Tokion hotellit

Tokiossa on valtava määrä hotelleja. Älä turhaan pelkää hintoja: myös edullisia vaihtoehtoja (20-70e/yö) on runsaasti. Ennen kuin aloitat hakukonesurffailun, tee ensin muutama perusvalinta.

* Valitse Shinjuku tai Shibuya, jos haluat viettää vireää ja myöhäistä baariyöelämää tapahtumisen keskipisteessä. Metroliikenne päättyy puolenyön maissa, JR Yamanote-juna kulkee noin kello 01 saakka. Valitse nämä alueet myös, jos haluat pilvenpiirtäjäyöpymistä tai lovehotellin.

* Valitse Taiton alue (Uenon ja Asakusan ympäristö), jos haluat majoittua edullisesti ja perinteisessä japanilaisessa ympäristössä. Taiton alueella on runsaasti hostelleja ja ryokaneja.

Keski-Tokion alueella ei ole kovin hyvät liikenneyhteydet ilta-aikaan. Lentokentälle on hyvät yhteydet lähes kaikkialta. Lue lisää lentokenttäyhteyksistä.

Ainakin pariksi yöksi jokaisen uuden Tokion-kävijän kannattaa majoittua ryokaniin. Vanhanaikaisissa majataloissa on upea, zen-henkinen tunnelma. Kun sipsuttelet tossukoissa käytävällä kylpyä kohti yukata päälläsi ja palaat tatamihuoneeseesi nauttimaan vihreää teetä matalalta pöydältä, tunnet todella olevasi japanilainen.

Parhaat ryokanit sijaitsevat Tokion ulkopuolella, mutta Tokiossakin on mahdollista kokea aitoa majatalon henkeä. Mukavinta on, että ryokaneissa yleensä pääsee myös kokeilemaan japanilaista tapaa kylpeä kuumassa altaassa, furoossa. Turisteille suunnatuissa majataloissa myös tatuoitu matkaaja saa sallitun kylpyilon. Julkisissa kylpylöissä tatuoinnit on kielletty.

Halvin majoitustapa budjettireissaajalle on hostellimajoitus. Vaikka Tokiossa asuminen on kallista, voi turisti halutessaan majoittautua parillakympillä per yö.

Pilvenpiirtäjähotellin 40. kerroksessa on toki ylellistä asustaa, mutta huimaavan kokemuksen voi saada vain pilvenpiirtäjässä vierailemallakin – hinnat huoneissa nimittäin ovat suolaiset.

Keskihintaiset hotellit, kuten arkiset bisneshotellit, ovat suhteellisen edullinen, joskin tylsähkö ratkaisu. Huoneet ovat pieniä ja varsin vaatimattomia, mutta sijainti saattaa olla hyvä. Jos aikoo joka tapauksessa viettää enimmän aikaa poissa majapaikasta, on perushotelli oikein hyvä valinta. Vaihtoehtona voi kokeilla mielenkiintoisia, niin ikään keskihintaisia boutiquehotelleita.

Aina yhtä erikoinen asumismuoto on kapselihotelli, jossa yö kuluu ahtaassa putkilossa. Vessat ja kylpytilat ovat käytävillä. Yleensä kapselihotellit ovat sallittuja vain miehille (salariimanit saattavat ylityötuskassa yöpyä halvassa kapselissa), mutta viime vuosina on avattu myös naisille suunnattuja paikkoja.

Todellisen hotelliseikkailun saat majoittumalla lovehotelliin. Muista kuitenkin, että lemmenlysti on tarkoitettu pariskunnille, eikä samaa sukupuolta olevaa paria yleensä hyväksytä majoittumaan.

HUOM! Tutustu myös NEKOTALOON, etenkin, jos aiot viipyä Tokiossa pidempään!

Hotellisuositukset:

Lue lisää herkullisia ruokavinkkejä Tripsteri Tokio -matkaopaskirjasta! Tilaa täältä!

Tokion lentotarjouksia: Etsi parhaat ja edullisimmat lennot Helsingistä Tokioon.

Tokion hotellitarjouksia: Katso parhaat tarjoukset ja tee varaus tästä.

Lue lisää:

©Siru Valleala

Etsi Tokion hotelleja

Booking.com

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Lue lisää

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *