Tokion perheravintolat

Tokiossa lapsia taatusti miellyttävät värikkäät ja hauskan näköiset annokset. Kaikkea kannattaa rohkeasti tilata. Lapsimatkaajalle mukava asia usein on se, että ruoka-aineet tarjoillaan erikseen: riisi riisinä, nuudelit nuudeleina, kala kalana. Liukuhihnasushi voi olla mielenkiintoinen elämys.

Nirsommillekin valinnanvaraa on, onhan Tokio valtava. Perheravintolat eli family restaurantit eli famiresut, kuten esimerkiksi ketjut Royal Host, Saizeriya ja Denny’s tarjoavat monenlaista perusruokaa, kuten riisiä ja kalapihviä tai munakasta. Useassa paikassa on lasten menu.

Royal Host

Laidasta laitaan annoksia, myös aamiaisvaihtoehtoja. Iso ketju, jolla paljon toimipisteitä.
6-5-1 Nishi-Shinjuku, Shinjuku Island 1. krs., South 101
2-19-2 Hounan (Honancho)
Akasaka Tokyu Plaza 2. krs., Nagatacho
Aqua City Odaiba Bldg. R301, 1-7-1 Daiba (Odaiba)

Saizeriya

Italialaiseen ruokaan keskittyvä edullinen perheravintola. Talon viiniä 100 jeniä / lasi (alle euron). Kovin korkeaa laatua ei kannata odottaa.
Haimanten Bldg. B1. 1-19-3 Jinnan (Shibuya)
2-3-2 Daiba (Odaiba)
B1F, 2-22-1 Ikebukuro

Gusto

22h auki olevassa ravintolassa voi päivän lounaan nauttia neljällä eurolla ja aamiaisen kolmella. Paljon pihvejä ja hampurilaisia. Lasten menu.
2-11-4, Dogenzaka (Shibuya)

Denny’s

24h auki oleva amerikkalaishenkinen ketjuravintola. Suosittu nuorten naisten keskuudessa.
3-16-7 Akasaka
1-21-5 Higashigotanda (Goranda)
1-3-61, Korakuen (Tojyo Dome)
1-12-28 Minami-Aoyama

Leipää, keksejä, juomia ja muuta pikkuevästä on helppo löytää konbineista ja leipomoista, ja kyllähän lapsi yhden reissun elää jo vaikkapa pelkästään tötteröksi kääräistyillä letuilla.

Shakey’s Pizza ja joka puolella sijaitsevat italialaiset ravintolat ovat hyvä vaihtoehto perheille, ja tottahan Tokiossa ranskalaisia ja hampurilaisia saa helposti (Lue Tokion pikaruokapaikoista).

Shakey’s Pizza

Pizza voi italialaisissa ravintoloissa olla suhteellisen kallista, mutta Shakey’sissä on hyviä all-you-can-eat-diilejä Raxin tapaan. Jälkkäripizzoissa vaikkapa vaahtokarkkeja.

Shakey’s Shibuya
32-15 Udagawacho, 2. krs.

Shakey’s Ikebukuro
1-11-4 Higashi-Ikebukuro

shakeys.jp

Parasta on kuitenkin ennakkoluulottomasti tutustuttaa lasta uuteen kulttuuriin ja makuihin. Hauska paikka sekä aikuisille että pienemmille on esimerkiksi okonomiyaki-ravintola, jossa asiakkaat itse saavat paistaa okonomiyaki-pannukakkunsa omassa pöydässään.

Ravintoloissa lapsia ei kovin paljon näe, mutta viime vuosina nuoremman ja trendikkäämmän kaupunkisukupolvien myötä lapsia otetaan enemmän mukaan menoon. Länsimaalaiset pikkupiltit herättävät suurta ihastusta niin ravintoloissa kuin niiden ulkopuolellakin.

Kannattaa huomioida, että monessa ei-perhe-ravintolassa saa tupakoida, mikä ei ole lapsiperheen tai kenenkään aterioivan kannalta miellyttävä asia. On hyvä varmistaa, että lasten kanssa on luvassa savuton sapuskakokemus.

Nuoret viihtyvät teemaravintoloissa, joissa syöminen ei ole kaikkein keskeisin puuha kaiken maailman kummitusten kalistellessa kaltereita. (TULOSSA lisää aiheesta).

©Siru Valleala

 

Lue lisää Tokiosta lasten kanssa:

Tokio lasten kanssa

Sushiravintoloita
Tempuraa, yakitoria ja okonomiyakia
Shabu shabua, kaisekia ja kiinalaista
Sobaa, udonia, donburia ja raamenia
Pikaruokaa Tokiosta
Kasvissyöjän kohteet
Lähde ruokakauppaan!

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *