Tokio vauvan kanssa

Vauvaperheille hyviä vaipanvaihto- ja imetyspaikkoja ovat tavaratalojen ja ostoskeskusten hoitohuoneet (Lue Lapsiperheen ostokset Tokiossa), ja usein suurissa ravintoloissa on naisten wc:ssä jonkinlainen vaipanvaihtopaikka. Peppujen pesuun käytetään kosteuspyyhkeitä. Myös Japanissa käytetään sekä kertakäyttö- että kestovaippoja.

Imettäjä julkisella paikalla on harvinainen näky. Imetystiloja suositaan. On hyvä ainakin käyttää imetysliinaa. Japanilaiset ovat kainoja, ja se pätee myös siihen, ettei sinua silti tuijoteta paheksuvasti, vaikka imettäisitkin julkisella paikalla. Tavallista se ei kuitenkaan ole.

Hotellihuoneissa vauvan kanssa ongelmaksi saattaa tulla huoneen pieni koko. Suurilla ketjuilla on usein suurempia huoneita, joihin mahtuu erillinen vuode. Ryokan-majatalo majoitusratkaisuna on siitä hyvä, että lattian tasossa nukkuessa voi perhepetiin ottaa lisää tilaa tatamilta. Lue lisää Tokion hotelleista.

Kesäaika voi olla hyvin kuuma ja talvi taas hyvin viileä, joten tiedustele tarkoin majapaikkasi lämmitysratkaisuista ja harkitse, mikä vuodenaika on paras aika matkustaa.

Vauvanruokia ei myydä yleisesti ruokakaupoissa, joten niitä varten on etsittävä suuri supermarket tai vauvantarvikeliike. Isommissa kemikalioissa myydään korvikkeita, vaippoja ja purkkiruokia. Korviketta saa vain jauheina, joten Suomesta käsin kannattaa ottaa mukaan tarvittavat maidot. Muista myös, että japanilaiset vauvanruuat saattavat olla eksoottisesti maustettuja. Maissi- ja riisipuurohiutaleita löytyy, kaurapuuroa saa kansainvälisistä kaupoista (muun muassa Nissin Azabujubanin metroaseman lähellä, Namboku-linja, 2-34-2, Higashi-Azabu, Exit 3).

Vauva- ja pikkulapsikahviloita

Shibuya Seibu Muji kids

Lapsiystävällinen kahvila toisessa kerroksessa, viidennessä kerroksessa hoitotila, lastenhoitopalvelu ja vaateshoppailua lapsille ja äideille.
21-1 Udagawacho, Shibuya

www.sogo-seibu.jp

Roppongi Hills

Koko perheelle sopivia kahviloita, jännittävää arkkitehtuuria, hoitotiloja. Paljon liukumäkiä pienessä leikkipuistossa nimeltä Robot Park.
Lue Roppongista.

Baby King Kitchen

Burgereita ja kaikenmoisia söpöjä teema-annoksia Koenjissa. Kirjoja, keinu, ketsuppia.
3-2-15 Koenji-Kita, Chuo/Sobu-linja Koenjiin, North Exit

www.babykingkitchen.com

Dear Kids Cafe

Pastaa, pizzaa, munakkaita, ranskiksia, leikkialue, pallomeri, lasten wc, syöttötuoleja, imetystila.
Kami Shakuji 1-25-3, Nerima, Seibu Shinjuku -linja Kami Shakujin asemalle, South Exit

www.dearkids-k.com

Lue lisää:

Lapsiperheiden ostokset
Teemapuistot ja huvipuistot
Koko perheen museot

© Siru Valleala

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *