Kylpeminen ja parhaat kylpypaikat Tokiossa

Tulikuuma japanilainen kylpy koukuttaa!

Vesi ympärillä lähes kiehuu, siltä se ainakin jäsenissä tuntuu, kun lämpö uppoutuu yhä syvemmälle koko vartaloon. Aivan ihanaa! Japanilaisessa kylvyssä on suurta taikaa, ja rentoutuminen kylpemisen jälkeen on syvää ja autuasta.

Tokioon matkustavan kannattaa viettää ainakin yksi yö ryokanissa, jossa on oma onsen-kylpy tai furo-allas. On nautinnollista humahtaa kuumaan kylpyyn käveltyään kaupungilla koko päivän. Kylvyllä on paitsi syvärentouttava ja unettava vaikutus myös monenlaisia muita terveysvaikutuksia.

Ellei mahdollisuutta ryokanissa majoittumiseen ole, on turistin vierailtava vähintään pikkuruisessa korttelikylpy sentoossa, suuremmassa sentoossa, isossa, monialtaisessa luksuskylpylässä tai onsenissa.

Ulkoallas, rotemburo. Kuva: marianne vestergaard nielsen, flickr.com, CC BY-SA 2.0.
Ulkoallas, rotemburo. Kuva: marianne vestergaard nielsen, flickr.com, CC BY-SA 2.0.

Sentoo tarkoittaa julkista kylpyä, jossa käytetään yleensä tavallista, kuumaa hanavettä. Onsen tarkoittaa luonnosta pulppuavaa kuumaa lähdettä. Joissain Tokion sentoissa saatetaan käyttää maasta porattua onsen-vettä, mutta aidot onsenit ovat tavallisempia maaseudummalla.

Kylpytilat on jaettu sukupuolen mukaan, joten puolison tai koko perheen kera kylpeminen onnistuu vain privaatisti varattavissa kylpytiloissa. Lapsiperheissä kannattaa muistaa, että julkisissa, sukupuolittain jaetuissa kylpytiloissa ikäraja vastakkaiselle sukupuolelle on 8 vuotta.

HUOM! Myös kapselihotelleissa on usein yleinen kylpyalue. Nykyään kapselihotelleja on paljon myös naisille. Esimerkiksi naisille suunnatussa Centurion Cabin & Spa -kapselihotellissa on upea tunnelma ja ihana, pieni kylpy. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Tatuoinnit kylpylässä

Kannattaa muistaa, että kaikille kylpeminen julkisissa kylpypaikoissa ei ole sallittua. Lillumaan ei pääse kännissä, vaipoissa, menkoissa tai tatskoissa. Moni paikka ilmoittaa kielloista kyltillä heti tiskillä.

No tatto!

Tatuointikiellon taustalla ovat mielikuvat yakuza-gangstereista, epähygieenisyyden pelko ja vanhempien ihmisten epämukavuus tatuoitujen, ”alaluokkaisten” lähettyvillä. Historia ja kulttuuri näkyvät kielloissa, eikä tilanne nykypäivän tatuoitujen turistivirtojen myötä ole vielä paljonkaan parantunut.

Minikokoiset tatuoinnit voi kenties peittää ihonvärisellä teipillä tai tarkoitusta varten myytävillä ihotarroilla. Laajemmin kirjaillut kehot saatetaan karkottaa paikalta, jos kieltoa uhmataan.

Tatuoituna on helpoin kylpeä majataloissa eli ryokaneissa, etenkin, jos valitsee myöhäisen ajankohdan, jolloin muita kylpijöitä ei ole paikalla. Kylpytilat ovat usein läpi yön auki. Rennoin ja kallein vaihtoehto on majoittua huoneeseen, jossa on oma, yksityinen allas. Jotkut kylpylät ja ryokanit saattavat myös vuokrata ”perhekylpyhuonetta” tuntitaksalla.

Esimerkiksi Andon Ryokanissa voi varata design-kylpytilan vain omaan käyttöönsä. Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Kuva: Andon Ryokan
Kuva: Andon Ryokan

Kiinnostava artikkeli tatuointikielloista Japanissa löytyy täältä.

Lue myös oma karu kokemukseni kylpemisestä tatuoinneista.

Lue lisää:

© Siru Valleala

Tokion hotellitarjouksia: Katso parhaat tarjoukset ja tee varaus tästä.

Tokion lentotarjouksia: Etsi parhaat ja edullisimmat lennot Helsingistä Tokioon.

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *