisäksi materiaalit ovat orgaanisia, joten mukana on myös ympäristöystävällinen ajatus.
  20-11 Sarugakucho
  hrm.co.jp/okura
 • Käynnin arvoinen on muotisuunnittelija LIMI FEUN OUTLET-LIIKE, jossa on usein edellisten kausien hyviä tarjouksia. Limi Feu on kuulun designer Yohji Yamamoton tytär. Liike on hieman hankala löytää, koska siinä ei suoraan luo puodin nimeä, vain iso L-kirjain.
  Crecer Daikanyama, 7−4 Daikanyama
  www.limifeu.com

Shimokitazawa

Shimokita on elämäntapataiteilijoiden, nuorten, muusikoiden ja sen sellaisten hörhöjen sympaattista seutua. Kadut ovat kapeat, niillä eksyy, mutta se on hauskaa. Autoja on vähän, kaikkialla hengaillaan. Alueella on paljon baareja ja luomuhenkisiä ravintoloita, second hand -puoteja, levykauppoja, gallerioita ja käsityöläisten liikkeitä.

Iltaisin livemusiikki täyttää baarit, joista osa on auki kaduille. Treenikämpissä skulataan. Nurkan takaa leijailee shisha-vesipiipun savu. Tiibetiläinen ja okinawalainen ruoka tuoksuvat. Alueella on myös pieniä teattereita.

Shimokitazawa on ollut vaarassa jäädä jyrän alle jo pitkään uuden tiesuunnitelman vuoksi, mutta kaupunkiaktiivien tehokas toiminta on saanut suunnitelmia lykätyksi ja uudelleenharkintaan.

 • Hauska vintageliike on FLAMINGO, jossa on laajasti naisten ja miesten vaatteita 1940-80-luvuilta, lähinnä Amerikasta. Hinnat ovat edulliset. Paikka löytyy helposti flamingokyltin ansiosta.
  2-25-12 Kitazawa, Setagaya-ku
 • Totoro-kermaleivosten himo? Astu paikkaan nimeltä Shirohige’s CREAM PUFF SHOP. Poistut söpöjen valokuvien ja lukuisten kalorien kera!
  3-21-21 Takaidohigashi
  www.shiro-hige.com
 • Jos uskallat tutustua japanilaiseen uuden polven teatteriin, käy kurkkaamassa HONDA GEKIJO ja sitä ympäröivä Shimokitazawan teatterikeskittymä.
  2-10-15 Kitazawa
 • Musiikin ystävien kannattaa viettää ilta SHIMOKITAZAWA THREE -klubilla, jolla esiintyy kiintoisia bändejä popista punkin ja indien kautta noiseen.
  Kitazawa 5-18-1 B1F, aseman eteläpuoli
  www.toos.co.jp

LUE LISÄÄ Tokion baareista luvusta YÖELÄMÄ.

Koenji ja Kichijoji

Koenjissa on paljon samaa boheemia henkeä kuin Shimokitazawassa, taiteilijoita, muusikoita ja menomeininkiä, mutta pienemmässä mittakaavassa. Tsekkaile alueen punkbaarit, keikkamestat ja kasvisravintolat. Koenjissa on myös paljon kierrätysliikkeitä ja hurmaavaa paikallistunnelmaa.

Aseman eteläpuolella sijaitsee PAL-ostoskeskus, jonka katetulla kadulla on valinnanvaraa ja erikoisliikkeitä. Aseman ympäristössä on runsaasti yakitori-kuppiloita ja olutbaareja.

Kun Chuo-Sobu-linjalla jatkaa Koenjista muutaman pysäkkiä eteenpäin, saapuu Kichijojiin. Muiden letkeiden paikkojen lailla myös täällä on samat vibat. Alue on viihtyisää myös asumiseen. Kirsikankukkien aikaan Inokashira-puisto joutsenvenelampineen on suurenmoisen ihastuttava ja muinakin vuodenaikoina romanttinen.

Alueen tunnelma on taiteellinen, livekeikkoja riittää ja pienillä kujilla on kiinnostavia kuppiloita. Paras tällainen sokkelo lähtee aseman pohjoiselta uloskäynniltä toiselta puolelta katua.

Kichijojissa käy moni myös siksi, että on matkalla Ghibli-museoon. Puistosta sinne on kävelymatka. Muista, että museoon, jossa pääset kurkkaamaan Totoron kissabussiin, on etukäteen varattava aika! Lue lisää luvusta Koko perheen museot.

Lisävinkki! / Tulossa!
Naka-Meguro on hip

© Siru Valleala

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *