Tokion teemapuistot ja huvipuistot

Jos Tokio ei itsessään riitä suureksi huvipuistoksi, voi etenkin sadepäivät valjastaa mukavasti näiden kohteiden koluamiseen. Yksi vaihtoehto on aina myös lähteä tekosaarelle rakennettuun Odaiban kaupunginosaan, jonne pääsee jännittävällä yksiraiteisella Yurikamome Monoraililla. Odaibassa on tiedemuseo, teemakylpylä, legomaa, Toyotan autonäyttely (jossa autoihin saa itse istua “ajamaan”!), suuri Gundam-robotti, Decks Tokyon Hongkong-tavaratalo retropeleineen ja kammokujineen, jättimaailmanpyörä, hiekkaranta, virtuaalihuvipuisto Joypolis…

Namco Namja Town ja Jäätelökaupunki

Ikebukuron Sunshine City -keskuksessa sijaitsee hassu kummituskylä Namco Namja Town, jossa japanilaislapset voivat suorittaa kissamaisen aavetehtäväkierroksen tai leikkiä viidakkohyttysenmetsästystä. Ummikkoturisteille paikka on jännä ainakin ensimmäisellä kerralla. Etenkin, jos ajattelee rakennuksen historiaa: 1940-luvulla Sunshine Cityn paikalla sijaitsevassa vankilassa hirtettiin muun muassa pääministeri!

Jännittävin kohde lienee kuitenkin Ice Cream City, Jäätelökaupunki, jossa voi maistella mitä mielikuvituksellisimpia annoksia ja makuja. Myynnissä on esimerkiksi juustojäätelöä ja wasabipehmistä. Testaa myös Gyoza Stadiumin taikinanyytit ja Jälkiruokavaltakunta.
3-1-2 Higashi-Ikebukuro, Sunshine City, 2. krs., pieni sisäänpääsymaksu.

www.namco.co.jp

Tokyo Disney Resort

Tietenkin Tokiolla on oma Disney-maailmansa – tai kaksi! Disney Resort jakautuu kahteen eri puoleen: Disneylandiin ja DisneySea:hin. Molemmat ovat valtaisia, ja DisneySea sopii paremmin hieman isommille hurjapäille ja aikuishuvittelijoille (treffailijoille!). Päiväpassilla pääsee vain jompaan kumpaan.

Disneyland sisältää seitsemän eri teemaosaa, kuten Villin lännen ja Fantasiamaan. DisneySea on nimensä mukaisesti merellinen riemuparatiisi Mysteerisaarineen, Pienen merenneidon laguuneineen ja Arabian rannikoineen. 20 000 Leagues Under the Sea on suosittu kohde, jossa mennään pinnan alle tapaamaan mereneläviä.

Disney-hupailu on raskasta puuhaa, joten kannattaa lähteä aamulla hyvissä ajoin liikkeelle ja varautua pitkään päivään! Sisäänpääsymaksu on kallis, tänä vuonna 6900 jeniä aikuiselta (01/2016 kurssilla 54 euroa), 6000 jeniä teiniltä ja 4500 jeniä lapselta (alle 4-vuotiaat ilmaiseksi).

1-1 Maihama, Chiba, JR Keiyo Line tai JR Musashino Line Maihaman asemalle, South Exit, huvipuistoratikalla perille.

www.tokyodisneyresort.jp

Tokyo Dome City

Jos haluaa huvipuistoon vain pienesti, voi tehdä helpohkon visiitin Tokyo Domelle, joka on söpö alue etenkin iltavalaistuksessa. Jokainen kohde maksaa erikseen, joten paikan päällä voi nauttia tunnelmasta ilmaiseksikin. Myös päiväpasseja myydään.

Erikoisuus on huima vuoristorata Thunder Dolphin, joka tarjoilee hienot Tokio-maisemat ja kulkee ostoskeskuksen ja maailmanpyörä Big-O:n läpi. Lisäksi muita laitteita, kummitustalo, virtuaalipelikeskus, keilahalli, monipuolinen kylpylä ja perinteinen Hero Action Show.

Asobono on hauska sisäleikkipuisto, jossa on monipuolista puuhaa erityisesti 1-7-vuotiaille. Suuri pallomeri, kiipeilyalueita, kauppaleikki- ja palikkahuoneita, pelejä, kirjoja ja pomppupaikka. Sadepäivän pelastus! Ja ihana paikka nähdä suloisia japanilaisia pikkupalleroita!

Tokyo Domella on myös muumikahvila Moomin Bakery & Cafe.

1-3-61 Korakuen, JR-junilla Suidobashin asemalle, metrolla Korakuenin asemalle

www.tokyo-dome.co.jp

Thunder Dolphin in action!

Asakusa Hanayashiki

Japanin vanhin huvipuisto Asakusassa on kämätavalla suloinen ja nostalginen. Toisen maailmansodan loppuajoista asti puistossa on hurviteltu perinteiseen malliin. Muun muassa Japanin vanhin vuoristorata.
2-28-1 Asakusa, asemalta noin 10min kävellen
Suljettu tiistaisin. Ovilippu ja laiteliput, edullinen.

www.hanayashiki.net

Sanrio Puroland

Sanrio-fanien ykköskohde on läntisessä Tokiossa sijaitseva Sanrio Puroland. Teemapuistossa asustaa muun muassa eräs monelle tuttu kisuneiti Hello Kitty. Purolandissa voi kurkata Kittyn kotiin ja jäätelötehtaalle sekä matkustaa laivalla Sanrion kuningaskunnan halki. Ruoka-annoksia on tarjolla hupaisalla liukuhihnalla sekä kaneliunelmakahvilassa.

Tuliaisostoksia varten Sanrio Purolandissa on Festival Plaza -puoti, joka on samalla Sanrion suurin kauppa maailmassa.

1-3 Ochiai Tama-city, Shinjukusta Keio Linella Keio Tama Center Stationille

en.puroland.jp

Yomiuriland

Kauniin vehreässä ympäristössä sijaitseva huvipuisto noin puolen tunnin matkan päässä Shinjukusta. Etenkin arkisin rauhallinen paikka, jossa on puuhaa monenikäiselle. Perinteisiä laitteita, hieno vanha White Canyon -puuvuoristorata ja kesällä vesipuisto. Puistoon pääsee Keio Linen asemalta gondolilla.
4015-1 Yanokuchi, Keio Line Local tai Odakyu Line Local (bussilla loppumatka)

www.yomiuriland.com

Fuji-Q Highland

Hieman kauempana sijaitseva huvipuisto on hyvä retkikohde Fuji-vuoren suuntaan suuntaaville. Puistossa on todella karmeita vuoristoratoja, kuten Eejanaika, ennätysrata Fujiyama, tykinkuulamainen World Bucchigiri Coaster Dodonpa ja uusi kauhistus Takabisha. Myös kummituslinnoja ja huippukorkea keinukaruselli. Viikonloppuisin pitkät jonot. Kauniilla säällä Fuji-vuori näkyy – laitteesta riippuen myös ylösalaisin!
5-6-1 Shin-Nishihara, Shinjukusta Chuo Main Line Otsukin asemalle ja Fujikyu Linella huvipuiston asemalle.

www.fujiq.jp

Fujiyama in action!

Muita huvittelupaikkoja:

Virtuaalihuvipuisto Sega Joypolis, Odaiba
Kesähuvipuisto Toshimaen
Vesiseikkailupuisto Tokyo Summerland (muista, ei tatuointeja!)

Aivan uutta: Muumiteemapuisto Japanissa!

Lue lisää:

Lapsiperheiden ostokset
Koko perheen museot
Vauvan kanssa Tokiossa

© Siru Valleala

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit (1):

jorma 14.12.2016 10:33

moi

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *