Amsterdamin ravintolat

Hollannin perinteistä ruokakulttuuria dominoivat vilja- ja meijerituotteet, jolloin tyypillinen hollantilainen lounas on usein voileipä juustolla. Amsterdam on kuitenkin jo siirtomaakaudelta lähtien saanut runsaasti vaikutteita eri kaukomaiden keittiöstä, mikä näkyy tänä päivänä erilaisten etnisten ravintoloiden runsaana kirjona. Ruokatrendit löytävät nopeasti tiensä Amsterdamin ravintoloihin, joten monipuolisen ravintolatarjonnan ansiosta Amsterdam sopii erinomaisesti myös ruokamatkailijan matkakohteeksi.

Kansainvälisyyden painotuksesta huolimatta Amsterdamissa on toki mahdollista syödä illallista myös paikalliseen tapaan. Perinteistä hollantilaista ruokaa tarjoilevat esimerkiksi ravintolat Zwaantje ja Moeders. Menusta löytyy esimerkiksi erilaisia muhennoksia ja paikallisia klassikoita kuten stamppot, mikä on käytännössä vihanneksilla höystettyä perunamuusia. Moeders –ravintolan (suom. ”äidit”) seinät ovat teeman mukaisesti vuorattu täyteen äitien kuvia ja, kuten arvata saattaa, siellä tarjoillaan hyvin äitimäistä kotiruokaa.

Zwaantje Berenstraat 12

MoedersRozengracht 251

Lue lisää:

Maailmankeittiöistä on Amsterdamissa parhaiten edustettuina aasialaiset fuusiokeittiöt, surinamilainen ruoka, lähi-idän vaikutteet sekä italialainen ruoka. Lisäksi Amsterdamissa on myös paljon kivoja espanjalaisia tapasravintoloita sekä belgialaista ja ranskalaista ruokaa tarjoavia ravintoloita.

Lue lisää:

Jasmina Toivonen

Jasmina Toivonen on Amsterdamissa asuva vaikuttajamarkkinoinnin ammattilainen, joka rakastaa meditointia, kissameemejä ja vahvaa kahvia.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *