Tokio – Sobaa, udonia, donburia ja raamenia

Erilaiset nuudelit, keitot ja pataruuat ovat japanilaisen ruokavalion perusta. Testaa talviaikaan myös lämmittävä nabemono, nam!

Sobaa ja udonia

Tattarista tehtyjä soba-nuudeleita ja vehnäisen paksuja udon-nuudeleita tarjoillaan niin kuumana kuin kylmänäkin edulliseen hintaan esimerkiksi juna-asemien automaattiruokaloissa. Niissä on hauska vierailla juuri automaatin takia. Paikat ovat helppoja – tavallaan. Syötä automaattiin rahaa, valitse annoksen kuva ja ojenna lipuke kokille. Aivan varma ei ummikko voi olla siitä, mitä hetken kuluttua saa, mutta hotki annos ryystäen muiden rinnalla. Automaatit tarjoavat usein mitä moninaisimpia annoksia, mutta juuri nuudeleihin on helppo tutustua – myös kasvissyöjän, mikäli välttelee kalapitoista kastiketta.

Lue TimeOut Tokyo -lehden udonsuositukset.

Sekä

Tsunagu Japanin listaamat 15 parasta sobapaikkaa.

 

Donburia

Kulhossa (donburi) olevan riisipedin päällä lepäilevästä ruuasta eräs suosituin versio on nautapata gyudon. Suositusta lihapadasta on tehty jopa Playstation-peli. Donbureita on yleensä saatavilla monenlaisin täyttein, kenties jopa vegetäytteellä.

Tässä yksi suosittu paikka:

Yoshinoya

Moniaalle levinnyt, helposti löydettävä, pikaiseen ruokaan keskittyvä Yoshinoya-ketju on erikoistunut guydoniin.

Yoshinoya Harajukutakeshitaguchi
Jingumae, 1-171

Yoshinoya Shinjuku Centerville
Nishishinjuku, 1−25−1

 

Lue lisää:
Muita pikaruokapaikkoja

 

Raamenia

Raamenkeitto on japanilaisten rakkaimpia ruokia ja kotoisin Kiinasta. Keittomauilla ja nuudeleiden koostumuksella kilpaillaan hifistelytasolla. Moni lihansyöjäturisti hurahtaa täyteläiseen nuudelisoppaan antaumuksella. Siksi netissä on valtavasti raamenblogeja. Moni käyttää vakiintunutta nimeä “ramen”, mutta sana kirjoitetaan ja lausutaan japaniksi pitkällä a:lla.

Nykyään muutama ketju tai yksittäinen ravintola on alkanut valmistaa myös kasvisraamenkeittoja esimerkiksi misopohjaisena. Tsekkaa erityisesti Afuri-ketjun herkullinen vegaaniraamen!

Japanin eri osilla on omat perinteiset, alueelliset raamenmakunsa – tietenkin!

Lue: TimeOutin parhaat raamenit 2015.

TULOSSA / Lue lisää raamenkeittohulluudesta.

©Siru Valleala

Sushiravintoloita
Tempuraa, yakitoria ja okonomiyakia
Shabu shabua, kaisekia ja kiinalaista
Pikaruokaa Tokiosta
Kasvissyöjän kohteet
Perheravintoloita
Lähde ruokakauppaan!

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *