Japanilainen mieli ja kieli

Heti alkuun: japanilaiset ovat ihania. Japanilaisista myös suomalaiset ovat ihania. Käyttäydy siis hyvin: pidetään positiivinen mielikuva, vaikka maailmalla Suomea toisinaan parjataan.

Japanilaiset tietävät, että meillä on tehokas koulujärjestelmä, paljon puhdasta luontoa, tasa-arvo sukupuolten kesken ja kaunista muotoilua. Mitä me tiedämme heistä?

Sushin. Hiroshiman. Geishat. Kiirehtivät työmuurahaislaumat. Estetiikan tajun. Kalligrafian. Erikoisen huumorin. Alushousuautomaatit. Mangan. Animen. Kotona ikuisesti asuvat nörtit.

Usein erilaiset mielikuvat pitävät täysin paikkansa, mutta matkaillessa tietoisuus syvenee. Esimerkiksi tokiolaiset nuoret aikuiset ovat hujahtaneet jo niin pitkiksi, ettei Japania voi enää ajatella vain pikkuihmisten maana. Älä oleta, että keikkapaikoilla näet hujoppina esteettä lavalle.

Japanilaiset tietävät länsimaista varsin paljon. Nuoret ovat kiinnostuneita tutustumaan, ja ylipäänsä turisteista ollaan kiinnostuneita.

Kaikesta länsimaalaistumisesta huolimatta japanilaiset eivät osaa kovin hyvin englantia.

Matkailijalle keskeiseen sanastoon ja fraaseihin kannattaa tutustua etukäteen.

TULOSSA

Lue lisää:

Kuulinko suomea? Kuka sanoi hikimasu?

Tokion Suomi-fanit huvittavat

Voiko japanilaisen kanssa ystävystyä?

Onko mikään Japanissa normaalia?

©Siru Valleala

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *