Tokion ryokan-majatalot

Ryokan-majatalomajoitus on perinteisin - ja hurmaavin - tyyli yöpyä Japanissa.

Traditionaalisen ryokanin historia vie kauas 1600-luvulle, jolloin Edo-kauden matkaajia palveltiin pienissä, kodinomaisissa majataloissa. Nykyään ryokanissa yöpyminen on suosittua maaseutulomilla, kun ympäröivä luonnon kauneus, vuoret ja seetrimetsät, luovat oman harmoniansa.

Tokiossakin on ryokaneja, mutta pienemmässä mittakaavassa kuin maakunnissa. Ryokanit ovat usein kalliimpia kuin vaikkapa keskihintaiset perushotellit, mutta halvempiakin vaihtoehtoja löytyy, ja toisaalta perinteinen majoittuminen lisää syvyyttä japanilaiseen kokemukseen.

Ryokan-majataloon saapuessa riisutaan kengät heti ovella ja puetaan niiden tilalle sisätossut. Huoneen koko määräytyy lattian tatamimattojen lukumäärien mukaan. Futonpatjat on yleensä kääritty rullalle tai kaappiin, ja paikasta riippuen joko majatalon emäntä tai itse huoneen haltija kääntelee illalla pedin valmiiksi. Pöytä on matala, ja sen ääressä istutaan lattiatyynyillä. Jos majapaikassa on illallisvaihtoehto, se yleensä tarjoillaan suoraan omaan huoneeseen sorea ruokalaji kerrallaan.

Nämä ryokanit ovat hyviä, edullisia vaihtoehtoja Tokiossa. Listan lopussa on kaksi kalliimpaa tyyli-ryokania. Maaseudulla ja kylpyläkaupungeissa on enemmän valinnanvaraa ja lisää tasokkaampia luksusryokaneja. Majatalon yhteydessä on lähes aina tunnelmallinen kylpytila.

Andon Ryokan

Kuva: Andon Ryokan

Soman boutique-majatalon helmi on Mie Ishiin suunnittelema jacuzzi-kylpytila, jonka majoittautujat saavat tuntiperiaatteella varata henkilökohtaisesti omaan käyttöönsä. Tatamihuoneet ovat hyvin pieniä ja Minowan alue hieman kaukainen menomestoista, mutta autenttisen tunnelman ystäville paikka on erinomainen valinta. Viehättävä henkilökunta tarjoilee erihintaisia aamiaissettejä ja järjestää myös tutustumista ikebanaan eli kukkien asetteluun ja teeseremoniaan. Tähän ryokaniin ei voi varata hakukoneella yötä kolmen hengen (kuten lapsen) kera, mutta paikka hyväksyy mukaan myös lapsen. 2hh alkaen 55-75 e/yö.

Missä: 2-34-10 Nihonzutsumi

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Sawanoya

Idän toinen suosikki, Yanakan hautausmaan lähellä sijaitseva Sawanoya, on turistille helppo ensimmäinen ryokan. Majatalon säännöt on kirjattu joka nurkalle selkeästi englanniksi. Henkilökunta on suurenmoisen ystävällistä, mutta muista turisteista saattaa olla pientä meluhaittaa, sillä seinät ovat ohuet. Alakerrassa kiva furo-allas asiakkaiden käytössä. Lähistöllä Uenon aitoja ja alkuperäisiä Edo-kuhinakujia. 2hh alkaen 73e/yö.

Missä: 2-3-11 Yanaka

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Kimi Ryokan

Tässä huokeassa ryokanissa ei ole varsinaista isompaa kylpytilaa, mutta paikka on muutoin viehättävä ja sijaitsee eläväisessä Ikebukurossa. Kaunis aamiaishuone. 2hh alkaen 49e/yö.

Missä: 2-36-8 Ikebukuro

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Homeikan

Tokyo Domen lähellä sijaitseva kolmiosainen ryokan. Kaksi mukavaa kylpytilaa, kauniit tatamihuoneet. 2hh noin 100e/yö.

Missä: 5-10-5 Hongo

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Sakura Ryokan

Kuva: Sakura Ryokan.
Kuva: Sakura Ryokan.

Pieni, perinteinen ryokan lähellä Asakusaa ja Uenoa, 6 minuuttia Iriyan metroasemalta. Yhteinen pieni kylpytila ja ruokailuhuone, hyvä wifi. 2hh alkaen 80e/yö.

Missä: 2-6-2 Iriya

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Sukeroku no Yado Sadachiyo

Kuva: Sukeroku no Yado Sadachiyo
Kuva: Sukeroku no Yado Sadachiyo

Upea, Edo-ajan tyylinen, kalliimman pään ryokan sijaitsee 5 minuutin kävelymatkan päässä Asakusa Senso-ji-temppeliltä. Ulkomuodoltaan hurmaavan erikoinen rakennus kätkee sisäänsä täydellisen japanilaisen ilmapiirin – henkilökuntakin on pukeutunut kimonoihin. Huoneita on monenkokoisia, ja yhteiset kylpytilat ovat hyvin tunnelmallisia. Huoneisiin on mahdollista tilata näyttäviä aterioita (ei kasvissyöjille!). 2hh alkaen 140e/yö.

Missä: 2-20-1 Asakusa, Taito-ku, Tawaramachin asema (Ginza Line), exit 3

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hoshinoya Tokyo

Kuva: Hoshinoya
Kuva: Hoshinoya

Uusi Hoshinoya-ketjun luksusryokan saattaa olla mahdottoman hintainen (noin 200 euroa per henki / yö – halvimmillaan!), mutta jos kyseessä on vaikkapa häämatka tai muu suuri juhla, on tämä kenties Tokion paras majoituskohde. 300m päässä Otemachin asemalta ja 800m päässä Tokyon asemalta sijaitseva huipputyylikäs majatalo tarjoaa kaikki mahdolliset herkut: aidon kuuman lähteen kylvyt 17-kerroksisen rakennuksen katolla, ryokan spa -kylpylähoidot, kulinaristiset elämykset, modernin sisustuksen ja elegantit tatamihuoneet. Jokainen kerros on oma, yksityinen kokonaisuutensa. Tässä viiden tähden ryokanissa yöpyminen todella yhdistää menneisyyden ja nykyajan.

Missä: 1-9-1 Otemachi, Chiyoda

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

 

 

Hotellisuositukset:

Tokion hostellit
Pilvenpiirtäjähotellit
Keskihintaiset hotellit
Kapselihotellit
Lovehotellit

©Siru Valleala

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *