Amsterdamin kaupunginosat ja alueet: De Pijp

Jordaanin tavoin De Pijp on myös entinen työläiskaupunginosa, josta on ajan kuluessa muovautunut kahvilakulttuurin keskittymä. De Pijp on eloisa aamusta iltaan. Herkullisia aamiaisia tarjoilee esimerkiksi omeletteihin erikoistunut Omelegg ja jogurttiannoksia tarjoileva Yougurt Barn. Aamiaisen jälkeen voikin suunnata vaikka kuuluisille Albert Cuypstraat –markkinoille tai viihtyisään Saphatipark -puistoon kävelylle.

De pijpissa on myös paljon hyviä lounaspaikkoja. Suosittu lounastapaamispaikka on entiseen elokuvateatteriin avattu Coffee & Coconuts. Ravintola Sugo taas tarjoilee roomalaiseen tapaan kaupungin maukkaimmat lounaspizzapalat. Amsterdamin parhaimmat salaattiannokset taikoo SLA.

OmeleggFerdinand Bolstraat 143

Yougurt Barn Eerste van der Helststraat 80II

Coffee & Coconuts Ceintuurbaan 282-284

Sugo Ferdinand Bolstraat 107

SLACeintuurbaan 149

Lue lisää:

Jos paikallisilta kysytään, minne kannattaa suunnata viettämään iltaa, vastaus on De Pijp. Ihmekös, sillä viihtyisiä baareja löytyy joka kulman takaa! Eerste van der Helstraat –kävelykatu on yksi De Pijpin suosituimmista baarikaduista, joten sinne kannattaa suunnata iloisen ja eläväisen tunnelman perässä.

Laadukkaan oluen ystäviä saattaa kiinnostaa De Pijpissa sijaitseva Brouwerij Troost –olutpanimo. Viinistä nauttiville löytyy myös vaihtoehtoja, kuten esimerkiksi terassilla varustettu, viihtyisä Glouglou –viinibaari.

Brouwerij TroostCornelis Troostplein 21

GlouglouTweede van der Helststraat 3

Lue lisää:

Jasmina Toivonen

Jasmina Toivonen on Amsterdamissa asuva vaikuttajamarkkinoinnin ammattilainen, joka rakastaa meditointia, kissameemejä ja vahvaa kahvia.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *