Koko perheen museot Tokiossa

Ghibli-museo

Elokuvamestari Hayao Miyazakin lumottua animaatiomaailmaa mukailee tämä ihastuttava museo. Vaihtuvat näyttelyt kertovat studion tuotannoista ja historiasta. Museon katolla patsastelee Laputan robottisotilas, ja saattaapa museosta löytyä myös ihka aito Totoron kissabussi! Lahjapuodissa on hyvä tuhlata söpöön sälään. Lipun hintaan sisältyy noin vartin mittainen animaationäytös nätissä elokuvateatterissa. On tärkeää muistaa, että museon sisäänpääsylippu on ostettava etukäteen! Suomesta lipun voi saada esimerkiksi Japaninspesialistilta, mutta tällöin muuten edullinen (noin 10e) hinta tuplaantuu. Lippuja myydään Japanissa myös Lawson-päivittäistavaraliikkeen lippukoneelta.
1-1-83 Simorenjaku, Shinjukusta Chuo Line Mitakan asemalle, South Exit, tai voi yhdistää Kichijoojin ja Inokashira-puiston visiittiin

www.ghibli-museum.jp

Palomuseo

Shinjukussa sijaitseva ilmainen palomuseo on must paloautofaneille. Hauskasti toteutetussa museossa voi nähdä, kuinka palomiestoiminta ja tulipalot ovat muuttuneet kuljettaessa menneiltä ajoilta nykypäivään. Esillä on hienoja samuraipaloasuja ja 3D-tulipaloja. Alakerrassa on esillä paloautokalustoa, jota saa itsekin testata. Pii paa!
Suositus: katso ensin pohjakerros ja 1. kerros, hisseile 6. kerrokseen ja jatka sieltä alaspäin. Lopuksi maisemaretkelle 10. kerroksen näköalatasanteelle!
3-10 Yotsuya, Shinjuku, Marunouchi Linella Yotsua-Sanchomen asemalle, Exit 2

Miraikan

Hieno ja laaja kehittyvän tieteen ja innovaation museo, jossa säännöllisesti robottiesittelyjä: voit tavata suloisen Asimo-robotin! Myös avaruusvälineistöä, luonnonmullistuksia, ihmisen anatomiaa ja kaikenlaisia hulvattomia ja älykkäitä keksintöjä. Lähistöllä koko perheelle soveltuva teemakylpylä Oedo-Onsen-Monogatari, jossa voi tutustua Edo-ajan kylpemistunnelmaan. (Huom! Tiukka tatuointikielto!)
2-41 Aomi, Odaiba

www.miraikan.jst.go.jp

Leijamuseo

Visuaalisen taiteen ystävälle Kite Museum eli leijamuseo on mielenkiintoinen pieni kohde. Kokoelmissa on tuhansia leijoja, joiden muassa on melkoisia luomuksia. Hyvä tapa tutustua perinteisiin leijoihin ja samalla Japanin taide- ja harrastehistoriaan.
1-12-10 Nihonbashi, ravintola Taimeikenin 5. kerros, Nihombashin asemalla Exit C5

www.tako.gr.jp

National Museum of Nature and Science

Dinosauruksia ja sen sellaista. Aika paljonkin sen sellaista! Lapsiystävällisiä näyttelyjä, mielenkiintoista tietoa Japanin saarien kehittymisestä ja luonnosta. 4-6-vuotiaille uusi, opettavainen leikkialue.
7-20 Ueno Park, noin 5 minuuttia Uenon asemalta kävellen

www.kahaku.go.jp

Legoland Discovery Center

Värikäs legomuseo ja leikkipaikka noin 3-10-vuotiaille. Lego-ajelu, 4D-elokuvateatteri, rakentelua, pienoismalleja, uutuusesittelyitä, lasermiekkoja, Duplo-kylä ja kahvila. Törkeen siisti.
 1-6-1 Odaiba, Decks Tokyo Beach Island Mall, 3. krs.

www.legolanddiscoverycenter.jp

Junamuseo

Railway Museum sijaitsee hieman kauempana, Saitamassa, mutta junafanille uudehko museo on ehdoton paikka tutustua japanilaisiin rautateihin. Kyläile eläkkeelle jääneessä luotijunassa, Shinkansenissa! Myös mielenkiintoisia simulaattoreita. Junia pääsee myös ihan itte ajamaan, voe wautsi! Suljettu tiistaisin.

Ai tosiaan, Saitamaan on mahdollista ottaa alle aivan oikea shinkansen, mikäli muuten mahdollisuutta tähän superjunaan ei ole. Täyteen vauhtiin juna ei puolen tunnin matkan aikana vielä ylly, mutta hienoa kyytiä yhtä kaikki! Muista eväsboksi!
3-47 Onari-cho, Omiya, JR Omiya-saemalta New Shuttle asemalle nimeltä “Tetsudo-Hakubutsukan Station”

www.railway-museum.jp

Edo Tokyo Museum

Kiintoisa ja todella näyttävä museo, joka esittelee Tokion historiaa ja näyttää aidossa koossa entisaikojen koteja, kauppoja ja jopa temppelin. Sekä lapset että aikuiset viihtyvät ja oppivat. Jos haluaa tutustua vain yhteen museoon Tokiossa perheen kesken tai itsekseen, tämä on oikea paikka.
1-4-1 Yokoami, Sumida, Oedo-linjalla Ryogoku Stationille, Exit A4, Sobu-linjalla West Exit.

www.edo-tokyo-museum.or.jp

Lue lisää:

Lapsiperheiden ostokset
Teemapuistot ja huvipuistot
Vauvan kanssa Tokiossa

© Siru Valleala

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *