Tokio: Roppongi

(Toei Oedo Line, Hibiya Line)

Roppongin bailupaikat

Roppongi on Tokion klassista bailualuetta, jonne suuntaavat erityisesti kansainvälisten yökerhojen ystävät ja länsimaalaisista kiinnostuneet japanilaiset. Alueella järjestetään usein internationaaleja bileitä.

Hard Rock Café (5-4-20 Roppongi) on tunnetuimpia kohteita, ja alla on listattuna joitakin yökerhoja. Oma tieni harvoin kulkee Roppongin yöelämään, joten hyviä vinkkejä otetaan vastaan!

Feria

Viisi kerrosta bailutilaa eri teemoilla. Kansainvälisiä bileitä, mallineitosia. Ylimmästä kerroksesta romanttiset näkymät.

Motown

Legendaarinen, kaksiosainen funkbaari, suosittu ja aina täynnä.

Salsa Sudada

Iloluontoinen salsaklubi, myös tanssitunteja

  • Fusion Bldg, 7-13-8 Roppongi

Alife

Kahvila, lounge ja ylimmässä kerroksessa yökerho. Trance, R&B-musiikkia ja hip hopia, yli 23-vuotiaille.

  • 1-7-2 Nishi-Azabu

Wall Street House

Tanssibaari, sporttibaari ja romantiikkalounge. All in one! Siisti pukeutuminen vaatimuksena.

  • Marina Bldg, 3-15-5 Roppongi

Roppongi on ”auki” koko yön. Junaan ehtimisestä ei tarvitse huolehtia, vaan ilta kääntyy kuin huomaamatta aamuksi, olipa sitten danssaamassa, karjumassa karaokea tai nauttimassa aamuöistä ateriaa okonomiyakikuppilassa.

Lämpimillä keleillä konbinista voi ostaa juomaa ja evästä ja istuskella kadun reunustalla naureskelemassa humalaisille.

Roppongi on muun Japanin lailla suhteellisen turvallinen, mutta taskuvarkaiden varalta kannattaa pitää hyvä huoli omaisuudestaan. Ulkomaalaisia huumekauppiaita on paras vältellä. Muista, että Japanissa on vakavat seuraukset huumausainerikkomuksista.

Roppongi Hills

Roppongin alueella sijaitsee pari hyvää huippua. Mori Tower Roppongi Hillseillä on oma lempikohteeni korkeista näköalatorneista. Ikkunat ovat laajat, ja Mori Tower on keskeisellä paikalla. Näköalaa on kokonaista 360 asteen verran, eli ikkunat kiertävät koko tornia. Huipulla sijaitsee erinomainen modernin taiteen museo Mori Art Museum. Näkymät yltävät usein Fuji-vuorelle saakka, ja ulkotasanteella huimaus on taattua.

Lokakuisin Roppongi Hillseillä järjestetään mielenkiintoinen Tokyo Film Festival, ja leffaan mieliville alueella sijaitsevat ympäri vuoden massiivinen elokuvateatteri Toho Cinemas Roppongi.

Roppongi Hillsin alue on arkkitehtonisesti hyvin kiinnostavaa, siellä on tyylikkäitä kahviloita ja ravintoloita ja iltamaisemat ovat kiehtovat. Ellei yökerhoelämä kiinnosta, kannattaa Roppongi Hillsien takia kuitenkin piipahtaa alueella.

Kuuluisimmalle tornille eli Tokyo Towerille on Roppongilta reipas kävelymatka. Paikan päällä on varauduttava jonottamaan. Tokyo Tower tarjoaa myös Guinessin ennätysmuseon, vahakabinetin, tuliaistorin ja pienen huvipuiston. Eiffelin kaksoisolento – 10 metriä korkeampi – on valmistunut vuonna 1958.

©Siru Valleala

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *