Amsterdamin kahvilat

Jos kaikki maininnanarvoiset amsterdamilaiset kahvilat listattaisiin, lista olisi loputon. Kahvilakulttuuri kukoistaa Amsterdamissa ja se näkyy katukuvassa – kahvi tuoksuu kaikkialla! Hollantilaiset ovatkin kahvikulutuksessa suomalaisten tavoin listan kärkipäässä. Kaupunki itsessään on melkeinpä kuin yksi iso kahvila. Hyvän sään sattuessa take away –kahvia kelpaa nautiskella vaikka kanaalin reunalla. 

KAHVIA KANAVIEN VARRELLA: CAFE ´T SMALLE

Kanavakehän varrella riittää kahviloita. Jos mielii ulkoterassilla varustettuun kahvilaan, kannattaa suunnata Jordaanin aluelle, jossa kivoja terasseja on tarjolla esimerkiksi Prinsengracht- ja Leliegracht –kanavien taitekohdassa. Cafe ´t Smallen terassilla voi kahvia juodessa samalla bongailla ohi lipuvia veneitä.

Missä: Egelantiersgracht 12

SOKERIHIIREN UNELMA: CORNER BAKERY

Klassinen pirtelö, tirisevä donitsi ja iso latte. Museumpleinin lähellä sijaitseva Corner Bakery on jokaisen sokeriaddiktin unelma. Viikonloppuna kannattaa varautua odottamaan pöytää, sillä hieman piilossa olevasta sijainnistaan huolimatta, kahvilasta on muodostunut varsin suosituksi tapaamispaikaksi.

Missä: Johannes Vermeerstraat 40

KAUPUNGIN TRENDIKKÄIN KAHVILA: COFFEE & COCONUTS

Entiseen elokuvateatteriin rakennettu kolmikerroksinen Coffee & Coconut soveltuu niin kahvitteluun kuin lounaspaikaksikin. Tunnelma on samaan aikaan eläväinen ja rento. Tilaa trendikäs latte tai suoraan kookospähkinästä juotava raikas kookosvesi.

MissäCeintuurbaan 282-284

BOOHEMI KAHVILA POHJOISESSA: CAFE DE CEUVEL

Entiseen telakkaan ankkuroinut urbaani kahvila Cafe de Ceuvel tunnetaan paitsi sen rennosta tunnelmasta myös ekologisuuteen ja tuoreuteen painottavasta menusta. Cade de Ceuvel on täydellinen spotti aurinkoisen päivän viettoon.

Missä: Korte Papaverweg 4

BRUNSSI JOKA SELÄTTÄÄ PAHEMMANKIN NÄLÄN: STARING AT JACOB

Tukevan amerikkalaistyylisen brunssin tarjoaa Staring at Jacob. Listalta löytyy kaikkea vohveleista ja pannukakuista aina munakkaisiin ja tortilloihin. Unohtamatta tietenkään erinomaisia Bloodymary, Gin Tonic ja Mohito –drinkkejä.

Missä: Jacob van Lennepkade 215

AMSTERDAMIN PARHAAT PANNUKAKUT: BOERDERIJ MEERZICHT

Amsterdamissa rakastetaan pannukakkuja, mutta mistä saa parhaimmat? Amsterdamse Bos:issa sijaitseva Boerderij Meerzicht –pannukakkutalo on paitsi pannareiden maun myös miljöön viihtyisyyden kannalta ehdoton ykkönen. Pannukakkutalo sijaitsee keskustan ulkopuolella ja sinne on suositeltavaa mennä pyörällä. Samalla reissulla kannattaa käydä Amsterdamse Bos:issa sijaitsevalla luomuvuohitilalla herkuttelemassa vuohenmaidosta tehdyllä jäätelöllä.

Missä: Koenenkade 56

KAHVILA VONDELPARKIN SYDÄMESSÄ: ´T BLAUWE THEEHUIS

Vondelparkissa kävellessä kannattaa pistäytyä ´T Blaue Theehuis –kahvilassa, joka on rakennettu vuonna 1937. Kahvilan aurinkoinen terassi on yksi Euroopan isoimpia terasseja. ´T Blauwe Theehuis –kahvilassa järjestetään myös tapahtumia, kuten konsertteja, juhlia ja joogatunteja.

Missä: Vondelpark 5

Lue lisää:

Jasmina Toivonen

Jasmina Toivonen on Amsterdamissa asuva vaikuttajamarkkinoinnin ammattilainen, joka rakastaa meditointia, kissameemejä ja vahvaa kahvia.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *