Amsterdamin kannabiskahvilat

Hollannissa kannabista myydään yksityiskäyttöön coffeeshopeiksi nimetyissä kannabiskahviloissa. Vaikka coffeeshopit ei saakaan suoranaisesti mainostaa kannabiksen myyntiä, kahvilat voi tunnistaa coffeeshop -nimen lisäksi helposti myös sinivihreästä tarrasta, mikä kertoo coffeeshopin oleva lisensioitu, sekä usein melko räikeän värityksen perusteella. Coffeeshopin löytää myös hajuaistin varassa, sillä etenkin ydinkeskustan alueella kannabiksen makea tuoksu on lähes yhtä yleinen kuin kahvin ja vohveleiden tuoksu.

Coffeeshopeissa saa myydä ainoastaan miedoiksi luokiteltuja huumeita ja kertaostos ei saa ylittää viittä grammaa. Lisäksi myynnissä on valmiiksi käärittyjä sätkiä sekä kannabisvoista leivottuja kakkuja, jotka tunnetaan nimellä space cake. Sääntöihin kuuluu myös, ettei alle 18-vuotiaille saa myydä kannabistuotteita.

Amsterdamin tunnetuin Coffeeshop lienee Leidseplein-aukiolla sijaitseva Bulldog, joka on erityisesti turistien suosiossa oleva coffeeshop-ketju. Etenkin ydinkeskustan coffeeshopit ovat usein melko täynnä turisteja, joten jos kaipaa rennompaa tunnelmaa, kannattaa suunnata vanhankaupungin ulkopuolella oleviin coffeeshoppeihin.

Jasmina Toivonen

Jasmina Toivonen on Amsterdamissa asuva vaikuttajamarkkinoinnin ammattilainen, joka rakastaa meditointia, kissameemejä ja vahvaa kahvia.

Kommentit (2):

Jasmina Toivonen 21.10.2018 20:46

Hei Leena! Kiitos kommentista. Tämä korjattu. :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Leena 16.10.2018 12:47

Tämä kannattaisi korjata. Kannabis EI ole Hollannissa laillista, mutta sitä toleroidaan = poliisi ei esimerkiksi anna sakkoja, jos henkilöllä on 5 g tai alle kannabista mukanaan.

Lisäksi kahvilat saavat myydä maksimissaan 5g per asiakas per päivä, tämä kannattaa myös tähdentää kun puhutaan "kertaostosta" :) Kannabiskahvilan tunnistaa myös helposti kaupan ovessa tai ikkunassa näkyvästä sinivihreästä tarrasta, joka kertoo paikan olevan lisensoitu.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *