Tokio: Akihabara

(Yamanote-linja, Hibiya Line)

Vempaimia ja peli- ja fanitavaraa

Akihabara eli Akiba on yhä hittikohde mangan, animen, pelien ja kaikenlaisen teknologian ystäville. Alue kuhisee otakuja, tuttavallisemmin nörttejä, ja kaiken maailman kummallisia vempaimia. Monikerroksisista elektroniikkakaupoista kannattaa kurkata vaikkapa Yodobashi Cameraan ja Big Cameraan. Eniten elektroniikkaa on Chuo-dorin varrella. Mandarake on jokaisen fanitytön- ja pojan shoppailukohde.

Mandarake

Mangan ja animen suurkuluttajille. Mangaa, leffoja, figuureja ja muuta krääsää kahdeksassa kerroksessa. Erikseen kerrokset nais- ja miespuolisille.
3-11-12 Sotokanda

www.mandarake.co.jp

Gundam Café

Sarjisrobotille omistettu virallinen Gundam-kahvila. Gundam-hahmo on 1970-luvulta kotoisin, kahvila on perustettu 2010. Muun muassa burgereita ja Gundam-faniroinaa.
1-1 Kandahanaokacho

g-cafe.jp

AKB48 Cafe/Shop

Aivan Gundam Cafén vieressä sijaitseva, Japanin suosituimman tyttöbändin oma virallinen kahvila ja kauppa. Yhtyeen jäsenten lempiruokia ja paljon fanikamaa, näytillä yhtyeen videoita.
1-1 Kandahanaokacho

akb48cafeshops.com

Maid-kahviloita

Akihabara on kohde myös meido-kahvilaan kaipaaville. Maid Cafét ovat ylisöpöjä roolikahviloita, joissa sisäköiksi pukeutuneet nuoret naiset tarjoilevat kaakkuja ja kikattelua nuorille miehille ja treffipariskunnille. Tarkoitus on siis lähinnä söpöillä, ei pervoilla.

@home

Kaksi toimipistettä Akihabarassa, nettisivuilta näkee englanninkielistä palvelua tarjoavia meidoja ja ruokalistan.

www.cafe-athome.com

Cure Maid Café

Vanhin meidokahvila, myös sisäkköjen showesityksiä.
Soto-Kanda 3-15-5

Cos-Cha

Usein kouluteemaisia päiviä, aterioita saa lusikalla suoraan suuhun näin tahtoessaan. Kalliihko.
3−7−12 Sotokanda

Jos tunnustaudut otakuksi, kannattaa sinun vierailla myös Nakanossa Broadway Mall -ostoskeskuksessa. Paikka on huikea. Naispuolisille otakuille on Ikebukurossa oma katunsa. Näistä lisää tulevassa Manga & anime -luvussa!

Muita ostoksia

Akihabarassa on myös hulluutta hurskaampaa. Kävelymatkan päässä Akihabaran asemalta sijaitsee esimerkiksi kodikas, junaradan alle rakennettu artesaanikeskus 2k540 Aki-Oka Artisan. Pikkumyymälät ja studiot kauppaavat käsityöläisten tuotteita, kuten nahkaa, puuta, lasia, muovia, koruja, sateenvarjoja ja leluja. Tutustu vaikkapa Hacoa-liikkeen hienoihin puutuotteisiin. Keskuksessa myös kahviloita ja työpajoja.
5-9 Ueno

Kävelymatkan päässä Akihabarasta sijaitsee kaupunginosa nimeltä Ochanomizu, jossa on vieri vieressä soitinliikkeitä. Myös kalliita vintageinstrumentteja.

©Siru Valleala

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *