Amsterdamin parhaat lounaspaikat

Terveellisestä ruuasta pitävät voivat hihkaista riemusta! Nimittäin Amsterdamista on erittäin helppo löytää lounaspaikkoja, jotka tarjoilevat tuoreista raaka-aineista valmistettuja terveellisiä ja herkullisia lounaita. Ota tästä talteen muutama suosituksen arvoinen lounaspaikkavinkki. 

SLA

Jos haluaa lounaansa paitsi superterveellisenä myös tuoreen ja herkullisen makuisena, SLA on täydellinen lounasspotti. Kausittain vaihtuvalta listalta löytyy esimerkiksi monipuolisia salaatteja, lämpimiä kasviskeittoja ja kylmäpuristettuja mehuja. SLA löytyy Amsterdamista viidestä eri osoitteesta eri puolella kaupunkia.

Missä: Ceintuurbaan 149, Claude Debussylaan 35, Westerstraat 34, Utrechtsestraat 10hs, Middenweg 55B-H

LAVINIA GOOD FOOD

Lähellä Museumpleiniä sijaitseva Lavinia Good Food sopii hyvin lounaspaikaksi esimerkiksi museoiden kiertelyn lomassa. Lavinian herkulliset spelttipizzetat ovat kokeilemisen arvoisia! Lisäksi listalta löytyy erilaisia täytettyjä voileipiä sekä salaattibuffet.

Missä: Kerkstraat 176

LOMBARDO`S

Jos museoiden kiertelyn lomassa kaipaa ennemminkin tukevaa burgeria, Museumpleinin lähettyvillä sijaitseva Lombardo´s valmistaa kaupungin parhaat purilaiset. Paikka on pieni, mutta ruuan ja istumapaikan saa yleensä nopeasti. Lombardo´s ei valitettavasti tee vegeburgereita.

Missä: Nieuwe Spiegelstraat 50

SIR HUMMUS

De Pijpissa sijaitsevan Sir Hummus –lounasravintolan pääruoka on nimensä mukaisesti hummus. Ehdottomasti yksi parhaimmista hummusravintoloista Amsterdamissa! Sir Hummus sulkee ovensa jo viideltä iltapäivällä, joten sinne sopii suunnata lounaalle. Lämmin hummus tarjoillaan tuoreen pitaleivän kera.

Missä: Van der Helstplein 2

VENKEL

Salaatteihin erikoistunut ekologinen Venkel sijaitsee De Pijpissa ja toimii hyvänä lounaspaikkana esimerkiksi Albert Cuypstraat –markkinoiden ja De Pijpin design –putiikkien kiertelyn lomassa.

Missä: Albert Cuypstraat 22

BAKERS & ROASTERS

Mikäli taas De Pijpissa liikkuessa kaipaa jotakin tukevampaa kuin salaatti, kannattaa suunnata brasilialaista ja uusi-seelantilaista ruokakulttuuria yhdistelevään Bakers & Roasters –lounasravintolaan. Tarjolla on niin uppomunaa, munakokkelia kuin paistettua kanamunaa kera pekonin, vihannesten, avokadon ja chorizo-makkaran. Suosittuja ovat myös tuorepuristetut mehut ja perinteiset pirtelöt.

Missä: Eerste Jacob van Campenstraat 54

TOOS & ROOS

9 Straatjes alueen design-kauppoja kierrellessä lounastauon voi pitää Toos & Roos –ravintolassa. Listalta löytyy monipuolisesti esimerkiksi omeletteja, quicheja, keittoja, salaatteja, sandwicheja ja pannukakkuja.

Missä: Berenstraat 36

 

Jasmina Toivonen

Jasmina Toivonen on Amsterdamissa asuva vaikuttajamarkkinoinnin ammattilainen, joka rakastaa meditointia, kissameemejä ja vahvaa kahvia.