Tokion kapselihotellit

Kapselihotelli on japanilaisen uniikki tapa viettää yö suhteellisen edullisesti. Jos omaat seikkailevan luonteen, hyvät unenlahjat ja keveähkön kukkaron, tutustu Tokion kapselikoloihin.

Alla olevat kapselihotellit sopivat myös (tai vain) naisille. Lisää vain miehille suunnattuja kapseleita löytyy helposti internetistä. Kaikissa on yleensä mukava kylpyläosasto – ja joukko kännisiä salariimaneja!

On hyvä muistaa, ettei ilmastointi pienissä tiloissa ole aina huippuluokkaa, ja naapureiden kuorsaus on vain putkilon päässä. Kapseleissa on yleensä oma tv. Jos olet valmis yöpymään kaikki lomasi yöt kapselihotellissa, on se pakkaamisen kannalta kätevää: paikan päällä on tarjolla kaikki tarpeellinen pyyhkeestä yöasuun ja hammasharjasta shampooseen.

Kapselihotelleissa on tapana jättää kengät aulaan.

Centurion Cabin & Spa

Vain naisille. Valittavana on sekä minihuoneita (ei näköesteisiä) sekä perinteisiä kapselituubeja. Kaunis, tyylikäs miljöö. Kylpyosasto ja kauneuspalveluja. Sijainti Akasake-Mitsukessa lähellä metrolinjaa. Yö noin 40 euroa. (*Lue arvostelu!)

Ace Inn Shinjuku

Myös naisille. Puurakenteinen, hostellimainen kapselihotelli. Yläkerroksessa oleskelutila hengailuun ja aterioimiseen. Kapselisänky alkaen 24 e/yö.

Akihabara Bay Hotel

Lähellä Akihabaran juna-asemaa sijaitseva miellyttävä ja rauhallinen naisten kapselihotelli, jossa vapaassa hamstrauksessa ovat shampoot ja monipuoliset kosmetiikat. Jaettu, mukava oleskelutila ja pesutilat. 35-50 euroa/ lokeroyö.

Capsule Hotel Asakusa Riverside

Vanha, hieman nuutunut kapselihotelli, muoviset kapselihuoneet. Hotellissa ravintola, poreallas ja sauna. Miehille ja naisille. Yö maksaa paristakympistä ylöspäin.

Erikoisuus: yövy kirjahyllyssä

Jos haluat todella uniikin kapselikokemuksen, varaa peti kirjahyllystä. Book And Bed Tokyo on kapselien tapaan toimiva design-hostelli Ikebukuron kaupunginosassa Yamanote-junan varrella. Sängyt ovat kirjaimellisesti osa valtavaa kirjahyllyä. Hostelli luottaa siihen, että asiakas nukahtaa parhaiten romaanin äärellä – luettuaan yömyöhään. Kirjat eivät ole myytävänä, ja valikoimassa on myös englanninkielistä luettavaa. Yö maksaa 30-40 euroa.

 

*Lue lisää:

Tokio – Naisten kapselihotellissa hipiä lepää – vai lepääkö?

Ennemmin “tavalliseen” hotelliin?

Kaikille ei ahtaassa kapselilokerossa yöpyminen suinkaan sovellu. Tokiossa on runsaasti myös tavallisia, keskihintaisia ja kauniita hotelleja, joissa on usein hyviä tarjouksia.

Hotellisuositukset:

Ryokan-majatalot
Tokion hostellit
Pilvenpiirtäjähotellit
Keskihintaiset hotellit
Lovehotellit

© Siru Valleala

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *