Tokion seudun parhaat kylpypaikat

Tässä luvussa esitellään eri tyylin kylpypaikkoja Tokiossa: lähde edullisesti korttelikylpemään, suurempaan onseniin, luksuskylpylään tai maaseudun kylpykohteisiin!

Korttelikylpyseikkailu

Sentoo eli tavallista vettä käyttävä korttelikylpylä on pieni, julkinen kylpypaikka, jollainen sijaitsee yleensä jokaisella asuinalueella. Jos majoitut vaikkapa keskellä Shibuyaa tai Shinjukua, saattaa lähimpään pikkukylpyyn olla tovi matkaa, mutta myös suurempien keskuksien reunamilla korttelikylpyjä on.

Kysy ohjeet hotellistasi, ja usein majapaikoissa automaattisesti kerrotaan lähimmän kylpypaikan sijainti. Korttelikylvyssä on yleensä vain yksi tai kaksi allasta. Moni japanilainen käy kylpemässä joka ilta. Hinta on tavallisesti hyvin edullinen, parisataa jeniä.

Suurempi sentoo / onsen

Tunnelmallinen kylpyhetki. Kuva: Japanexperterna.se, flickr.com, CC BY-SA 2.0.
Tunnelmallinen kylpyhetki. Kuva: Japanexperterna.se, flickr.com, CC BY-SA 2.0.

Tokiossa on useita hyvin kauniita, 800-2000 jenin hintaisia yleisiä kylpypaikkoja, joissa on useampia altaita ja joihin tullaan pidemmänkin matkan päästä kylpemään. Miljöö on usein harmoninen, ja vesissä saattaa olla lisättyjä mineraaleja ja muita erikoisuuksia. Tavallisesti tiloissa on myös sauna tai pari. Huom! Japanilaisessa saunassa ei heitetä löylyä, ei, vaikka saunan nimi saattaisi olla Finland Sauna. Joitain poikkeuksia on.

Saya no Yu Dokoro

Ihana puutarha ja yksityisiä lepohuoneita, joita voi varata kahdeksi tunniksi. Myös ruokailumahdollisuus. Ulko-onsen, jonne vesi saapuu suoraan lähteestä maan alta 1500 metrin syvyydestä. Iso määrä muita ulkoaltaita ja sisäaltaita, kuiva sauna ja höyrysauna. Onsen sijaitsee showa-kauden kunnostetussa rakennuksessa.

Hinta: 800-1100 jeniä / 2h.
Avoinna: 10-01
Missä: Itabashi-ku Maenocho 3-41-1, Shimura-Sakuen asemalle Toei Mita Line, Exit A2.
www.sayanoyudokoro.co.jp

Nagomi no Yu

Kahdeksan erilaista saunaa, joissa jokaisessa eri lämpötila, myös suolasauna. Sisä- ja ulkoaltaita, jacuzzi, jalkakylpy, ravintola, hierontaa, manganurkkaus ja lepohuoneita.

Hinta: 2150 jeniä, klo 05-8.30 1200 jeniä
Avoinna: 10-09
Missä: Suginami-ku Kamiogi 1-10-10, Ogikubon aseman vieressä (Chuo Line)
www.nagomino-yu.com

Niwa no Yu

Kauniiseen puutarhaan levittäytynyt alue tarjoaa rentoutumista vaikka koko päivälle. Paikan päältä löytyy myös suomalainen sauna! Puutarhassa ihana ulkoallas.

Hinta: 2250 jeniä, klo 18 jälkeen arkisin 1260 jeniä
Avoinna: 10-23
Missä: Nerima-ku Koyama 3-25-1, Toshimaen asemalle Seibu Ikebukuro Line ja Toei Oedo Line
www.niwanoyu.jp

Kuva: Gustav von Rosenheim, flickr.com, CC BY-SA 2.0.
Kuva: Gustav von Rosenheim, flickr.com, CC BY-SA 2.0.

Spa on kokonaisvaltainen kokemus

Tokiossa on muutamia suuria kylpylöitä, joissa on iso joukko altaita ja erilaisia saunoja. Kylpylöissä on myös ravintoloita, joissa voi ystävien, puolison tai koko perheen kanssa käydä syömässä kesken kylvyn yukatat yllä. Usein on myös ulkotiloja, joissa voi ottaa yhteisen jalkakylvyn tai muutoin ihailla iltaa. Paikat tarjoavat erilaisia rentoutushoitoja.

Kylpylöissä on myös lepohuoneita, joissa on nojatuolit, peitot ja minikokoiset televisiot joka tuolissa. Lepotuolissa voi ottaa torkut tai nukkua pitempiäkin pätkiä, jopa koko yön, kuten väsyneet salariimanit saattavat tehdä.

Käytössä ovat rannekkeet, joilla ostetaan kaikki virvokkeet, ateriat ja hoidot, ja koko summa maksetaan poistuessa kassalle. Kylpyläilo kustantaa 2000-3000 jeniä.

Suuriin kylpylöihin on mahdollista mennä kylmiltään vaikka kesken shoppailupäivän, sillä kaiken saa paikan päältä pyyhkeitä, sandaaleja ja pesuaineita myöten.

LaQua

Suuri kylpylä Tokyo Domen huvittelualueen ja ostoskeskuksen yhteydessä Korakoenissa. Paljon erilaisia altaita, myös ulkoaltaita, useita hyviä ravintoloita, saunoja ja hoitomahdollisuuksia. Helppo, mutta hintava kylpyläkokemus, jolle kannattaa varata aikaa. Kylpylän vesi on aitoa Koishikawan kuuman lähteen vettä, joka saapuu porattuna noin kilometrin syvyydestä ja jolla on hyviä vaikutuksia erityisesti verenkiertoon ja ihon pehmeyteen. Alle 6-vuotiaat eivät pääse kylpylään, ja alle 18-vuotiailla on oltava mukana huoltaja.

Hinta: 2634 jeniä / viikonloppuisin ja pyhäpäivisin +324 jeniä
Avoinna: 11-09 (suljettu siis ainoastaan klo 9-11 aamupäivisin)
Missä: 1-3-61 Koraku, JR Chuo Local Suidobashin asemalle tai Metro Marunouchi / Namboku Line Korakuenin asemalle.
www.laqua.jp
Lue lisää Tokyo Dome Cityn huvittelualueesta täältä.

Oedo Onsen Monogatari

Oedo Onsen Monogatarin yukata-valikoima on laaja. Kuva: DozoDomo, flickr.com, CC BY-SA 2.0.
Oedo Onsen Monogatarin yukata-valikoima on laaja. Kuva: DozoDomo, flickr.com, CC BY-SA 2.0.

Huikea teemakylpylä, joka on perheiden suosiossa. Sijaitsee Odaiban tekosaarella, ja vierailun voi yhdistää esimerkiksi kyläilyyn Miraikan-tiedemuseossa. Kylpylässä astutaan muinaiselle Edo-ajalle, ja lepohuoneita, saunoja ja altaita on monenmoisia. Ulkona on suuri ulkoallas ja pienempiä altaita. Erillisestä maksusta pääsee kuumaan suolakivihuoneeseen tai ennustajalle. Vuokrattavissa myös huoneita yksityisellä kylvyllä. Yhteisissä tiloissa ravintoloita ja hoitomahdollisuuksia.

Hinta: 1980 jeniä arkisin / 2180 jeniä viikonloppuisin
Avoinna: 11-09 (suljettu siis ainoastaan klo 9-11 aamupäivisin)
Missä: Oedo-ku Harumi 2-6-3, Yurikamome Line Telecom Center -asemalle tai Rinkai Line Tokyo Teleport -asemalle. Myös shuttle-busseja kaupungilta.
www.ooedooonsen.jp

Retki onsen-kylään kannattaa!

Maaseudulla tai vuoristossa sijaitseva luonnonkylpy onsen on matkakohde ja nähtävyys itsessään. Onsen on luonnollisesti kaikkein viehättävin tapa kylpeä, sillä kylpemisessä yhdistyvät japanilainen luonto, kauneus, rentoutus ja terveellisyys. Vesi on mineraalirikasta ja usein tulivuoriperäistä ja saapuu luonnonlähteestä.

Kuten mainittua, myös Tokiossa on paikkoja, joissa käytetään porattua luonnonvettä. Jos Japanin-matkalla aikaa on, kannattaa kuitenkin tehdä retki pieneen kylpyläkylään, kuten Gunmassa sijaitsevaan Kusatsuun, jonka ympäristössä koko seutu höyryää. Kusatsussa on mahdollista valita jokin suurempi kylpylä tai hauska, pieni julkinen kylpymökki, jonne voi veloituksetta astua sisään ja pulahtaa altaaseen kuin kävisi 2-6 hengen saunassa!

Lue lisää Japan Guiden listauksesta. Yubatake-lähdettä voi ihailla lähietäisyydeltä. Alueella on eniten kuumia lähteitä Japanissa. Kusatsuun on Tokiosta noin 2,5 tuntia matkaa.

Kusatsun höyryjä. Kuva: Nao Iizuka, flickr.com, CC BY-SA 2.0.
Kusatsun höyryjä. Kuva: Nao Iizuka, flickr.com, CC BY-SA 2.0.

Hakonessa ja Fujin järvillä taas hurmaa Fuji-vuoren läheisyys. Hakone on hauska retkikohde, jossa on mahdollista taittaa maisemakierros niin köysiradalla, merirosvolaivalla kuin bussillakin. Päiväksi riittää näkemistä, mutta yöksi kannattaa majoittautua onsen-ryokaniin. Seudulla on paljon valinnanvaraa kylvyllisistä ryokaneista ja kylpyresorteista. Lue lisää! Hakoneen on Tokiosta noin 1,5h matkaa. Suositeltava on asemalta ostettava Odakyu Hakone Free Pass, joka sisältää meno-paluun junalla Tokiosta ja jolla voi matkustaa 2-3 päivän ajan (noin 40 euroa) Hakonen liikennevälineillä rajoituksetta.

Fujin viidellä järvellä (Fujigoko) maisemat ovat upeat, ja kylpypaikoista toki parhaat ovat ne, joista näkymä on vuorivaltiaan suuntaan. Muista kuitenkin, ettei vieraskorea Fuji aina näyttäydy!

Vai kiinnostaisiko sittenkin kylpeä apinoiden kanssa? Naganossa on mahdollista talvisin nähdä lumiapinoiden kylpevän riemumielin kuumissa lähteissä. Mukaan ilonpitoon tosin ei saa liittyä.

Apinat pesulla. Kuva: azkin, flickr.com, CC BY-SA 2.0.
Apinat pesulla. Kuva: azkin, flickr.com, CC BY-SA 2.0.

Lue myös:

© Siru Valleala

Tokion hotellitarjouksia: Katso parhaat tarjoukset ja tee varaus tästä.

Tokion lentotarjouksia: Etsi parhaat ja edullisimmat lennot Helsingistä Tokioon.

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *