Tokio: Shibuya

(Yamanote-linja, Ginza Line, Hanzomon Line, Fukutoshin Line)

Yksi Tokion tunnetuimmista maamerkeistä ovat Shibuyan liikennevalot. Toisensa risteävät lukuisat suojatiet luovat kuhisevan muurahaisvaikutelman, etenkin, jos näkymää seuraa joltakin korkeammalta tasolta. Suosittu paikka tuijottaa kuuluja valoja on Shibuyan keskustan Starbucks-kahvion toinen kerros.

Tästä linkistä pääset seuraamaan livekameraa, joka kuvaa Shibuyan liikennevaloja ympäri vuorokauden. Erityisen koukuttavaa seurattavaa on yöaika – kamera näyttää konkreettisesti sen, että Tokiossa ollaan aina hereillä. (Tarkista Tokion kellonaika.)

Shibuya on trendinuorison mekka ja hälyvilinän ykköskohteita. Mainosvalot välkkyvät ja erikoisesti pukeutuneet nuorisokulttuurien edustajat vaeltavat Center-Gai-kävelykadulla ees taas tai hengaavat Shibuya 109-vaatetavaratalossa. Seitsenkerroksisen Tower Recordsin edustalla ajelee mainosrekoissa uusia, kuumia idolitulokkaita faneille vilkutellen.

Shibuyassa Tokio sykkii erityisellä vimmalla. Turistit puikkelehtivat putiikeissa ja tekevät hauskoja löytöjä sellaisissa suurissa tavarataloissa kuin LOFT ja Tokyu Hands. Shoppailuhimoiset tarkistavat myös tavaratalot nimeltä 0101 Marui, Parco, Seibu ja Shibuya Mark City. Pienillä kujilla taka-osan kukkulalla on kiinnostavia pikkuputiikkeja. Shibuyassa sijaitsee myös Disneyn lippulaivaliike.

Ilta-aikaan heräävät pienet baarit, joita kannattaa kurkkia rakennusten ylemmistä kerroksista. Center-Gain päästä lähtevillä kaduilla on mukavia kuppiloita ja hipahtavia ravintoloita. Dogenzakan osa on rakkaushotellien värikästä seutua.

Kaiken yläpuolella tarkkailee pilvenpiirtäjä Cerulean Tower (26-1 Sakura-gaoka-cho), joka on mainion tunnelmallinen kohde ylelliselle drinkille ja huimaaville auringonlaskumaisemille (kuvassa).

TULOSSA

Lue lisää:

Jääkarhubaari ja muita kakkoskerrosten erikoisuuksia

©Siru Valleala

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *