Lapsiperheen ostokset Tokiossa

Kuva: Kiddyland-lelutaivas. ©SiruValleala, www.tripsteri.fi

Tavarataloja

Lasten kanssa on oma ostosseikkailunsa lähteä lukuisiin tavarataloihin. Jokaisessa kaupunginosassa on omansa. Tavarataloissa on yleensä oma lastenosasto ja usein myös imetykseen ja vaipanvaihtoon sopivia tiloja.

Pääsivulla mainitut Tokyu (Shibuya), Odakyu (Shinjuku), Keiyo (Shinjuku), Takashimaya (Shinjuku) ja Isetan (Shinjuku) ovat suosittuja kohteita lännessä. Ikebukurossa sijaitsee suuri Seibu-tavaratalo sekä vielä suurempi ostoskeskus Sunshine City, Ginzassa historiallinen, vanha tavaratalo Mitsukoshi. Lista on loputon, ja tavarataloja ja ostoskeskuksia on kaikkialla.

Shibuya Hikarie

Yksi uusimmista ja hienoimmista ostoskeskuksista on Shibuyan Hikarie. Kannattaa erityisesti kurkata eri kerrosten upeisiin, vaihtuvin teemoin varustettuihin wc-tiloihin!

”Solamachi” eli Sky Tree City

Toinen uusimmasta päästä on Tokion suurin ostosmaailma Tokion korkeimman tornin juurella. Herkkuja, tavaraa, fanikauppoja, lelukauppoja, vaatekauppoja, kuten kivoja T-paitaliikkeitä, ravintoloita ja tietenkin itse huima tornimaisema. Alueella on myös koiraravintola, jonka listalla on annoksia karvakamuille.

Sekalaista krääsää

Tokyu Hands ja Loft

Vaikkei ehkä varsinaisia lastenosastoja, kaikenlaista kiinnostavaa lelua, tavaraa, sälää, astiaa ja härpäkettä löytyy suosituista tavarataloista nimeltä Tokyu Hands ja Loft. Tokion-reissu ei koskaan ole mahdollinen ilman kyläilyä jommassa kummassa! Loft on erityinen suosikkini.

Don Quijote

Unohtaa ei voi myöskään hulluuden kehtoa, Don Quijotea. Legendaarinen kauppaketju on uskomaton näky: miten näin paljon tavaraa mahtuu yhteen paikkaan? Osta vaikkapa koulutyttöasu, sohva, karkkia tai elefanttitossut – kaikkea löytyy!

  • 1-16-5 Kabukicho, Shinjuku
  • 3-14-10 Roppongi
  • 2-25-8 Dogenzaka, Shibuya
  • www.donki.com

Lelukauppoja

Kiddyland Harajuku

The Lelukauppa Harajukun lähellä Omotesandossa. Varaudu tuhlaamaan! Useassa kerroksessa leluja, pelejä, hahmoja, tarroja, koruja, uutuuskeksintöjä ja kaikkea söpöä ja pehmeää, kuten kapibaroja, Totoroita, Ressuja, Miffyjä, Hello Kittyjä… Pakollinen kohde lapsiperheille! Ja kaikille!

Hakuhinkan Toy Park

Monipuolinen lelu- ja pelikauppa Ginzassa. Myös perinneleluja, vauvojen leluja ja teatteri.

Palette Town

Odaibassa sijaitseva ostos- ja viihdekeskus, jossa paljon shoppailumahdollisuuksia. Ensimmäisessä kerroksessa lastenvaateliikkeitä. Kurkkaa samalla Venus Fort -ostoskeskuksen eteläeurooppalaiset suihkulähteet ja tekopilvitaivas, Toyotan showroom Mega Web sekä maailmanpyörä Ferris Wheel. Odaiba on muutenkin mielenkiintoinen koko perheen retkipäivän kohde.

Akachan Honpo

Lasten käyttötavaraa, vauvatavaraa, leluja, vaatteita ja hoitovälineistöä. Varsin edullinen. Myös kivoja yukatoita lapsille.

  • AH Kinshicho, asemapiha, 5. kerros AH Gotanda, TOC Bldg., 5. kerros, 7-22-17 Nishi-Gotanda
  • www.akachan.jp

Tuliaisia ja leluja

Oriental Bazaar

Japanilaisia, laadukkaita esineitä ja vaatteita, lasten koossa geta-sandaaleja, t-paitoja ja yukatoita. Lähellä Kiddylandia Omotesandossa.

Daiso

Helppo paikka ostaa tuliaisia lapsille ja aikuisille erittäin halvalla! Kaikki maksaa 100 jeniä eli alle euron. Suurin ja kätevin Daiso sijaitsee Harajukun Takeshita Dorilla. Myös Hello Kitty -tuotteita! Muista kuitenkin, etteivät tuotteet ole kovin laadukkaita, ja paljon tehdään halpatyövoimalla!

  • 1-19-24 Jingumae, Takeshita Dori, Harajuku, lähellä JR/metroaseman päätä.

Nakamise-ostoskuja

Asakusan päätuliaiskadulta voi ostaa myös pikkuleluja ja lapsille tuliaisasuja. Ja ihania herkkuja! Asakusassa ollessaan kannattaa myös perheen kera kurkata Kappabashi-kadulle, joka on tulvillaan keittiötarvikkeita eli mikä kiintoisinta: valtavia määriä muovisia tekoruokia ja tekoruoka-annoksia!

Hello Kitty -kauppoja

Tietenkin Kitty-neidillä on lukuisia aivan hänen pörheydelleen itselleen omistettuja söpöilypuoteja! Voihan sitä milloin vain tahtoa Kitty-kumpparit, Kitty-kahvinkeittimen, Kitty-kitaran tai Kitty-koirahaalarin!

Sanrioworld Ginza

  • Nishi Ginza Department Store, 4-1 Saki, Ginza

Sanrio Gift Gate

  • Adhoc Shinjuku, 3-15-11 Shinjuku Yanzu Bld., 1-12-10 Higashi Ikebukuro

Sanrio vivitix Harajuku

  • Takeshita Dori, 1F Cute Cube Harajuku, 1-7-1 Jingūmae

Lisää Kitty-puoteja: www.sanrio.co

Kirjakauppoja

T-Site

Suosittelen Daikanyaman upeaa T-Site-kirjakeskusta, jossa on kiva lastenkirjaosasto, aikuisille paljon englanniksi käännettyä japanilaista kirjallisuutta ja pihamaastossa myös tuontilelujen lelukauppa. Daikanyama on muutenkin mukavaa lapsiperhealuetta – siellä voit nähdä myös tyylikkäitä korkkarimutseja koristeltuine lastenvaunuineen.

Lue lisää:

©Siru Valleala

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *