Amsterdamin kaupunginosat ja alueet: Kanavakehä

UNESCOn maailmanperintökohteeksi listattu ja postikorteista tuttu maalauksellinen kanavakehä on Amsterdamin kauneinta aluetta. Kanavat Singel, Herengracht, Keizersgracht ja Prinsengracht kiertävät kaupungin ydinkeskustaa hevosenkengän muodossa muodostaen kehän, jota kutsutaan hollanniksi nimellä Grachtengordel.

Herengracht tarkoittaa suoraan suomennettuna ”herrojen kanaalia” ja Hollannin kulta-ajalla sen varrella asui kaupungin rikkaimmat kauppiaat ja vaikutusvaltaisimmat pormestarit. Kanavan talorivit ovat edelleen vauraan väestön asuttamia ja niiden sisäpihat kätkevät sisäänsä kaupungin upeimmat puutarhat. Kerran vuodessa järjestettävä Open Garden Days tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden päästä näkemään nämä Amsterdamin vihreät keuhkot.

Amsterdamin pääkanaalit ovat täynnä elämää. Aurinkoiset kevät- ja kesäpäivät houkuttelevat ihmisiä viettämään rentoa päivää ajellen veneellä ympäri postikorttimaisemia. Tiettyinä juhlapyhinä kuten King´s Dayna ja GayPride –tapahtuman aikaan kanaalit täyttyvät juhlahumuisesta venekansasta. Kanaalivyön ympärillä olevissa lukuisissa kahviloissa kelpaa nauttia paitsi kahvista myös idyllisestä maisemasta.

Kavavakehän alue tarjoaa myös miellyttävän shoppailumiljöön. Ostoksille lähteneen kannattaakin suunnata De Negen Straatjes –alueelle tai Singel-kanavan kuuluisille kukkamarkkinoille.

Erityisesti Prinsengrachtilla sekä neljää pääkanaalia kehän pohjoisosassa leikkaavalla Brouwersgrach-kanaalilla voi käydä ihastelemassa asuntolaivoja, jotka ovat nykyään varsin suosittu asumismuoto.

Lue lisää:

Jasmina Toivonen

Jasmina Toivonen on Amsterdamissa asuva vaikuttajamarkkinoinnin ammattilainen, joka rakastaa meditointia, kissameemejä ja vahvaa kahvia.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *