Tokion kaupunginosat

Tokiolla ei ole yhtä ydinkeskustaa vaan useita. Jokaisella niistä on oma charminsa, mikä tekee matkasta antoisan. Kun lensin ensimmäistä kertaa Tokioon, pelkäsin kaupungin jättimäisyyttä. Nopeasti huomasin, että Tokio on ihmeellisen hyvin hallittavissa. Keskusta-alue ei ole edes kovin suuri. Keskeisissä kaupunginosissa on nopeaa ja helppoa liikkua.

Nykyään, kun suunnittelen Tokion-matkaa, tunnustelen mielessäni, onko tällä erää parempi viipyä idässä vai lännessä. Tämä jako on karkea mutta yleinen: lännessä on modernia, neonvaloja, menomestoja ja nuorisoa, idässä vanhempaa tunnelmaa, Edo-henkeä, halvempaa ja lentokenttä lähempänä.

Keskikaupungilla Ginzan ja Tokyon liepeillä hallitsee bisnes ja hienostomaisempi shoppailu, mutta alueella on myös huomionarvoisia tuliaispaikkoja ja ravintoloita. Tekosaarelle rakennettu Odaiba on yksi erikoisimmista futuristisista kaupunginosista.

Vaihtoehtoinen Tokio avautuu vallattomissa hip-kaupunginosissa Koenjissa, Daikanyamassa, Nakamegurossa ja Shimokitazawassa.

Joka tapauksessa kaikissa kaupunginosissa kannattaa vierailla, mutta maltillisesti. Älä ahmi montaa päivässä, vaan keskity yhteen kerrallaan. Silloin et tarvitse edes muuta kulkuvälinettä kuin jalkasi!

Muista kätevä reittiopas.

Shibuya

Nuorisotrendejä, iltavilinää ja hullut liikennevalot

Shinjuku

Pilvenpiirtäjiä ja syntistä yöelämää

Harajuku ja Omotesando

Teinitrendejä, hurmaavia kujia ja muotiväkeä

Ginza ja keisarilliset puutarhat

Tyyliä ja bisnestä keisarin kulmilla

Roppongi

Yökerhobiletystä ja Tokyo Tower

Akihabara

Elektronisia ällistyksiä ja tyttökahviloita

Asakusa ja Ueno

Edon jäljillä muinaisilla kauppakujilla

Lue lisää:

Hipsterit viihtyvät näissä Tokion letkeissä kaupunginosissa

©Siru Valleala

Tokion hotellitarjouksia:

Katso parhaat tarjoukset ja tee varaus tästä.

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *